کد خبر: 1104223
تاریخ انتشار: ۱۸ شهريور ۱۴۰۱ - ۲۱:۰۰
گفت‌وگوی «جوان» با مسئول ستاد مردمی پیاده‌روی خانوادگی اربعین
بعد از چند سال وقفه در برگزاری پیاده روی جاماندگان اربعین در استان‌های مختلف ایران، امسال قرار است دوباره شاهد برپایی این مراسم باشیم.
محمدرضا هادیلو

بعد از چند سال وقفه در برگزاری پیاده روی جاماندگان اربعین در استان‌های مختلف ایران، امسال قرار است دوباره شاهد برپایی این مراسم باشیم. در تهران نیز مسیر میدان امام حسین (ع) تا حرم مطهر حضرت عبدالعظیم (ع) به این کار اختصاص یافته و پیش‌بینی می‌شود با حضور حدود ۵ میلیون نفر مراسم با شکوهی را شاهد باشیم. برای آگاهی از جزئیات این پیاده‌روی خانوادگی بزرگ به سراغ سردار حسن حسن‌زاده فرمانده سپاه محمدرسول‌الله (ص) و مسئول ستاد مردمی پیاده‌روی خانوادگی اربعین رفتیم تا گفت‌وگویی با ایشان داشته باشیم.

سابقه مراسم پیاده‌روی جاماندگان اربعین حسینی (ع) در تهران به چه زمانی باز می‌گردد؟
از آنجا که تک‌تک ایرانیان در تمام استان‌ها به ائمه‌اطهار و به خصوص سیدالشهدا ارادت خاصی دارند، برگزاری مراسم پیاده‌روی جاماندگان اربعین حسینی به یک دهه قبل یعنی سال ۱۳۹۱ باز می‌گردد. در آن سال گروهی از بسیجیان جنوب و شرق تهران به فرمانده وقت سپاه تهران بزرگ پیشنهاد دادند که در روز اربعین حسینی (ع) از میدان امام حسین (ع) تهران تا حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) را پیاده‌روی کرده و به محض رسیدن به این حرم در شهر ری، زیارتنامه اربعین حسینی را قرائت کنند. از آنجا بود که این پیشنهاد عملی و آغازی برای پیاده‌روی‌های بعدی شد. در همان سال گروهی ۱۵۰ نفره متشکل از بسیجیان تهران بزرگ به مدت ۴ ساعت، این مسیر را پیاده طی کردند و این کار مورد استقبال زیادی قرار گرفت، به همین دلیل سال بعد یعنی ۹۲ با تبلیغات غیررسمی که انجام شد این گروه به نزدیک ۵ هزارنفر افزایش یافت و این روند ادامه داشت و هر سال بر تعداد افراد شرکت کننده، افزوده شد.

پیش‌بینی برای تعداد شرکت کنندگان برای امسال چقدر است؟
در سال ۹۸ تعداد شرکت کنندگان در مراسم پیاده‌روی جاماندگان اربعین حسینی در تهران به ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر افزایش یافت که تعداد قابل توجهی بود و براساس برآورد‌ها امسال شاهد حضور جمعیتی بالغ بر ۵ میلیون نفر در مراسم جاماندگان اربعین حسینی (ع) در تهران خواهیم بود.

اما در دوران کرونا این مراسم با محدودیت‌های شدیدی مواجه شد.
بله، در سال‌های شیوع بیماری کرونا در کشور، شاهد توقف موقتی برگزاری حرکت‌هایی همچون جاماندگان اربعین بودیم و فقط در سال گذشته این مراسم با محدودیت‌هایی در پایتخت برگزار شد. اما امسال برنامه‌ریزی خوبی جهت برگزاری باشکوه این مراسم از سوی سپاه محمدرسول‌الله (ص) تهران بزرگ و دستگاه‌ها و نهاد‌های مختلفی در کشور صورت گرفته تا با بهره‌گیری از تجربیات و آسیب‌شناسی‌های سال‌های گذشته بتوانیم این مراسم را به خوبی برگزار کنیم.

آیا نهاد‌ها و دستگاه‌های دیگر با سپاه محمدرسول‌الله (ص) هماهنگی دارد؟
حتماً همین‌طور است و در طول چند ماه گذشته، جلسات مختلفی در سپاه تهران بزرگ پیرامون این مراسم برگزار شده است. ستاد‌های مردمی و همه نهاد‌های فرهنگی، خدماتی، دولتی و غیردولتی و همچنین سپاه و بسیج تهران بزرگ جهت برگزاری این مراسم آمادگی لازم را دارند و باید از همه سازمان‌ها مثل اورژانس، هلال‌احمر، آتش نشانی، دانشگاه‌های علوم پزشکی، شرکت مترو، اتوبوسرانی و تاکسیرانی تهران، بسیج، معاونت فرهنگی اجتماعی و سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، پلیس راهور، فاتب، مرکز رسیدگی به امور مساجد، آموزش و پرورش، معاونت‌های حفظ و آثار، بسیج سازندگی، شورای هماهنگی، استانداری و فرمانداری تهران تقدیر و تشکر کنیم که جهت برگزاری این مراسم اعلام آمادگی و همراهی کرده‌اند. ضمن اینکه کمیته هفت‌گانه‌ای در سپاه تهران بزرگ تشکیل شده است. به لطف خدا، همه دستگاه‌های اجرایی به دلیل سابقه چندین ساله در برگزاری این مراسم تجربه کافی دارند و در این راه تلاش خواهند کرد و با سپاه تهران بزرگ هم همکاری دارند.

لطفاً در مورد جزئیات و نحوه خدمات‌رسانی به جاماندگان توضیحانی بفرمایید.
امسال بالغ بر ۹۰۰ موکب و ایستگاه صلواتی، فرهنگی، غرفه کودک و نوجوان و... در مسیر پیاده‌روی جاماندگان اربعین حسینی در تهران برپا خواهد شد که ۵۰ درصد این موکب‌ها با عملکرد تغذیه و پذیرایی مردم تهران فعالیت دارند و ۵۰ درصد دیگر در موضوعات فرهنگی، کودک، نوجوان و... خدمات ارائه می‌کنند.

در حوزه فرهنگی چه مسائلی مد نظر است؟
اقدامات فرهنگی متنوعی در مسیر پیاده‌روی از مشاوره‌های فرهنگی و حقوقی تا غرفه‌های واقعیت مجازی و بازی‌های رایانه‌ای با موضوع عاشورا، مسابقه بزرگ کتابخوانی و تعزیه خوانی و... برای خانواده‌ها در نظر گرفته شده است. همچنین برپایی استیج اجرای گروه‌های سرود، تئاتر و تعزیه و چهارپایه خوانی مداحان و منابر پنج دقیقه‌ای نیز از دیگر برنامه‌های فرهنگی پیش‌بینی شده است. البته غرفه ویژه نوزادان و شیرخوارگان، نوجوانان و کودکان، خواهران و خدمات‌دهی به آنان جزو اولویت‌هاست. ضمن اینکه اهمیت برگزاری نمازجماعت ظهر و عصر در مراسم پیاده‌روی مورد تأکید است. بنابر این در چندین ایستگاه در مسیر پیاده‌روی، شرایط برای برگزاری نمازجماعت مهیا شده است. همچنین درب مساجد و مدارسی که در مسیر راه اصلی شرکت کنندگان قرار دارند روی همه مردم باز است و می‌توانند جهت استراحت، پذیرایی و اقامه نماز به این مکان‌های عمومی مراجعه کنند. از این جهت باید از همکاری مرکز رسیدگی به امور مساجد و آموزش و پرورش تشکر کنیم.

این خدمات رسانی‌ها در چه بازه زمانی ارائه خواهد شد؟
تمام خدمات دهی‌ها به گونه‌ای برنامه‌ریزی شده است که از ۷ صبح تا ساعت ۱۹، شاهد تحقق بخشی آن برای خانواده‌ها و شرکت‌کنندگان در پیاده‌روی خانوادگی جاماندگان اربعین حسینی (ع) باشیم و مردم بتوانند در ساعت‌های مختلف و بازه زمانی گوناگون در این پیاده روی عظیم شرکت کنند تا شاهد ازدحام در برخی از ساعات در طول روز نباشیم.

چه گروه‌هایی موکب‌ها را برپا خواهند کرد؟
گروه‌های مردمی، بسیجی و جهادی، هیئت‌های عزاداری و مؤسسات فرهنگی در برپایی این ۹۰۰ موکب و ایستگاه صلواتی در روز اربعین حسینی (ع) در تهران نقش آفرینی پررنگی دارند و در همان روز شاهد آذین‌بندی مسیر به تصاویر شهدای تهران خواهیم بود.
نکته حائز اهمیت اینکه تمامی زائران عزیز در مراسم خانوادگی پیاده‌روی اربعین حسینی (ع) شامل بیمه قرار دارند و امیدواریم با حضور گسترده مردمی، شاهد برگزاری مراسمی باشکوه و ماندگار در پایتخت به یاد سالار شهیدان (ع) باشیم.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار