کد خبر: 1104535
تاریخ انتشار: ۲۰ شهريور ۱۴۰۱ - ۲۲:۳۰
در حالی که تعداد زیاد شرکت‌های ثبتی در ایران، شائبه وجود تخلفات اقتصادی را پیوسته در جوامع بین‌المللی متوجه ایران کرده، مشخص شده است شرکت‌های ثبت‌شده زیادی در ایران غیرفعال هستند. معاون وزیر اقتصاد در همین رابطه از وجود یک‌میلیون‌و ۱۰۰‌هزار شرکت غیرفعال در کشور خبر داد که لیست آن به اداره ثبت شرکت‌ها ارسال شده است.
هادی غلامحسینی

در حالی که تعداد زیاد شرکت‌های ثبتی در ایران، شائبه وجود تخلفات اقتصادی را پیوسته در جوامع بین‌المللی متوجه ایران کرده، مشخص شده است شرکت‌های ثبت‌شده زیادی در ایران غیرفعال هستند. معاون وزیر اقتصاد در همین رابطه از وجود یک‌میلیون‌و ۱۰۰‌هزار شرکت غیرفعال در کشور خبر داد که لیست آن به اداره ثبت شرکت‌ها ارسال شده است.
هر چند وجود شرکت‌های ثبتی زیاد در یک کشور نباید دلیلی بر شکل‌گیری شائبه‌های منفی اقتصادی پیرامون آن کشور باشد، اما از آنجا که عده‌ای از بدخواهان به ایران لطف ویژه دارند، سال‌های سال است عده‌ای در قالب پژوهشگر اقتصادی و سیاسی تعداد بالای شرکت‌های ثبتی در ایران را به عنوان نشانه مفسده اقتصادی به دنیا معرفی می‌کنند و امروز باید دید وقتی کاشف به عمل می‌آید که تقریباً نیمی از ۲ میلیون شرکت ثبتی در ایران غیرفعال هستند، این افراد چه حس و حالی دارند.
هر چند انتظار می‌رفت دولت گذشته با توجه به مقوله تحریم‌های ظالمانه اقتصادی، کار کنترل هزینه‌های جاری و همچنین توسعه چتر مالیاتی بر آسمان اقتصاد ایران را آغاز و در حقیقت جای خالی درآمد‌های نفتی کاهش‌یافته را با درآمد‌های مالیاتی پر و به جهت کنترل هزینه‌های جاری، بودجه عمومی کشور را تراز کند، اما این مهم به دلیل مشغله بیش از اندازه دولت گذشته به مقوله برجام مغفول ماند تا اینکه دولت سیزدهم تکلیفی را که دولت گذشته باید انجام می‌داد بر عهده گرفت.
خوشبختانه شواهد نشان می‌دهد دولت سیزدهم کار رصد اقتصاد ایران در بعد درآمد‌های اشخاص حقیقی و حقوقی را خوب کلید زده است و نشانه اثبات این ادعا رشد درآمد‌های مالیاتی در گزارش‌های عملیاتی و تحقق یافته بودجه سال جاری است.
چتر مالیات در آسمان اقتصاد
باید پذیرفت که دارایی‌ها و درآمد‌های زیادی در کشور وجود دارند که قابلیت اخذ مالیات از این سرمایه‌ها وجود دارد، منتها باید به این دارایی‌ها و درآمد‌ها آگاهی دقیق و صحیح پیدا کرد که خوشبختانه دولت سیزدهم این کار را کلید زده است و رفته‌رفته محیط اقتصاد ایران در بعد اقتصادی شفاف‌تر می‌شود تا بر اثر این شفافیت و دسترسی به اطلاعات اقتصادی اشخاص حقیقی و حقوقی مالیات حقه دولت از اشخاص اخذ شود، خیر این رویداد در تراز شدن بودجه دولت و توقف تأمین مالی از محل‌های ایجاد تورم و کاهش ارزش پول ملی به ملت می‌رسد، در عین حال نیز سهم مالیات در تأمین مالی دولت افزایش می‌یابد و دیگر تکانه‌های نفتی در بعد کاهش نرخ جهانی نفت یا ایجاد محدودیت در صادرات نفت، رفاه و بودجه عمومی کشور را به بازی نمی‌گیرد و تحت تأثیر قرار نمی‌دهد.
در این میان شفاف شدن حوزه مالیه اشخاص حقیقی و حقوقی فضایی ایجاد می‌کند تا اتهامات بی‌اساسی که پیوسته در بعد بین‌المللی به اقتصاد ایران وارد می‌شود از اساس ور بیفتد. همانطور که می‌دانیم عده‌ای تعداد بالای شرکت‌های ثبتی در ایران را با توجه به ثبات نسبی تولید ناخالص داخلی ایران نشان شائبه‌های اقتصادی می‌دانستند که به گفته یک مقام دولتی مشخص شد این شائبه‌ها بی‌اساس بوده است چراکه نیمی از شرکت‌های ثبتی اصلاً فعال نبوده‌اند. به گزارش سازمان امور مالیاتی، حجت‌الاسلام و‌المسلمین محمدجعفر منتظری و هیئت همراه، ضمن بازدید از دستاورد‌های نظام مالیاتی در حوزه هوشمندسازی مالیاتی، با رئیس کل و جمعی از معاونان، مدیران دفاتر و واحد‌های ستادی و همچنین مدیران کل شهر و استان تهران دیدار کرد. داوود منظور، رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور در این بازدید، ضمن تبیین رویکرد‌های جدید و تحولی نظام مالیاتی خاطرنشان کرد: با هوشمندسازی نظام مالیاتی و اجرای برنامه‌های مربوط به مبارزه با فرار مالیاتی، در سال گذشته حدود ۲‌میلیون‌و۲۰۰‌هزار مؤدی جدید شناسایی شد و امسال نیز بالغ بر یک‌میلیون‌و۵۰۰‌هزار اظهارنامه جدید از این مؤدیان شناسایی شده دریافت کردیم.
وی اضافه کرد: در حال حاضر بالغ بر ۱۱‌میلیون مؤدی در پایه‌های مختلف در کشور وجود دارد که از این تعداد، حدود ۴‌میلیون‌و۴۵۰‌هزار نفر صاحبان مشاغل (شخص حقیقی) هستند که با توجه به اینکه امسال اطلاعات قابل اتکایی از فعالیت اقتصادی مؤدیان در اختیار نظام مالیاتی قرار داشت، در نهایت شاهد افزایش سه برابری مالیات ابرازی صاحبان مشاغل بابت عملکرد سال۱۴۰۰ بودیم.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی در این مراسم عنوان داشت: اطلاعات و داده‌های سامانه‌های مالیاتی نشان می‌دهد در کشور حدود ۲‌میلیون‌و۹۰‌هزار شرکت ثبت‌شده وجود دارد، اما از این تعداد، بالغ بر یک‌میلیون‌و۱۰۰‌هزار شرکت هیچ فعالیتی نداشته و اظهارنامه هم تسلیم نکرده‌اند که لیست این شرکت‌ها به اداره ثبت شرکت‌ها ارسال شده است تا به طور کلی غیرفعال شوند.
۶۰۰ هزار شرکت فعال اظهارنامه مالیاتی نداده‌اند
منظور ادامه داد: امسال همچنین در بخش اشخاص حقوقی تعداد ۳۳۰‌هزار فقره اظهارنامه دریافت کردیم، اما اطلاعات و داده‌های سامانه‌های مالیاتی در این بخش نیز نشان می‌دهد حدود ۶۰۰‌هزار شرکت در سال گذشته به رغم اینکه فعالیت اقتصادی داشته‌اند و سازمان امور مالیاتی نیز پیامک اطلاع‌رسانی برای آن‌ها ارسال کرده است، اظهارنامه نداده‌اند که رسیدگی به وضعیت این شرکت‌ها در اولویت برنامه‌های این سازمان قرار دارد.
وی گفت: در حال حاضر اشراف اطلاعاتی نظام مالیاتی افزایش یافته است و مؤدیانی که اظهارنامه واقعی ارسال نکنند، بعداً شناسایی می‌شوند و پرونده آن‌ها مورد رسیدگی قرار می‌گیرد. رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور بیان داشت: در پنج ماهه نخست امسال، رشد ۶۹‌درصدی در وصول مالیات‌ها را شاهد بوده‌ایم. با افزایش نقش‌آفرینی نظام مالیاتی در اقتصاد کشور، هم اکنون سهم مالیات از بودجه کشور به ۴۵‌درصد افزایش یافته است. در ادامه این نشست، دادستان کل کشور بر ضرورت تأمین هزینه‌های کشور از محل درآمد‌های مالیاتی تأکید و ضمن تشکر از تلاش‌ها و تحولات صورت گرفته در یک سال اخیر خاطرنشان کرد: متحول‌سازی و توانمند کردن نظام مالیاتی مهم‌ترین کار جهادی است که انتظار می‌رود سازمان امور مالیاتی کشور همچون یک سال گذشته، در سه سال باقیمانده دولت به انجام برساند. وی افزود: مهم‌ترین وظیفه مأموران مالیاتی، دفاع از حقوق عامه در کنار مالیات‌ستانی است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار