کد خبر: 1105295
تاریخ انتشار: ۲۷ شهريور ۱۴۰۱ - ۲۲:۳۱
رئیس‌جمهور با بیان اینکه غربی‌ها مخالفت با برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز ایران را با هدف مقابله با پیشرفت کشورمان دنبال می‌کنند، گفت: جمهوری اسلامی ایران بار‌ها اعلام کرده که نه به کشوری ظلم می‌کند و نه زیر بار ظلم می‌رود، بلکه خواهان برقراری نظم و روابط عادلانه در جهان است.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه غربی‌ها مخالفت با برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز ایران را با هدف مقابله با پیشرفت کشورمان دنبال می‌کنند، گفت: جمهوری اسلامی ایران بار‌ها اعلام کرده که نه به کشوری ظلم می‌کند و نه زیر بار ظلم می‌رود، بلکه خواهان برقراری نظم و روابط عادلانه در جهان است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دفتر ریاست جمهوری، دکتر سید ابراهیم رئیسی در جریان سفر به ازبکستان برای شرکت در بیست و دومین اجلاس سران کشور‌های عضو سازمان همکاری شانگهای، در گفت‌وگویی تفصیلی با شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی درباره عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای، گفت: عضویت جمهوری اسلامی ایران در سازمان شانگهای، زمینه ارتباط ما را با زیرساخت‌های اقتصادی کشور‌های آسیایی بهتر از قبل فراهم می‌کند. دولت سیزدهم برای همکاری‌های منطقه‌ای اهمیت زیادی قائل است. سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران به تقویت و تعمیق ارتباط با همسایگان اهمیت زیادی می‌دهد و سازمان همکاری‌های شانگ‌های بستری برای استحکام همکاری اعضا در زمینه مسائل منطقه‌ای است. ارتقای سطح عضویت ایران در سازمان شانگ‌های به عنوان عضو اصلی، حتماً در ارتقای ارتباطات منطقه‌ای ما تأثیرگذار است و همزمان می‌تواند با تسهیل تبادل ظرفیت‌های متقابل، زمینه رشد و پیشرفت بیشتر را برای کل منطقه فراهم کند.
مانع توافق خود امریکایی‌ها هستند
خبرنگار الجزیره سپس درباره دور جدید مذاکرات هسته‌ای در وین و اینکه امضای توافق تا چه حد نزدیک و امکان پذیر است، پرسید و رئیس‌جمهور پاسخ داد: موضوع بحث و انتظار ما از مذاکرات وین رفع تحریم‌های ظالمانه علیه جمهوری اسلامی ایران است. در این توافق آنکه به تعهد خود عمل کرد، جمهوری اسلامی ایران بود. آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، قریب به ۱۵ بار اعلام کرد که جمهوری اسلامی ایران به تعداتش عمل کرده و فعالیت‌های هسته‌ای ایران هم صلح آمیز است. این امریکایی‌ها بودند که از توافق خارج شدند و این کشور‌های اروپایی بودند که به تعهدات خود عمل نکردند. در وین مسئله رفع تحریم‌ها را دنبال کردیم و البته تأکید داشتیم که هر توافقی باید با یک تضمین همراه باشد. دلیل مطالبه تضمین نیز این است که طرف‌های ما در توافق، نقض پیمان کردند و حالا به طور طبیعی باید اعتمادی حاصل شود که آن‌ها دوباره نقض پیمان نمی‌کنند، پس تضمین ضرورت دارد.
رئیسی تصریح کرد: همچنین رفع تحریم‌ها باید با حل و فصل موضوعات پادمانی همراه باشد. اگر قرار باشد موضوعات ادعایی که ما معتقدیم سیاسی و بی‌اساس هستند، علیه جمهوری اسلامی باقی بمانند، توافق اثر و فایده‌ای ندارد. چون ممکن است طرف‌های توافق همان‌گونه که حین مذاکرات به شورای حکام آژانس انرژی اتمی قطعنامه پیشنهاد کردند، با سوءاستفاده از نفوذ و ارتباطاتی که وجود دارد، دوباره مشکل ایجاد کنند. پس موضوعات پادمانی باید حل و فصل و تمام شود و در رابطه با رفع پایدار و نه موقتی و مقطعی تحریم‌ها، تضمین اطمینان‌بخش داده شود. اگر مسئله پادمانی حل و فصل شود، طبیعتاً زمینه توافق وجود دارد. الان هم این امریکایی‌ها هستند که باید تصمیم بگیرند، چون آن‌ها بودند که نقض پیمان کردند. آن‌ها از برجام خارج شدند و الان آن‌ها باید تصمیم بگیرند که به تعهد خودشان پایبند باشند. رئیس‌جمهور در پاسخ به این سؤال که چه موضوعاتی مانع از انجام توافق نهایی بین ایران و امریکاست، گفت: آنچه مانع می‌شود، تعهدی است که امریکایی‌ها باید بدهند؛ ما موضع‌مان را اعلام کردیم. تیم مذاکره‌کننده ما همچنان پای میز مذاکره حضور دارد و بار‌ها اعلام کردیم که به یک توافق عادلانه و خوب پایبند خواهیم بود، لکن امریکایی‌ها باید تصمیم بگیرند. این مشکل در واقع مشکل امریکایی‌ها است که باید تصمیم بگیرند چه می‌خواهند بکنند!
تحریم‌ها ایران را متوقف نکرد
اگر چه تحریم برای هر کشوری ممکن است مشکلاتی ایجاد کند، لکن جمهوری اسلامی نشان داده که تحریم‌ها به هیچ وجه او را متوقف نکرده و نخواهد کرد. ما روند رشد و پیشرفت کشور را پیش بردیم و بعد از این هم برنامه داریم که این روند را ادامه دهیم و به هیچ عنوان پیشرفت کشور را متوقف نخواهیم کرد، چون ملت ما ملت بااراده و قدرتمندی است و این توانایی را دارد که تهدید را به فرصت تبدیل کند. ما در عرصه‌های مختلفی این کار را انجام داده‌ایم. امروز صنعت هسته‌ای در ایران صنعتی بومی است. اولاً با وجود آنکه دانشمندان ما از طرف رژیم صهیونیستی تهدید می‌شوند و چند نفر از دانشمندان عزیز ما به دست عوامل رژیم صهیونیستی ترور شدند، اما این اتفاقات ما را در دستیابی و پیشرفت در صنعت هسته‌ای متوقف نکرد. کسانی که به دروغ مدعی هستند نگران فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای ایران هستند، چرا تلاشی برای متوقف کردن رژیم صهیونیستی نمی‌کنند که سلاح‌های مخرب نگهداری می‌کند و هیچ حدی برای خود نمی‌شناسد؟ معلوم است که این‌ها از قدرت و پیشرفت جمهوری اسلامی می‌ترسند. بنای ما بر این است که به هیچ عنوان از حق جمهوری اسلامی ایران و حق مردم‌مان کوتاه نیاییم.
رئیسی همچنین در پاسخ به این سؤال که ارائه چه نوع تضمین‌هایی از طرف غربی‌ها در مذاکرات هسته‌ای برای شما قابل قبول است، تصریح کرد: تضمین‌هایی که غرب اعلام می‌کند باید برای جمهوری اسلامی اطمینان‌بخش باشد. شما باید به جمهوری اسلامی حق بدهید که تضمین بخواهد، چون با کشور یا کشور‌هایی طرف نیست که به پیمان‌شان عمل کرده باشند، بلکه با امریکایی طرف هستیم که نقض پیمان کرده است و خودشان هم قبول دارند که نقض پیمان کردند. وقتی خودشان قبول کردند که نقض پیمان کردند، طبیعتاً برای اینکه بتوانیم به توافق با آن‌ها به نحوی اطمینان کنیم لازم است که تضمین‌های اطمینان‌بخشی ارائه کنند.
مذاکره مستقیم با امریکا بی‌فایده است
رئیس‌جمهور در پاسخ به سؤال الجزیره، انجام مذاکرات مستقیم و رودر رو با مقامات امریکایی برای کمک به نهایی شدن توافق را بی فایده ارزیابی کرد و گفت: ما یک دور مذاکره مستقیم را تجربه کردیم. فایده‌ای بر مذاکره مستقیم مترتب نمانده و ثابت شده که آن‌ها دنبال امتیازگیری‌های بیشتری هستند. ما هیچ‌گونه فایده‌ای برای مذاکره مستقیم با امریکایی‌ها نمی‌بینیم و نفع ملت خودمان را هم در مذاکره نمی‌بینیم. چرا امریکایی‌ها تعهدات خود در خصوص این قرارداد را انجام نمی‌دهند؟ ملت ایران باید ببیند که آیا آن‌ها در گفتار و عمل خود صادق هستند یا باز در میانه مذاکرات به دنبال افزایش و گسترش تحریم‌ها علیه ملت ایران می‌روند! امریکایی‌ها باید حسن نیت خود را به ایران اثبات کنند.
مصادیق دشمنی‌های امریکا فهرست بلندی دارد
رئیس‌جمهور در بخش دیگری از این گفتگو درباره آینده روابط ایران و امریکا با توجه به سابقه بیش از ۴۰ سال روابط خصومت‌آمیز میان دو کشور، عنوان کرد: جمهوری اسلامی ایران آرمان‌ها و سخن‌هایی دارد؛ ایران به دنیا اعلام کرده که ما نه ظلم می‌کنیم، نه زیر بار ظلم می‌رویم و نه سلطه هیچ سلطه‌گری را بر خود می‌پذیریم. امریکا دنبال این است، سلطه‌ای که قبل از انقلاب اسلامی داشته ادامه دهد، اما ملت عزیز ایران به هیچ عنوان زیر بار سلطه نمی‌رود. آن‌ها به انحای مختلف می‌خواهند سلطه‌گری خود را بر جمهوری اسلامی تداوم ببخشند و در این مسیر دشمنی خود را اعمال کردند.
امریکایی‌ها هشت سال از صدام و حزب بعث عراق علیه جمهوری اسلامی حمایت تبلیغاتی و اطلاعاتی کردند و خسارت‌های بسیاری را هم در ایران هم در عراق ایجاد کردند. برای انجام کودتا در ایران تلاش کردند و از جریان منافقینی حمایت کردند که در سال‌های ابتدایی پیروزی انقلاب اسلامی، با همین روش‌هایی که امروز از داعش می‌بینیم، بیش از ۱۷ هزار نفر از جمله رؤسای جمهور و قوه‌قضائیه و نخست‌وزیر ایران را به شهادت رساندند. امریکایی‌ها و اروپایی‌ها این‌ها را به عنوان گروه تروریستی اعلام کرده و در لیست سیاه قرار داده بودند، اما امروز دارند از آن‌ها حمایت می‌کنند. سؤال ما این است که غربی‌ها چرا از گروهی که خودشان تروریستی اعلام کرده بودند و رسماً گفته بودند که دستشان به جنایت آلوده است و ۱۷ هزار نفر را به شهادت رسانده‌اند، دوباره حمایت می‌کنند. لیست دشمنی‌های غربی‌ها و به خصوص امریکایی‌ها با ملت ایران لیست بلندی است و از جمله آن‌ها ساقط کردن هواپیمای مسافربری ایران است، آن‌ها پاسخ دهند که چرا این همه با این ملت دشمنی می‌کنند؟ آن‌ها به دنبال این بوده و هستند که جمهوری اسلامی را متوقف کنند، اما سؤال این است که آیا توانستند؟ بنده جمله سخنگوی امریکایی‌ها را تکرار می‌کنم که رسماً اعلام کرد سیاست فشار حداکثری به جمهوری اسلامی ایران مفتضحانه شکست خورده است. این حرف ما نیست، این حرفِ سخنگوی امریکایی‌ها و مسئولان امریکایی است. چرا کاری را که شکست خورده دومرتبه دنبال می‌کنند؟ چرا دوباره تحریم می‌کنند؟
متوقف نمی‌شویم
دشمنی‌هایی که امریکا با جمهوری اسلامی انجام می‌دهد قابل تحمل نیست. ما متوقف نشده و نمی‌شویم. آن‌ها رسانه‌های بسیاری دارند که شبانه‌روز علیه جمهوری اسلامی شایعه پراکنی می‌کنند و می‌خواهد در مردم یأس ایجاد کنند، اما می‌بینید که ملت ما چگونه هر ساله با حضور در مراسم‌هایی مثل راهپیمایی‌ها، امریکا و این رسانه‌های مزدور امریکایی‌ها و دشمنان انقلاب اسلامی را ناکام می‌گذارند. اگر امریکایی‌ها و غربی‌ها می‌خواهند این مسیر دشمنی را ادامه دهند، بدانند همچنان‌که تاکنون ره به جایی نبرده‌اند، بعد از این هم راه به جایی نخواهند برد و موفق نخواهند شد. اگر دولتی در امریکا می‌خواهد در کار خود بازبینی کند، باید ابتدا رفتار پیشینیان را کنار بزند. اینکه دولتی بیاید و اعلام کند که رفتار گذشتگان را قبول ندارد، باید آثار آن در عمل او دیده شود. ملت ایران باید ببیند این‌ها عوض شده‌اند، ولی اگر ببینند همان رفتار‌ها ادامه دارد، طبیعتاً به ملت ایران حق بدهید که اعلام کند، به آن‌ها اعتماد نداریم، لذا ما هم به تبعیت از خواست ملت ایران گفتیم که به امریکایی‌ها اعتماد نداریم.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار