کد خبر: 1105812
تاریخ انتشار: ۰۱ مهر ۱۴۰۱ - ۲۲:۳۰
فروش همه بلیت‌ها برای اجرای آثار برگزیده مجید انتظامی
نزدیک به یک هفته باقی مانده تا آغاز اجرای آثار برگزیده مجید انتظامی در قالب «همراه با خاطره‌ها»، تمامی بلیت‌های این کنسرت به فروش رفت و به اصطلاح «سولد اوت» (sold out) شد.
محمدصادق عابدینی

نزدیک به یک هفته باقی مانده تا آغاز اجرای آثار برگزیده مجید انتظامی در قالب «همراه با خاطره‌ها»، تمامی بلیت‌های این کنسرت به فروش رفت و به اصطلاح «سولد اوت» (sold out) شد.
مجید انتظامی قرار است با اجرای «همراه با خاطره‌ها» بخش‌هایی از خاطره‌انگیزترین آثار خود را دوباره اجرا کند. این هنرمند قرار بود ابتدا در روز‌های ۶ تا ۸ مهرماه در تالار وحدت اجرا داشته باشد، ولی با استقبال خوب مردمی این اجرا برای روز‌های نهم و دهم ۴ مهرماه نیز تمدید شد و همه بلیت‌های آن به فروش رفت.
در هفته دفاع مقدس، یادآوری برخی از کار‌های موسیقایی ارزشمندی که یادآور دوران دفاع مقدس است، می‌تواند خاطره‌انگیز باشد. این اقدام در قالب برنامه «همراه با خاطره‌ها»، با همکاری ارکستر ملی ایران و گروه کر بنیاد رودکی برگزار خواهد شد و قرار است طی آن قطعاتی همچون «سمفونی حماسه خرمشهر»، «از کرخه تا راین»، «آژانس شیشه‌ای»، «بوی پیراهن یوسف»، «دیوانه‌ای از قفس پرید»، «آرزوی بزرگ»، «جایی برای زندگی»، «شیخ بهایی» و «دوئل» اجرا شود.
بازگشت پس از ۱۰ سال دوری
مجید انتظامی از شناخته‌شده‌ترین موسیقیدانان معاصر فرزند عزت الله انتظامی، بازیگر فقید سینما، تئاتر و تلویزیون است که برخلاف راه پدر در هنر به سراغ موسیقی رفت. انتظامی که متولد ۱۳۲۶ است، موسیقی را به صورت علمی در تهران و برلین آموخت. وی در بازگشت از آلمان به ایران، کار ساخت موسیقی فیلم را با تولید موسیقی برای فیلم کوتاه «زال و سیمرغ» آغاز کرد و سپس برای فیلم «سفر سنگ» موسیقی نوشت. این فعالیت حرفه‌ای در سال‌های پس از انقلاب گسترش یافت به طوری که بخش عمده‌ای از آثار برجسته سینمای ایران به خصوص آثار سینمای دفاع مقدس با موسیقی که انتظامی برای آن‌ها نوشته است، ماندگار شدند.
از مهم‌ترین کار‌های این موسیقیدان در زمینه موسیقی فیلم می‌توان به فیلم‌های «ترن»، «عقاب‌ها»، «بایسیکل‌ران»، «از کرخه تا راین»، «راه افتخار»، «روز واقعه»، «آژانس شیشه‌ای»، «بوی پیراهن یوسف» و «دوئل» اشاره کرد.
انتظامی تا به حال پنج سیمرغ بلورین و لوح زرین بهترین موسیقی متن فیلم را از جشنواره فیلم فجر کسب کرده‌است.
وی همچنین در زمینه سمفونی نیز فعالیت گسترده‌ای داشته‌است. این موسیقیدان، آثار ماندگاری در قالب سمفونی خلق کرده‌است که از آن جمله می‌توان به سمفونی‌های «صلح»، «خرمشهر»، «ایثار»، «انقلاب اسلامی» و «مقاومت» اشاره کرد. انتظامی در سال‌های اخیر به دلایلی از جمله نگهداری از پدرش، استاد عزت‌الله انتظامی که سال ۹۷ دیده از جهان فروبست، از تولید موسیقی دور شده‌بود. آخرین حضور وی پیش از اجرای قطعاتی خاطره‌انگیز در قالب «همراه با خاطره‌ها» مربوط به حدود یک دهه گذشته است.
انتظامی و مرور خاطرات
به بهانه اجرای «همراه با خاطره‌ها»، استاد انتظامی چند مصاحبه مطبوعاتی داشته است که در آن‌ها به روند تولید برخی از آثار برجسته اشاره کرده و در آن آن نقبی به خاطرات گذشته زده‌است. این موسیقیدان برجسته می‌گوید: «وقتی در رادیو اعلام شد: توجه، توجه، خرمشهر آزاد شد. من بی‌اختیار اشک می‌ریختم و این فقط احساسات من نبود که سرریز می‌شد؛ مردم در خیابان‌ها بوق می‌زدند و شیرینی پخش می‌کردند و این یکی از حس‌های به‌یادماندنی آن هشت سال بود. برای من سال‌های جنگ، مقدس بوده و هست. برای همین تلاش کردم تاریخ وقایع دفاع مقدس را به زبان موسیقی روایت کنم.»
انتظامی که سمفونی خرمشهر را برای آزاد‌سازی خرمشهر خلق کرده‌است، می‌افزاید: «سمفونی خرمشهر، روایتی است از مردم یک شهر یا مردم یک کشور که در آرامش روزگار می‌گذرانند. شروع سمفونی آرام است و بعد ناگهان شیپور جنگ به صدا در‌می‌آید و بدون اینکه کسی آمادگی داشته باشد، به مردم حمله می‌شود؛ عده‌ای شهید می‌شوند، عده‌ای مجروح و معلول می‌شوند، عده‌ای از شهر بیرون می‌زنند و شهر تسخیر می‌شود. آن‌هایی که از شهر بیرون زده‌بودند با کمک گرفتن از بقیه برمی‌گردند و به دشمن حمله می‌کنند و شهر را پس می‌گیرند و هلهله، شور، نشاط و شادی به شهر برمی‌گردد، اما قصه اینجا تمام نمی‌شود و همچنان رنج‌های مردم شهر روایت می‌شود؛ دردها و ویرانی‌ها».
استاد انتظامی که مدت‌ها است از ناحیه پا دچار کسالت است و ایستادن برای وی سخت است، تصمیم گرفته است که در اجرای قطعات «همراه با خاطره‌ها» خودش رهبری ارکستر را انجام دهد. وی درباره این تصمیم که فشار سنگینی را به او تحمیل خواهد کرد، می‌گوید: «یکی از همین دوستان موزیسین به من گفت که چرا خودت آثارت را رهبری می‌کنی. بده به یک نفر دیگر تا ارکستر را رهبری کند. خودت هم بنشین و گوش کن. گفتم آخر حسی را که من دارم، هیچ رهبری ندارد. من این نت‌ها را با پوست و گوشت و خونم نوشته‌ام. می‌دانم چطور باید اجرا شود. ولی رهبر دیگری اگر جلوی ارکستر بایستد، می‌آید و قطعه را اجرا می‌کند و خیلی خوب هم اجرا می‌کند. ولی ممکن است این حس در اجرایش نباشد. این حس‌ها در وجود من هست و می‌توانم به اعضای ارکستر بگویم تو که شیپور می‌زنی؛ این شیپور جنگ است. تو که نی‌انبان می‌زنی؛ این آرامش قبل از طوفان است؛ عده‌ای در خرمشهر آرام نشسته‌اند و غذا می‌خورند و با بچه‌هایشان بازی می‌کنند و به یکباره به آن‌ها حمله می‌کنند. این توضیحات رنگ موسیقی را عوض می‌کند.»
ماجرای پسر سوت‌زن
در ویدئوی منتشر شده از تمرین ارکستر برای اجرای قطعات «همراه با خاطره‌ها»، تصویر یک جوان که بخشی از بوی پیراهن یوسف را با سوت می‌زند، وایرال شده‌است. استاد انتظامی درخصوص به کارگیری این پسر جوان در کنار حرفه‌ای‌های ارکستر ملی می‌گوید: «این پسر (علی جعفری) از شهرستان آمده‌است. به تهران آمده و سرباز است. در اینترنت صدای سوت‌زدن او را شنیدم، تنم لرزید. ویدئویی که از او دیدیم داشت آهنگ «بوی پیراهن یوسف» را می‌زد. پسرم با او تماس گرفت. وقتی آمد گفت، آرزویم این بود که شما را از نزدیک ببینم. گفتم می‌خواهم برایم سوت‌بزنی. گفت تنم می‌لرزد و نمی‌توانم. گفتم نه! بزن. شروع به زدن کرد و تنم می‌لرزید. گفتم خیلی خوب است و همین را بیا و در دل ارکستر بزن. به او گفتم که از تعداد نوازندگان ارکستر نترسی! تو فقط من را نگاه کن. او هم برای نواختن منتظر اشاره من بود و من هم اشاره نکردم، اما خودش به موقع شروع به سوت زدن کرد. شما ببینید چقدر استعداد در این مملکت خوابیده است که هرز می‌رود و به مقصد نمی‌رسد.»
تولید اثری برای سردار سلیمانی
سال گذشته در دیدار وزیر ارشاد با استاد انتظامی موضوع ساخت اثری برای شهید سلیمانی مطرح شد. استاد اخیراً نیز در مصاحبه‌ای از علاقه خود برای ساخت چنین اثری خبر داده‌است. به نظر می‌رسد در صورت مساعد بودن حال جسمانی استاد انتظامی، احتمالاً وی در آینده نزدیک کار روی یک قطعه ارکسترال برای شهید سلیمانی را شروع خواهد کرد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار