کد خبر: 1106546
تاریخ انتشار: ۰۶ مهر ۱۴۰۱ - ۱۷:۰۳
جواد عسکر

صعود بورس پس از ریزش‌های سنگین

شاخص بورس آخرین روز هفته را صعود بیش از ۱۲ هزار و ۱۱۵ واحد به پایان برد تا شاید بار دیگر امید به سرمایه‌گذاران حقیقی بازگردد، البته سرمایه‌گذاران باید بر این نکته نیز توجه داشته باشد که قیمت‌ها در بازار‌های جهانی نیز با افت مواجه شده است واین روند می‌تواند بر روند شاخص بورس تاثیر گذار باشد.
پس از ریزش روز شنبه بازار سرمایه بود که رییس سازمان بورس در نامه‌ای به محمد مخبر معاون اول رییس‌جمهوری عوامل ریزش بورس را برشمرد و راهکار‌هایی برای برون‌رفت از وضعیت کنونی ارائه داد. وی در این نامه، مهم‌ترین چالش‌ها و عوامل ایجادکننده نگرانی‌های بازار سهام را در محور‌های هشت‌گانه‌ای برشمرده است که شامل روند افزایشی نرخ سود بانکی و تاثیر آن بر خروج نقدینگی از بازار، کاهش حاشیه سود شرکت‌ها ناشی از افزایش نرخ خوراک و حامل‌های انرژی، قیمت‌گذاری دستوری محصولات صنایع از قبیل خودرو، شوینده، لاستیک و… است. وی همچنین انجام معاملات شرکت پالایش و پخش در بورس انرژی، نوسان در نرخ ارز و تاثیر آن در افزایش نااطمینانی‌های صنایع برای توسعه فعالیت، واگذاری سهام در شرکت‌های خودروسازی، اتخاذ تصمیمات برای شرکت‌های صادرات‌محور بدون درنظرگرفتن منافع کلان اقتصادی و قطعی برق در تابستان و گاز در زمستان و آثار منفی آن بر تولید و بهای تمام شده را از دیگر عوامل ریزش بازار سرمایه دانسته است.
از سوی دیگر یکی از مهم‌ترین ریسک‌های فضای اقتصادی ایران را پیش‌بینی‌ناپذیری اقتصاد از دید سرمایه‌گذاران است. ترکش‌های این پیش‌بینی‌ناپذیری ناگزیر به بازار سرمایه نیز اصابت و بورس را قربانی بلاتکلیفی دولت در سیاستگذاری اقتصادی کرده است؛ به نحوی که بازار سرمایه از یک سو با سیاست‌های پولی از پیش اعلام نشده تحت تاثیر قرار می‌گیرد. نرخ بهره بین‌بانکی یکی از مهم‌ترین متغیر‌های اثرگذار بر بازار سرمایه است که لازم است مسیر آن با احتیاط بیشتری تعیین شود. در اقتصاد‌های بزرگ جهان همواره تغییرات نرخ بهره از پیش اعلام شده و بازار‌های مختلف بر همان اساس قیمت‌گذاری می‌شوند. حال آنکه بانک مرکزی تغییرات نرخ بهره هر هفته را در آغاز هفته بعد اعلام می‌کند! بدین ترتیب بازار سرمایه همواره تحت تاثیر پیش‌بینی ریسک بر اساس عوامل گذشته‌نگر است و همین رویه غلط، توانایی تعیین استراتژی‌های درست را از سرمایه‌گذاران سلب کرده است. به ویژه آنکه طی ماه‌های اخیر با وجود وعده بانک مرکزی و مصوبه حمایتی دولت، نرخ بهره بین‌بانکی عموما افزایشی بوده و حتی در موارد کاهشی به رقم وعده داده شده نرسیده است.
به گزارش خبرنگارجوان آنلاین، بر اساس ارقام درج شده در پایگاه اطلاع‌رسانی مدیریت فناوری بورس تهران، شاخص کل بورس اوراق و بهادار تهران امروز با ۱۲۱۱۵ واحد رشد به یک میلیون و ۳۴۶ هزار و ۵۶۳ واحد و ارزش روز بازار به ۵ هزار و ۶۴ هزار میلیارد تومان رسید.
شاخص قیمت (وزنی- ارزشی) با ۲۷۹۹ واحد رشد به ۳۱۱ هزار و ۱۲۷ واحد رسید. شاخص کل (هم‌وزن) با ۴۴۶۶ واحد افزایش به ۳۹۲ هزار و ۴۹۸ واحد رسید. شاخص قیمت (هم‌وزن) با ۲۶۷۱ واحد صعود به ۲۳۴ هزار و ۷۳۰ واحد رسید.
شاخص آزاد شناور با ۲۰۰۷۷ واحد رشد به یک میلیون و ۷۲۶ هزار و ۵ واحد رسید. شاخص بازار اول بورس با ۱۱۰۱۸ واحد رشد به یک میلیون و ۳۰۷ واحد و شاخص بازار دوم با ۱۷۹۳۴ واحد رشد به رقم ۲ میلیون و ۶۶۷ هزار و ۴۸۲ واحد رسید.
نماد شپنا، فولاد، نوری، شتران، خودرو، شبندر، فملی بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص بورس ایران داشت و کگل و وامید بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص بورس داشت.
در بازار فرابورس ایران شاخص کل فرابورس ۱۷۸.۴۴ رشد به رقم ۱۸ هزار و ۳۶۲ واحد رسید.
معامله‌گران فرابورس تعداد ۲ میلیارد و ۹۲۱ میلیون برگ سهم در قالب ۱۴۲ هزار و ۲۴۷ فقره به ارزش ۷ هزار و ۷۹۷ میلیارد تومان با مجموع اوراق بدهی دولت داد و ستد کردند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار