کد خبر: 1106883
تاریخ انتشار: ۰۸ مهر ۱۴۰۱ - ۲۱:۰۰
یادکردی از عملیات غیور اصلی در نهم مهر ۱۳۵۹
عملیات شهید غیور اصلی در نهم مهرماه ۱۳۵۹ اولین عملیات موفق نیرو‌های ایرانی علیه متجاوزان بعثی بود. این عملیات در پی پیام امام مبنی بر عقب راندن دشمن از اطراف اهواز صورت گرفت. در سالگرد اولین عملیات موفق رزمندگان علیه دشمن بعثی نگاهی به چند و، چون آن می‌اندازیم. 
 علیرضا محمدی
عملیات شهید غیور اصلی در نهم مهرماه ۱۳۵۹ اولین عملیات موفق نیرو‌های ایرانی علیه متجاوزان بعثی بود. این عملیات در پی پیام امام مبنی بر عقب راندن دشمن از اطراف اهواز صورت گرفت. در سالگرد اولین عملیات موفق رزمندگان علیه دشمن بعثی نگاهی به چند و، چون آن می‌اندازیم. 
 
 جوانان اهوازی
جنگ تحمیلی در هفته اول بسیار حساس بود. زیرا عامل غافلگیری نیرو‌های خودی که دلایل متعددی داشت، باعث پیشروی سریع نیرو‌های بعثی در برخی از نقاط شد. به عنوان نمونه لشکر نهم زرهی بعثی‌ها با عبور از سوسنگرد و حمیدیه خودش را به جاده حمیدیه اهواز رساند و از آنجا تا مرکز استان خوزستان (اهواز) راه زیادی نبود. خبر این پیشروی سریع از طریق شهید بهشتی به حضرت امام رسید و ایشان در یک پیام کوتاه و تأثیرگذار، زمینه‌های معنوی عملیات شهید غیور اصلی را ایجاد کردند. پیام این بود: مگر جوانان اهوازی مرده‌اند که عراقی‌ها اهواز را بگیرند. 
 غیور اصلی
علی غیوراصلی از افسران انقلابی ارتش بود که بعد از پیروزی انقلاب به سپاه پیوست تا تجربیات خود را در اختیار پاسداران جوان قرار دهد. او که اصالتاً مشهدی بود در مقطع شروع جنگ تحمیلی در واحد آموزش سپاه اهواز خدمت می‌کرد. بعد از ابلاغ پیام امام به رزمندگان حاضر در شهر اهواز، آن‌ها تصمیم گرفتند تا به هر نحو ممکن نفس‌های شوم تانک‌های دشمن را از شهرشان دور کنند. غیوراصلی که دوره‌های تکاوری را پشت سرگذاشته بود، یک شبیخون ناگهانی را برای ضربه زدن به نیرو‌های زرهی دشمن طرح‌ریزی کرد. این شبیخون می‌بایست در شامگاه نهم مهرماه و در حالی که نیرو‌های دشمن هنوز به طور کامل در حومه اهواز جاگیر نشده بودند، به اجرا در می‌آمد. 
 تک ۳۰ نفره
تعداد نفراتی که قرار بود به تانک‌های دشمن ضربه بزنند انگشت شمار بود. حدود ۳۰ نفر داوطلب همراه شهید غیوراصلی به ۱۵ کیلومتری شمال غرب اهواز رفته بودند تا به حدود ۲۰ هزار نفر نیروی لشکر نهم زرهی دشمن ضربه بزنند. این حمله در همان ساعات ابتدایی بسیار کارآمد بود. چرا که از قابلیت تانک‌ها در هنگام شب کاسته شده بود و همچنین نیرو‌های دشمن هنوز آرایش کامل نگرفته بودند و در هرج و مرج ابتدایی قرار داشتند. از طرف دیگر یک توهم در ذهن بعثی‌ها وجود داشت به این مضمون که مبادا پیشروی سریع آن‌ها تله‌ای از طرف نیرو‌های ایرانی برای کشاندن آن‌ها به قتلگاه‌شان باشد؛ لذا با حمله نیرو‌های غیور اصلی به تانک‌های لشکر نهم زرهی، خیلی زود مقاومت دشمن از هم پاشید و با از دست دادن تعداد قابل توجهی از تانک‌های دشمن، بسیاری نیز از مهلکه فرار کردند. 
 عملیات هوانیروز
با روشنایی هوا، بالگرد‌های هوانیروز نیز به ستون وحشت‌زده تانک‌های دشمن حمله کردند و همین مسئله به تسریع در عقب راندن آن‌ها کمک کرد. بعثی‌ها در عرض چند ساعت راهی را که طی چند روز پیموده بودند، بازگشتند و تا مرز چزابه عقب‌نشینی کردند. آنهم با تلفاتی قابل توجه که تا آن زمان از جنگ بی‌نظیر بود. عملیات غیوراصلی نشان داد که امکان شکست کامل دشمن ولو با کمبود نیرو‌های خودی نیز وجود دارد. هر چند در روز دوم عملیات علی غیوراصلی در بازگشت از منطقه عملیاتی بر اثر یک تصادف به شهادت رسید، اما رزمنده‌ها نام او را روی عملیاتی که خود اجرا کرده بود گذاشتند تا آیندگان بدانند که این پیروزی چشمگیر ماحصل فرماندهی و هدایت کدام سردار دلاور لشکر اسلام است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار