کد خبر: 1107121
تاریخ انتشار: ۰۹ مهر ۱۴۰۱ - ۲۲:۳۰
سفیر روسیه در سازمان ملل گفته که امریکا از آسیب به سیستم خط لوله نورد استریم در زیر دریای بالتیک سود زیادی می‌برد، ولی به طور مستقیم امریکا را متهم به خرابکاری در این خط لوله نکرد.

سفیر روسیه در سازمان ملل گفته که امریکا از آسیب به سیستم خط لوله نورد استریم در زیر دریای بالتیک سود زیادی می‌برد، ولی به طور مستقیم امریکا را متهم به خرابکاری در این خط لوله نکرد.
به گزارش «جوان» به نقل از رویترز، نشست شورای امنیت سازمان ملل برای بررسی خرابکاری کشف شده در خطوط لوله نورد استریم ۱ و ۲ به درخواست روسیه برگزار شد؛ خط لوله‌ای که گاز روسیه را به اروپا وصل می‌کند و غول انرژی روس، گازپروم و شرکای اروپایی آن میلیارد‌ها دلار در آن هزینه کرده‌اند. دو شنبه هفته قبل، سه اقدام خرابکارانه موجب نشت و توقف صادرات گاز روسیه به اروپا از طریق خط لوله نورداستریم ۱ و ۲ شد. با توجه به گزارش‌های انفجار و اینکه بعید است سه انفجار در یک روز تصادفی باشد، خرابکاری قطعی به نظر می‌رسد. در هر دو خط لوله نورد استریم ۱ و ۲ در ۲۶ سپتامبر افت فشار گزارش شد و گزارش‌های لرزه‌نگاری مستقر در دانمارک و سوئد نشان داده که انفجار‌های قابل‌توجهی در حدود ۱۰۰ کیلوگرم TNT در هر خط لوله رخ داده است. بر اساس برآورد‌های اولیه، در مجموع ۵۰۰ میلیون متر مکعب گاز هدر رفته که معادل ۸ میلیون تن دی اکسید کربن یا ۱/۵۰۰۰ انتشار سالانه CO۲ در جهان است و می‌تواند اثر قابل‌توجهی بر محیط زیست بگذارد. کارشناسان می‌گویند این موضوع عملاً دست روسیه را برای صادرات گازی به اتحادیه اروپا از طریق اعمال محدودیت بر صادرات گاز و امتیازگیری از آن‌ها می‌بندد، زیرا به گفته رئیس انجمن گاز روسیه، تعمیرات این خط لوله حداقل شش ماه زمان می‌برد و به زمستان امسال نمی‌رسد. ناتو، اتحادیه اروپا و چهر‌ه‌های کلیدی مانند فاتح بیرول، مدیر آژانس بین‌المللی انرژی هرچند به صراحت از نام بردن متهم ردیف اول این خرابکاری، خودداری کرده‌اند، ولی تلویحاً روسیه را مسئول آن می‌دانند. بیرول گفته است: «بسیار بدیهی است چه کسی پشت این موضوع بوده است.» در مقابل، واسیلی نبنزیا، سفیر روسیه در نشست جمعه شب شورای امنیت گفت که سؤال اصلی در مورد انفجار‌ها این است که آیا ایالات متحده می‌تواند از تخریب خطوط لوله منتفع شود یا خیر. او گفت: «پاسخ بدون شک (بله) است». به گفته سفیر روسیه «تأمین‌کنندگان گاز طبیعی مایع امریکایی باید افزایش چند برابری عرضه LNG به اروپا را جشن بگیرند.»‌در حالی که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه هم روز جمعه گفت که ایالات متحده و متحدانش نورد استریم را منفجر کردند و تأکید کرد «تحریم‌ها برای آنگلوساکسون‌ها کافی نبود؛ آن‌ها به سمت خرابکاری پیش رفتند»، چیزی که ادعای روس‌ها را به صحت نزدیک کرده، مخالفت امریکا با هر دو خط لوله است تا جایی که امریکایی‌ها نورد استریم ۲ را تحریم کردند و لوله‌گذاری آن را کشتی‌های روسی تکمیل کردند. با این حال، کاخ سفید این اتهام را رد کرده است. ریچارد میلز، معاون نماینده امریکا در سازمان ملل در نشست شورای امنیت گفت: «اجازه بدهید واضح بگویم، ایالات متحده قاطعانه هرگونه دخالت در این حادثه را رد می‌کند و ما ادعای خلاف آن را رد می‌کنیم». میلز در عین حال این واقعیت را تأیید کرد که ایالات متحده در سال‌های اخیر صادرات LNG (به اروپا) را افزایش داده است، زیرا روسیه مدت‌هاست که تأمین‌کننده قابل اعتماد انرژی برای اروپا نبوده است.
خرابکاری در نورد استریم، نگرانی‌هایی را در مورد ایمنی سایر سیستم‌های انرژی در اروپا و تحقیقات در مورد اینکه چه کسی مقصر بوده است، افزایش داده است. دولت‌ها از اسلو تا رم در حالت آماده‌باش قرار گرفته‌اند. برخی دولت‌های اروپایی مجبور شده‌اند ارتش خود را برای ایمن‌سازی سیستم‌های انرژی آسیب‌پذیرتر به کار گیرند. نروژ، بزرگ‌ترین تولیدکننده نفت و گاز اروپای غربی، نیرو‌های خود را برای محافظت از تأسیسات انرژی خود اعزام کرده است، ایتالیا نظارت دریایی را در مسیر‌های خط لوله افزایش داده است و اپراتور‌های شبکه آلمانی امنیت خطوط انتقال آن را افزایش داده‌اند.
مسکو: پیوستن اوکراین به ناتو جنگ سوم جهانی را شتاب می‌بخشد
معاون شورای امنیت ملی روسیه هشدار داد درخواست اوکراین برای پیوستن به ناتو، موجب شتاب بخشیدن به آغاز جنگ سوم جهانی است. به گزارش فارس، «دیمیتری مدودف» روز جمعه درباره پیوستن اوکراین به ناتو هشدار داد و در سخنانی گفت: «درخواست زلنسکی برای پیوستن [اوکراین]به ناتو، شتاب بخشیدن به آغاز جنگ جهانی سوم است». این هشدار پس از آن ابراز شده که ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین عصر جمعه به طور رسمی خواستار تسریع روند پیوستن این کشور به پیمان آتلانتیک شمالی شد. وی همچنین گفت تا زمانی که پوتین رئیس‌جمهور روسیه است، اوکراین با مسکو مذاکره نخواهد کرد. رئیس‌جمهور امریکا یک لایحه تأمین اعتبارات مالی را امضا کرده که براساس آن ایالات متحده تا ماه دسامبر ۴/۱۲ میلیارد دلار دیگر به اوکراین کمک مالی خواهد کرد و شامگاه جمعه هم گفت تهدیدات رئیس‌جمهور روسیه امریکایی‌ها را مرعوب نمی‌کند. نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان امریکا در مصاحبه‌ای گفت که از تضمین‌های امنیتی برای اوکراین حمایت می‌کند، اما او صحبتی از حمایت از نامزدی اوکراین برای پیوستن به ائتلاف نظامی ناتو نکرد. به گزارش اسپوتنیک، نانسی پلوسی در گفتگو با نشریه پولیتیکو تأکید کرد: ما بسیار به دموکراسی در اوکراین متعهدیم. بیایید این جنگ را ببریم. اما من از وجود تضمین امنیتی برای آن‌ها حمایت می‌کنم.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار