کد خبر: 1107301
تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۴۰۱ - ۲۱:۰۰
ماجرای ورود زنان به ورزشگاه‌ها و تماشای فوتبال مردان یکی از مناقشه‌برانگیز‌ترین موضوعاتی است که در حوزه بانوان طی سال‌های اخیر مطرح شده است. در طول هشت سال دولت‌های یازدهم و دوازدهم این مسئله از سوی معاونت‌های زنان و خانواده رئیس‌جمهور به عنوان یکی از مسائل اصلی بانوان بازنمایی می‌شد، اما وقتی سراغ قاطبه جامعه بانوان رفتیم، متوجه شدیم ماجرای حضور زنان در ورزشگاه‌ها برای تشویق مسابقات مردان آنقدر‌ها هم برای زنان در اولویت قرار ندارد. 
ماجرای حضور زنان در ورزشگاه‌ها بالاخره در دولت سیزدهم محقق شد؛ ماجرایی که حاشیه هم کم نداشت و همین حاشیه‌ها نگرانی‌هایی را در میان برخی کارشناسان و صاحبنظران حوزه زنان در پی داشته است. حرف این گروه آن است که اگر حضور زنان در ورزشگاه‌ها به واسطه فشار فیفا بوده است، باید بدانیم خواسته‌های اینگونه نهاد‌ها پایانی ندارد و ممکن است در مراحل بعدی دست روی نقاط مهم‌تر و ارزش‌های جامعه ایرانی اسلامی بگذارد و این کوتاه آمدن در برابر خواسته‌های فیفا راه را برای مراحل بعدی خواسته‌های آنان باز می‌گذارد و اگر این ماجرا ربطی به خواسته فیفا ندارد چرا طی سال‌های گذشته در‌های ورزشگاه‌ها را به روی خانم‌ها بسته بودیم؟!
جامعه زنان با چالش‌های زیادی دست و پنجه نرم می‌کند؛ چالش‌هایی همچون بیمه زنان خانه‌دار، مشکلات مادران شاغل، چالش‌های بی‌شمار زنان سرپرست خانوار، زنان بدسرپرستی که همسری معتاد یا مجرم دارند، زنان زندانی و... آنقدر مسئله برای جامعه زنان ایجاد می‌کند که حضور زنان در ورزشگاه‌ها در میان آن‌ها گم می‌شود، اما برخی زنان و دختران جوان هم بدشان نمی‌آید برای تماشای مسابقات ورزشی تیم‌های محبوب‌شان در ورزشگاه‌ها حاضر شوند و همچون مردان شیپور در دست بگیرند و وقتی تیم محبوب‌شان گل می‌زند، فریاد شادی سر دهند. 
 حاشیه‌های دنباله‌دار
شاید کمتر موضوعی در حوزه زنان به اندازه ورود آن‌ها به ورزشگاه‌ها برای تماشای بازی فوتبال چالش‌برانگیز بوده باشد، حتی حالا که این ماجرا محقق شده است باز هم حرف و حدیث‌ها و انتقادات پیرامون آن ادامه دارد. آنطور که فرشته روح‌افزا، پژوهشگر حوزه زنان در رابطه با اتفاقات پیرامون حضور زنان در ورزشگاه‌ها صحبت می‌کند، انگار فضا آنچنان هم سالم نبوده است!
 نگرانی از جو حاکم بر ورزشگاه‌ها
روح‌افزا با اشاره به برخی حاشیه‌های حضور زنان در ورزشگاه‌ها به «جوان» می‌گوید: «پیش از این اعلام می‌شد به واسطه فشار فیفا و تفاهم‌نامه‌ای که با این سازمان نوشته شده است، باید زنان در بازی‌های بین‌المللی حضور یابند، اما باید این را بدانیم که این مسائل و فشار‌های سازمان‌های بین‌المللی همچون فیفا حد یقف ندارد.» 
وی با طرح این پرسش که شما بگویید فیفا کجا راضی می‌شود؟! می‌افزاید: «در حال حاضر ما شاهد آن هستیم فیفا داوری زنان را برای مسابقات مردان مطرح می‌کند و معلوم نیست این ماجرا قرار است تا کجا ادامه یابد؟ یا کمیته ملی المپیک می‌خواهد ایران را به واسطه اینکه خانم‌ها در مسابقات شنا حضور پیدا نمی‌کنند، محروم کند! بنابراین باید تمام آرمان‌های دینی و ارزش‌های‌مان را زیر پا بگذاریم، این در حالی است که ما هشت سال جنگ تحمیلی، ترور دانشمندان، تحریم‌ها و مسائلی از این دست را تحمل کرده‌ایم تا آرمان‌ها و ارزش‌های‌مان را حفظ کنیم، حالا چرا باید برای چنین مسئله‌ای در برابر فیفا کوتاه بیاییم، از سوی دیگر اظهارات ضد و نقیضی در رابطه با اظهار نظر‌های مسئولان امر در خصوص ورود زنان به ورزشگاه‌ها شاهد هستیم.»
روح‌افزا با اشاره به برخی تصاویر و فیلم‌های منتشرشده در شبکه‌های اجتماعی تأکید می‌کند: «در همه کشور‌های دنیا وقتی خانم‌ها در ورزشگاه‌ها حضور پیدا می‌کنند کفش ورزشی و لباسی ساده دارند، اما تصاویر منتشرشده از حضور خانم‌ها در ورزشگاه‌ها وضعیت چندان مناسبی را نشان نمی‌دهد.»
از نگاه این کارشناس حوزه زنان، اتفاقات رخ‌داده در حاشیه حضور زنان در ورزشگاه‌ها حکایت از آن دارد که برخلاف وعده‌ها شرایط حضور زنان به صورت کنترل‌شده نبوده است و بعضاً با برخی حرکت‌ها و رفتار‌های زننده‌ای مواجه بوده‌ایم. 
روح‌افزا تأکید می‌کند: «ما نباید ورزش را برای گرفتن مدال به ابتذال بکشیم. ارزش‌های ما زنان دانشمند و تحصیلکرده و خانواده شهدا و ورزشکاران عفیف ما هستند و مدال‌های ورزشی به تنهایی برای ما ارزشی ندارد. فلسفه ورزش برای نشاط است.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار