کد خبر: 1115129
تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۴۰۱ - ۲۱:۰۰
روایت دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه از تعداد شهدا و مجروحان اغتشاشات اخیر
تجمعات مسالمت‌آمیز طبق مفاد معاهدات بین‌المللی حقوق بشری معیار‌هایی دارد، برای نمونه نباید نفرت‌پراکنی و تشویق به خشونت باشد و نباید سلاح در آن حمل شود، نباید مغایر با نظم و امنیت عمومی و اخلاق حاکم بر جامعه باشد. حالا قوانین ایران را هم کنار بگذاریم، در هفته‌های اخیر، دیدیم که تمام این معیار‌های بین‌المللی نیز زیر پا گذاشته شده است، چطور اسم این را تجمع مسالمت‌آمیز می‌گذارند؟

تجمعات مسالمت‌آمیز طبق مفاد معاهدات بین‌المللی حقوق بشری معیار‌هایی دارد، برای نمونه نباید نفرت‌پراکنی و تشویق به خشونت باشد و نباید سلاح در آن حمل شود، نباید مغایر با نظم و امنیت عمومی و اخلاق حاکم بر جامعه باشد. حالا قوانین ایران را هم کنار بگذاریم، در هفته‌های اخیر، دیدیم که تمام این معیار‌های بین‌المللی نیز زیر پا گذاشته شده است، چطور اسم این را تجمع مسالمت‌آمیز می‌گذارند؟
به گزارش تسنیم، کاظم غریب‌آبادی، معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر ایران برای شرکت در نشست‌های کمیته سوم مجمع عمومی و رایزنی‌های دوجانبه و چندجانبه به نیویورک سفر کرده است. وی در جریان این سفر در گفتگو با خبرنگاران رسانه‌های ایرانی در نیویورک توضیحاتی پیرامون موضوعات حقوق بشری مرتبط با آشوب‌های اخیر در ایران ارائه کرد.
این ملت همان مردمی هستند که غرب تحریم‌شان کرد
این مقام ارشد ایرانی با تأکید بر اینکه پرچمداران امروز حقوق بشر، خود ناقض گسترده آن هستند، گفت: متأسفانه امروزه حقوق بشر بیش از هر زمان دیگری سیاسی شده است. اخیراً به دنبال اغتشاشاتی که در داخل ایران صورت گرفته است، این کشور‌ها مجدداً ندای حمایت از حقوق بشر مردم ایران سرداده‌اند.
غریب‌آبادی اضافه کرد: این مردم، همان مردمی هستند که زندگی میلیون‌ها نفر از آنان، در اثر تحریم‌های یکجانبه امریکا تحت تأثیر جدی قرار گرفته است. همان تحریم‌هایی که کشور‌های اروپایی اگر واضعان آن‌ها نبوده‌اند، اما همواره این تحریم‌ها را اجرا کرده‌اند. هزاران نفر از مردم بی‌گناه ما در جریان بیماری کرونا به دلیل نرسیدن واکسن و دارو در اوایل این بیماری همه‌گیر جان خود را به دلیل تحریم‌های یکجانبه غیرقانونی و ظالمانه و عدم‌انتقال پول از طریق کانال‌های مالی از دست دادند. دبیر ستاد حقوق بشر ایران افزود: ما ۱۷ هزار قربانی ترور توسط همان تروریست‌هایی که اکنون در کشور‌های اروپایی و امریکا ساکن هستند و در بهشت امن غرب زندگی می‌کنند، داریم. اگر دل‌شان به حال حقوق بشر مردم ایران سوخته است، تحریم‌ها را بردارند و تروریست‌ها را به پای میز محاکمه بکشانند!
تلاش برای ارائه روایت صحیح از وضعیت حقوق بشر ایران
غریب‌آبادی درباره هدف سفرش به نیویورک اظهار کرد: ما در نیویورک هستیم تا هم در نشست‌های کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل به دلیل مباحث مرتبط با حقوق بشر که این روز‌ها در حال بحث و بررسی است، حضور داشته باشیم و همچنین رایزنی‌هایی را با گروه‌های مختلفی از کشور‌ها و مقامات مسئول سازمان ملل داشته باشیم تا روایتی صحیح از وضعیت حقوق بشر در ایران و اغتشاشات اخیر و نقش مخرب برخی کشور‌ها به این کشور‌ها و مقامات ارائه کنیم و اجازه ندهیم روایت غلط و عنادآمیز کشور‌های غربی و امریکا، اذهان کشور‌ها را منحرف کند. این، کاری اساسی و اصولی است.
زیرپا گذاشتن تمام معیار‌های بین‌المللی در تجمعات هفته‌های اخیر
معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه ادامه داد: اکنون امریکا و برخی کشور‌های اروپایی و همدستان و همپیمانان آنان مانند سازوکار‌های حقوق بشری، از آنچه در ایران می‌گذرد، به عنوان تجمعات مسالمت‌آمیز نام می‌برند. تجمعات مسالمت‌آمیز طبق مفاد معاهدات بین‌المللی حقوق بشری، از جمله میثاق بین‌المللی حقوق مدنی- سیاسی، یکسری معیار‌هایی دارد که برای نمونه نباید نفرت‌پراکنی، تشویق به خشونت باشد و نباید سلاح در آن حمل شود، نباید مغایر با نظم و امنیت عمومی و اخلاق حاکم بر جامعه باشد. غریب‌آبادی اظهار کرد: ما در تجمعات هفته‌های اخیر، دیدیم که تمام این معیار‌های بین‌المللی نیز زیر پا گذاشته شده است، حالا قوانین ایران را هم کنار بگذاریم، معیار‌های بین‌المللی نیز رعایت نشده است. چطور اسم این را تجمع مسالمت‌آمیز می‌گذارند؟ برای کشور‌های مختلف این موضوع را تشریح کردیم.
روایتی از اقدامات اغتشاشگران و خویشتنداری نیرو‌های قانون
معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه گفت: تاکنون بیش از هزارو ۲۰۰ مکان، خودرو و موتورسیکلت شامل وسایل نقلیه عمومی و امدادی مانند آمبولانس توسط اغتشاشگران به آتش کشیده و تخریب شده‌اند. غریب‌آبادی افزود: بیش از چند هزار نفر از عوامل مجری قانون تاکنون توسط اغتشاشگران مجروح شده‌اند. این به دلیل قدرت اغتشاشگران نیست، بلکه به دلیل خویشتنداری نیرو‌های تأمین امنیت است که در واقع تصمیم گرفته شد سلاح گرم در تجمعات حمل نکنند.
دبیر ستاد حقوق بشر ایران سپس این سؤال را مطرح کرد که این را ما باید چگونه تعبیر کنیم؟ به عنوان تجمع مسالمت‌آمیز؟!
شهادت بیش از ۴۰ نفر از نیرو‌های حافظ امنیت مردم
معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه ادامه داد: تاکنون بیش از ۴۰ نفر از نیرو‌های حافظ امنیت مردم توسط اغتشاشگران شهید شده‌اند و همچنین موج ورود گروه‌های تروریستی را داشته‌ایم. در همین رابطه، بر اساس بررسی‌هایی که در رابطه با برخی افراد حاضر در اغتشاشات که جان خود را از دست داده‌اند، انجام شده، محرز شده است این افراد توسط اغتشاشگران کشته شده‌اند. غریب‌آبادی در بخش دیگری از این مصاحبه تصریح کرد: تاکنون بیش از ۵۰ نفر از افراد وابسته به گروهک تروریستی منافقین دستگیر شده‌اند. همچنین بیش از ۸۰ نفر، افرادی که وابسته به گروهک‌های مختلف تروریستی کرُدی هستند و نیز بیش از پنج نفر از افراد وابسته داعش دستگیر شده‌اند.
به دست آمدن هزاران قبضه سلاح گرم و مهمات از اغتشاشگران
دبیر ستاد حقوق بشر ادامه داد: بیش از هزاران قبضه انواع سلاح گرم و مهمات از این اغتشاشگران به دست آمده است. کجای این تجمعات مسالمت‌آمیز است؟ تجمع مسالمت‌آمیز را باید حمایت و تضمین کرد، اما با تجمع غیرمسالمت‌آمیز باید برابر قانون برخورد کرد، چراکه امنیت آحاد جامعه زیر سؤال خواهد رفت.
غریب‌آبادی با اشاره به رفتار مسئولانه ایران و شرح آن برای نمایندگان کشور‌های دیگر گفت: کمیته تحقیقی در چارچوب وزارت کشور تشکیل شده و این کمیته مأموریت دارد تمامی آسیب‌های فیزیکی و آسیب به اموال خصوصی و عمومی را بررسی کند و راهکار‌هایی را برای جبران خسارات پیشنهاد دهد. وی ادامه داد: اینگونه نیست حالا که این اتفاقات توسط اغتشاشگران و گروه‌های تروریستی با حمایت برخی کشور‌های غربی و امریکا روی داده است، از کنار آسیب‌ها بگذریم. در مرحله قضایی نیز نظام قضایی ما برابر قانون، برخورد بسیار عادلانه‌ای خواهد داشت.
آزادی بیش از ۹۰‌درصد بازداشت‌شدگان و رد برخی آمار منتشره
دبیر ستاد حقوق بشر اظهار کرد: بیش از ۹۰‌درصد از بازداشت‌شدگان در همان دو سه روز اول به طرق مختلف و با صدور قرار‌های تأمین آزاد شدند.
غریب‌آبادی برخی اظهارات رسانه‌ای مبنی بر تحت بازداشت بودن ۱۴ هزار نفر در ایران در جریان اغتشاشات را رد کرد و گفت: ما کاملاً این رقم را رد می‌کنیم. چنین چیزی اصلاً صحیح نیست. تعدادی که اکنون در بازداشت هستند، برای برخی از آن‌ها کیفرخواست صادر شده است و برای بقیه که در مرحله تکمیل تحقیقات هستند، برابر مستندات و قانون برخورد خواهد شد. حق آنهاست که از تمامی موازین و تسهیلات قانونی برخوردار باشند.
دبیر ستاد حقوق بشر اظهار کرد: اگر هر کدام از این متهمان و خانواده‌های آنان بر این باور هستند که در واقع بخشی از حقوق آن‌ها در فرایند دادرسی یا تحقیقات تأمین نشده است، حتماً به دستگاه‌های نظارتی در درون نظام قضایی و ستاد حقوق بشر اطلاع‌رسانی کنند و ما قطعاً پیگیری خواهیم کرد.
نقش فضای مجازی در آشوب‌ها
غریب‌آبادی اظهار کرد: نکته دیگری که برای هیئت‌ها و کشور‌های مختلف مطرح کردم، درباره نقش فضای مجازی است، مشخصاً اینستاگرام و توئیتر مد نظرم است. اینستاگرام در هفت هفته اخیر میلیون‌ها پست و هزاران صفحه باز کرده است. دستگاه‌های ذی‌ربط در ایران، تمام مستندات این موضوع را مبنی بر ترویج خشونت، تبلیغ فروش سلاح گرم، تشویق مردم به ریختن در خیابان‌ها و تخریب اموال عمومی و خصوصی جمع‌آوری کرده‌اند.
معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه اظهار کرد: نهاد‌های مسئول در ایران با شرکت متا که مالک واتس‌آپ و اینستاگرام است، مکاتبه کردند که این صفحات باید بسته شوند، چراکه این‌ها حتی مغایر نظام‌نامه اینستاگرام هستند. آن‌ها هیچ کاری نکردند و هیچ‌کدام از این صفحات را نبستند.
رفتار دوگانه اینستاگرام
غریب‌آبادی با اشاره به رفتار دوگانه اینستاگرام در آشوب‌ها و ترور شهید سردار سلیمانی یادآور شد: ما فراموش نمی‌کنیم بعد از ترور ناجوانمردانه شهید عزیز حاج قاسم سلیمانی تا هم‌اکنون، نزدیک سه سال، میلیون‌ها پست و صفحه را که فقط اسم شهید حاج قاسم بود، حذف کردند. اینستاگرام به چه بهانه‌ای این صفحات و پست‌ها را حذف کرد؟ اعلام کرد که برای جلوگیری از خشونت، ما این اسم و صفحات را حذف می‌کنیم. اکنون این میلیون‌ها پست و هزاران صفحه که عین خشونت و ترویج آن است، چرا آن‌ها را نمی‌بندند؟ برای اینکه یک برنامه حمایت از اغتشاشگران دارند و البته در همدستی با برخی کشور‌ها این اقدامات را انجام می‌دهند.
باز شدن بیش از ۵۰ هزار حساب ساختگی به دستور امریکا در توئیتر
دبیر ستاد حقوق بشر درباره عملکرد توئیتر در اغتشاشات اخیر نیز گفت: عملکرد توئیتر در اغتشاشات اخیر مورد بررسی قرار گرفته است. به طور میانگین، توئیتر ماهانه ۴ هزار حساب فارسی باز می‌کند. در همین یک ماه گذشته که ما با اغتشاشات مواجه هستیم، توئیتر بیش از ۵۰ هزار حساب ساختگی به دستور امریکا باز کرده است. این ۵۰ هزار حساب دست ۵۰ هزار فرد واقعی نیست، دست چندین فرد یا به صورت روباتیک است که جنگ تبلیغاتی و روانی علیه ایران راه بیندازند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار