کد خبر: 1116130
تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۴۰۱ - ۲۲:۰۰
گزارش و گفت‌و‌گوی «جوان» با جهادگران درحاشیه مستند «غیررسمی ۵» از حضور جهادی رهبر معظم انقلاب
شامگاه یک‌شنبه ۲۲ آبان، اکران خصوصی مستند غیررسمی دیدار پنج‌شنبه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی با گروه‌های جهادی و تصاویر منتشر نشده از حضور ایشان در زلزله بم در دفتر حفظ و نشر آثار رهبر برگزار شد.
مهسا گربندی

شامگاه یک‌شنبه ۲۲ آبان، اکران خصوصی مستند غیررسمی دیدار پنج‌شنبه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی با گروه‌های جهادی و تصاویر منتشر نشده از حضور ایشان در زلزله بم در دفتر حفظ و نشر آثار رهبر برگزار شد. قرار است این مستند روز جمعه ۲۷ آبان‌ماه ساعت ۱۵ از شبکه ۳ سیما، جمعه ۲۷ آبان‌ماه ساعت ۲۰ از شبکه یک سیما، شنبه ۲۸ آبان ساعت ۲۱ از شبکه افق و یک‌شنبه ۲۹ آبان ساعت ۲۰ از شبکه مستند پخش شود. علی صدری‌نیا، کارگردان مستند غیررسمی‌۵ درباره این مستند می‌گوید: «خیلی از جا‌ها رهبر معظم انقلاب در مواردی به صورت مستقیم ورود کرده‌اند. دوره‌هایی که مسئولان کم‌کار بوده‌اند و ایشان خودشان در جایگاه رهبر ورود کرده‌اند. مثلاً در زلزله بم که ۲۰سال پیش اتفاق افتاده خیلی از ما یادمان رفته و خیلی از بخش‌های جامعه ندیده‌اند، آقا در بخش‌های مختلف به آنجا می‌روند و بازدید می‌کنند. مثلاً افرادی کنار ماشینی می‌آیند و از مشکلاتشان می‌گویند، ولی نمی‌دانند که آقا آنجا هستند و فکر می‌کنند برای فرماندار بم روایت می‌کنند و چند جا که افراد متوجه حضور ایشان می‌شوند، آقا می‌گویند به دیگران اعلام نکنند که ایشان را دیده‌اند. همچنین در برخی از دیدارهایشان با مسئولان بم مشکلاتی را که دیده‌اند با آن‌ها در میان می‌گذارند و به صورت جدی پیگیری می‌کنند. همچنین بخش دیگری که در این مستند به آن پرداخته شده، این نوع ارتباط و نگاه ایشان با گروه‌های جهادی است.»

 

باید پاسخگو باشیم برای مطالبات رهبر انقلاب چه کردیم

سردار محمد زهرایی

رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور

دیدار غیررسمی رهبر معظم انقلاب با گروه‌های جهادی اولاً در نوع خود جالب و تأثیرگذار است، دوماً خاطره‌ساز و سوماً خودمانی و حرف‌های دلی که در آن بیشتر گفته می‌شود گاه جنبه خصوصی بودن جمع را هم دارد. البته در دیدار‌های صمیمانه و غیررسمی نباید از کلیات و مهم بودن آن صرف نظر کرد.
قالب جلسه در برگیرنده نکات قابل تأملی بود؛ از جمله می‌توان به مطالبات حضرت آقا از جریان جهادی اشاره کرد. جا دارد که خودم و دیگر مهمانان دیدار را به پاسخگویی بکشانم که پس از گذشت سه سال از این دیدار، برای پیاده‌سازی مطالبات حضرت آقا چه قدم‌هایی را برداشته‌ایم، چراکه کار جهادی برخاسته از ایمان است، پس این اخلاص و نیت در کار جهادی موجب شده تا به خود بقبولانیم که فرمان ولی امر مسلمین جهان نباید روی زمین باشد. توصیه می‌کنم به صورت غیرمستند و غیرمستقیم و بدون بروکراسی به سراغ آن ۴۲ نفر حاضر در دیدار بروید و ببینید در طی این سه سال چه کرده‌اند، چه رفته‌اند و چه اندیشیده‌اند و چه دارند و راوی گونه به آن بپردازید. پس کار جهادی لزوماً برای کار‌هایی است که روی زمین مانده و این کار ما را سخت‌تر می‌کند. بی‌خوابی را بیشتر می‌کند. جریان را پرجنب و جوش‌تر می‌کند. آرمان را مقدس‌تر می‌کند. واقعیت موجود را در امکانات فعلی نمی‌سنجیم و توان‌مان را از امکانات‌مان بیشتر می‌کنیم که این خاصیت کار جهادی است.
حضرت آقا در کلام خودشان نکته مهمی گفته‌اند، ایشان فرموده‌اند: «در جمهوری اسلامی، هر جا هستید همان جا را مرکز دنیا بدانید و آگاه باشید که همه کار‌ها متوجه شماست.» چنانچه در این دیدار نقش و افق چشم‌انداز حرکت جهادی را فرمودند، مبنی بر اینکه این گفتمان و حرکت جهادی باید به گفتمان عمومی تبدیل شود. این یک بار سنگین بر دوش‌مان است، اما این کلام و فرمان شوق‌انگیز از جنس جهاد و وحی است. عارفانه و عاشقانه هست. هر چه در این راه سخت‌کوشی کنیم، زنده می‌شویم این ویژگی کار جهادی است که گروه‌های جهادی نیز از این جنس هستند. پس با توجه به کلام ایشان که هر کس وظیفه خود را در جمهوری اسلامی انجام دهد دیگر کار عقب افتاده‌ای نیست.
در دیدار با حضرت آقا، ایشان به جهاد موفق اشاره کردند که این جای بسی امید و مسرت دارد. در حال حاضر ۲۲ سال از تشکیل بسیج سازندگی و گروه‌های جهادی به فرمان ایشان می‌گذرد. حال این سرمایه عظیم گروه‌های جهادی به چنان رشد و شکوفایی رسیده‌اند که به درخت تنومندی تبدیل شده‌اند و علاوه بر خدمت‌رسانی و محرومیت‌زدایی، در کوران بحران‌ها و حوادث در کنار سایر نهادها، دستگاه‌ها، سازمان‌ها و پا به پای دولت در کنار مردم حضور پیدا می‌کند و به نقش‌آفرینی می‌پردازد. به طوری که در سیل، زلزله، کرونا، طرح کمک مؤمنانه، فعالیت اقتصاد مقاومتی، ورود به آسیب‌های اجتماعی و حاشیه شهر، کشاورزی و دامپروری، عرصه‌های علمی و دانش‌بنیان، جهاد تبیین و... از هفت تپه تا غیزانیه، از سیستان تا گرمی، از گلستان تا بشاگرد، از خواف تا سی سخت، از پلدختر و معمولان تا چابهار، از قلعه گنج تا رودان، از مرکز شهر‌ها تا دوردست‌ترین روستاها، مناطق عشایری و نقاط صعب العبور کشور در دل کویر و کوهستان، خدمات این جهادگران بسیجی در مقابل دید همگان به نمایش گذاشته شده است و این بانگ گروه‌های جهادی، الگوی موفق برخاسته از انقلاب اسلامی، روز به روز در حال گسترش و جوانان جهان اسلام به این نقطه رسیده اند که برای ایجاد تمدن نوین اسلامی و زمینه‌سازی ظهور حضرت بقیه الله الاعظم ارواحنا فداء به سمت این جریان مقدس شتافته و از این غافله عقب نمانند.

 

نسل پنجم حرکت‌های جهادی طراحی شد

دکتر میثم نعمتی

دیدار گروه‌های جهادی با رهبر معظم انقلاب دیداری شیرین، صمیمی و راهبردی بود و همین دور هم نشستن اعضای گروه جهادی از چند نسل مختلف با حضرت آقا، جلوه زیبا و دلنشینی ایجاد کرده بود.
نکاتی که حضرت آقا در این جمع ارائه کردند جذاب، موثر و بسیار الهام‌بخش بود به‌طوری‌که تغییرات اساسی در طراحی و برنامه‌ریزی‌های آینده گروه‌ها ایجاد کرد.
از طرفی ما در آن جلسه سعی کردیم علاوه بر گزارش توان گروه‌های عادی، توان و ظرفیت بچه‌های جهادی که در دهه ۸۰ به انگشت اشاره ایشان رفتند، کار جهادی کردند و آرام‌آرام در عرصه‌های جهادی رشد و پیشرفت کردند و به صورت تخصصی و با نگاه جهادی به حوزه‌های روی زمین مانده انقلاب وارد شدند را خدمت حضرت آقا
ارائه دهیم.
شیرینی جلسه این بود که در ابتدای فرمایشات‌شان گفتند: «همینگونه که در ۲۰ سال پیش کار‌های ساده آنچنانی به برنامه‌ریزی کلان این چنینی رسیده است را ادامه بدهید و بگذارید نسل عظیمی از فرزندان انقلاب اسلامی را شاهد باشیم که از لحاظ سطح فهم مسائل مدیریتی، خدمت‌رسانی، قیام به قسط به جای برسند که ذهن‌های معمولی بشر به آن نرسیده و باید از آن الگو بگیرند.»
نگاه ایشان واقعاً نگاه ویژه‌ای بود. هم مدل گروه‌های جهادی پیشرو را تأیید کردند و صحه گذاشتند و هم دستور دادند که این مدل‌ها را توسعه داده و بدون توقف رو به جلو پیش بروید. علاوه بر آن در عین تایید سیر طی شده دستور دادند که مسیر گروه‌های جهادی عادی هم ادامه داده شود و به تکثیر گروه‌های جهادی به طور جدی پرداخته شود.
از ابتدای انقلاب تا حدود سال ۹۶ سه نسل از مشارکت مردم در محرومیت‌زدایی را پشت سر گذاشته‌ایم و در حال حاضر به لطف خدا، نسل چهارم حوزه مشارکت مردمی در محرومیت‌زدایی را کم‌کم داریم پشت‌سر می‌گذاریم. در واقع این نسل، نسل پیشرفت و آبادانی‌های
حاکمیتی است. به واسطه این دیدار صمیمانه همه با هم نشستیم و نسل پنجم پیشرفت را طراحی کردیم. وجه تمایز این طراحی این بود که نقش گروه‌های جهادی در حلقه‌های محرومیت‌زدایی و حلقه‌های میانی پیشرفت مناطق مختلف کشور، پررنگ دیده شد.
در نسل پنجم پیشرفت باید دنبال گروه‌های جهادی مستعد پیش‌رو به عنوان حلقه‌های میانی جهاد پیشرفت بگردیم، با گروه تعامل و گفتگو کنیم، آموزش بدهیم و توانمندسازی کنیم تا این گروه بتواند در یک نقطه یا یک مسئله بر زمین مانده انقلاب، چندین سال تمرکز کند و تمام ظرفیت‌های اشتغالزایی، کشاورزی، صنعت، خانواده، تعلیم و تربیت و ... را به کار بگیرد و یک برنامه‌ریزی جامع برای پیشرفت منطقه خودش در کنار حاکمیت ارائه بدهد.
یکی از ماحصل‌های جدی این دیدار این بود که ایشان روی مسئله حضور مردم و حضور گروه‌های جهادی در عرصه‌های تخصصی تأیید و تأکید داشتند و در کنار آن تأکید جدی دیگری بر بحث تکثیر گروه‌های جهادی یعنی هم گروه‌های سطح یک (گروه‌های عادی) باید تعدادشان زیاد شود و رشد کنند و افراد مختلف جامعه دعوت به تشکیل گروه‌های مردمی و خدمت بیشتر به مردم شوند و به تبع آن هم باید گروه‌های سطح عالی به عنوان گروه‌های پیشرو و پیشرفته شکل بگیرد. این گروه‌ها می‌توانند روی مسائل پیشرفت منطقه‌ای در هر نقطه‌ای از کشور چه محلات حاشیه‌نشین شهر‌های بزرگ و چه شهرستان‌های محروم به عنوان «هسته‌های پیشرفت منطقه‌ای» تمرکز و شروع به حل کردن مسائل آن جغرافیا و برنامه‌ریزی مشخص برای آن کنند.


کاری کنیم نسل جدید هم جهادی شود

حسین یکتا
مسئول جمعیت امام رضایی‌ها

هر زمان در انقلاب اسلامی کاری جلو رفت و حرکتی انجام شد با نگاه جهادی بوده است. اگر برای نبرد با داعش لشکر عظیمی را می‌بینیم، اگر بچه‌های مدافع حرم وسط میدان جنگ می‌روند یا مدافعان سلامت به میدان نبرد با کرونا رفتند یا حتی سرعت رشد علم‌مان زیاد می‌شود، همه این‌ها حاصل تفکر جهادی افراد است.
اینکه چطور می‌شود روحیه جهادی را در مسئولان بیدار کرد، کار چندان راحتی نیست، چراکه تفکر جهادی از لقمه حلال، تربیت خوب و از محیط پرورش و آموزش خوب و حتی از رفتن به میدان عملیات، خدمت‌رسانی و کار برای مردم نشئت می‌گیرد. به همین دلیل شاید نتوان تفکر برخی از مسئولان را تغییر داد و به سمت تفکر جهادی برد، چراکه نگاه برخی از مسئولان لیبرالی، غربی، جایگاهی و عنوانی است و اصلاً پایه‌های فکری جهادی در آن‌ها وجود ندارد، بنابراین ما وقتی می‌توانیم تفکر جهادی را به مسئولان منتقل کنیم که نگاه آن‌ها نگاه خدمت‌رسانی، نوکری و به پای کار غم و غصه مردم بودن باشد.
در طول انقلاب هم دیدیم، آنجا که مسئولان تفکرشان خدمت و عزت مملکت بود و برافراشته شدن پرچم را مهم می‌دانستند دقیقاً همانجا آن مدیر، تفکر جهادی داشته است. به همین خاطر تفکر جهادی چیزی نیست که بتوانیم به مدیران دولتی تزریق کنیم، بلکه یک سیره، تفکر، روحیه و سبک زندگی است که باید در آن‌ها وجود داشته باشد.
باید تمام تلاش‌مان را کنیم تا نسل جدید راهش را جهادی انتخاب کند. حضرت آقا می‌فرمایند دهه هشتادی‌ها نسلی هستند که انقلاب را به اوج خودش می‌رسانند، یعنی قله‌نشینانی که با تفکر و نگاه همه خون‌هایی که به پایشان ریخته شده است، آمده‌اند؛ یعنی کسانی که خون شهدای در مسیر اعتلای انقلاب، شهدای مدافع سلامت، شهدای مدافع حرم و شهدای مدافع میهن به پایشان ریخته شده است و باورمان بر این است، نسلی دارد می‌آید که قله‌های علم را فتح می‌کند و این مملکت را به عزت و اقتدار علمی و دانشی می‌رساند. این نسل باید خودش را برای نگاه تمدنی، نظم جدید جهانی و تفکر جهانی‌اندیشی بر یک نگاه تمدن نوین انسانی آماده کند. این تفکر بلند نگاه کردن، امروز وظیفه جوانان و نوجوانان است تا بزرگ‌ترین و قوی‌ترین مجموعه اقتصادی را شکل بدهد و یک قدرت مالی و امکاناتی جانداری را برای خودش، نظام و انقلاب تدارک ببیند؛ و در آخر اینکه اگر یک جوان و نوجوان بخواهد تفکر جهادی داشته باشد، از یک طرف باید بستر‌های لازمه را در روح و فکرش با اردوی جهادی، اردوی راهیان‌نور و اردوی پیشرفت و آبادانی آماده کند و از طرف دیگر، خود جوان باید آمادگی پذیرش استقبال از این فضا را در خودش بپروراند.
به نظر من «تفکر جهادی»، دوران عبور از رخوت، دوران به پا شدن و قیام کردن و خود را آماده خدمت کردن است، بنابراین حتی در فضای تفکر جهادی کار کردن در فضای مجازی را نیز جزو کار‌های جهادی می‌بینیم. امروز «جهاد تبیین»، «جهاد علمی» «جهاد تربیت و نسل‌سازی» و «آینده‌سازی در مساجد و هیئت‌ها» یک جهاد است. به همین دلیل کار جهادی یک کار دولتی ملتی است و باید در ابعاد مختلف به آن پرداخته شود و تحقق یابد. امروز این شورای عالی جهادی برای احیای جهاد سازندگی و توسعه تفکر جهادی در همه اقشار تشکیل شده است.

کار‌های جهادی هم نظارت می‌خواهد تا ارزیابی شود

نسترن دانه‌کار

مدیر گروه جهادی حنیفا
برایم باعث افتخار بود که در دیدار صمیمانه و غیررسمی گروه‌های جهادی با رهبر معظم انقلاب حضور داشته باشم. به نظر من بسیاری از بانوان گروه‌های جهادی حقشان بود که به دیدار با حضرت آقا دعوت شوند، اما متأسفانه دبیران این جلسه در حق بانوان جهادی کم‌لطفی کردند، چراکه فقط من و یک نفر دیگر از خانم‌های گروه جهادی دعوت شده بودیم، این در حالی است که رهبر معظم انقلاب موافق مشارکت‌های اجتماعی بانوان در حوزه‌های مختلف بوده و هستند.
در تمام سال‌های فعالیتم تلاش کردم تا به عنوان یک نیروی جهادی در مسیر فرمانده خود، یعنی رهبر معظم انقلاب باشم و روزی که در جلسه دیدار با ایشان دعوت شدم، قصد داشتم تا به دور از بزرگنمایی و ریا عملکرد گروه جهادی‌مان را برای ایشان گزارش کنم و در نهایت از رهنمودهای‌شان بهره ببرم، اما باز هم نگاه نادرست برگزارکنندگان جلسه باعث شد که خانم‌ها فقط به عنوان سیاه لشکر در جلسه حضور داشته باشند و این به نظرم اولین کج‌روی دبیران جهادی آن جلسه بود، چون نظر حضرت آقا را نسبت به حضور و تأثیر بانوان
همه می‌دانند.
برگزاری چنین جلسات صمیمانه و غیررسمی، اتفاق بسیار خوبی است، اما اثرگذاری و نتیجه‌بخش بودن آن مربوط به خودمان است، چراکه باید همه ما، پس از راهنمایی‌های رهبر معظم انقلاب و شنیدن نکاتی که ایشان در جلسه دیدار گفتند، در جهت همان‌ها تلاش و انتظارات ایشان را برآورده می‌کردیم، اما متأسفانه برخی از اعضای گروه جهادی پس از این دیدار به دنبال کار خودشان رفتند و توجه چندانی به تلاش در مسیری که رهبر معظم انقلاب به ایشان گوشزد کرده بودند، نکردند.
به نظر من وظیفه اصلی هر گروه جهادی این است که گزارش درست و واقعی از عملکرد خود را به رهبر معظم انقلاب ارائه کند، از ایشان راهنمایی بگیرد و سپس در همان جهت قدم بردارند. در مراحل بعدی و پس از نظارت دقیق بر عملکرد گروه‌های جهادی نیز باید آن‌هایی که در مسیر درست حرکت می‌کنند و واقعاً روحیه جهادی دارند، شناسایی شده و وارد بدنه دولت شوند نه آن‌هایی که تنها اسم جهادی را یدک می‌کشند، تفکراتی معکوس دارند و افرادی که کارنامه مناسبی در این زمینه ندارند. باعث تأسف است که بگویم برخی از گروه‌ها و افراد جهادی، «جهادی» نیستند و تنها اسم «جهادی» را یدک می‌کشند. آن‌ها فقط با گزارش عملکرد غیرواقعی خودشان را در این مجموعه جا کرده‌اند و به دنبال جایگاه بوده‌اند و کسی بررسی نمی‌کند هر گروه جهادی چه عملکردی داشته است؟ به نظر من، کار‌های جهادی نیز مانند سایر کار‌ها باید بازرس داشته باشد تا جهادگر واقعی را از جهادگر غیرواقعی مشخص کند.
بدتر اینکه شاهد هستیم، برخی از مسئولان اجرایی کشور روحیه جهادی ندارند و به خاطر گرفتن پست و جایگاه با دادن شعار جهادی خودشان را جهادی جا زدند و به‌همین دلیل همچنان مشکلاتی حل نشده‌ای در کشور باقی مانده است. بنابراین باید مدیران بالادستی از میان آدم‌های جهادی انتخاب شوند تا افراد زیرمجموعه‌شان را از میان آدم‌های درستکار تعیین کنند؛ قطعاً مدیری که فاسد است، کارمند فاسد می‌خواهد و متقابلاً مدیری که جهادی است، کارمند جهادی انتخاب خواهد کرد.
در جلسه دیدار با رهبر معظم انقلاب، حرف‌های آقا به گونه‌ای بود که انگار منتظر بودند، تعدادی نیروی جهادی واقعی را ببینند تا خیال‌شان راحت باشد که آن‌ها هم با نگاه جهادی خودشان کار می‌کنند و همراه با مردم کشور را می‌سازند. به امید اینکه چنین روزی را شاهد باشیم و با حاکم‌شدن تفکر جهادی و سرکارآمدن افرادی جهادی مشکلات کشور را تمام و کمال حل کنیم.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار