کد خبر: 1116661
تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۴۰۱ - ۰۹:۴۲
موضوع تجویز و مصرف منطقی دارو، علاوه بر اینکه از عوارض دارویی می کاهد، باعث صرفه جویی در هزینه های سلامت نیز می شود. این در حالی است که میزان مصرف خودسرانه دارو در ایران بالا است.
 

 یونس پناهی معاون وزیر بهداشت گفت: میانگین تعداد اقلام داروی موجود در یک نسخه در دنیا، ۱.۲ تا ۱.۸، یعنی کمتر از ۲ قلم است، اما در ایران، این عدد حدود ۳.۶ قلم دارو است.

وی افزود: در ایران، تجویز و مصرف بی رویه دارو نیز داریم و این موضوع، از اهمیت ویژه ای برخوردار است، چرا که هرچه تعداد داروی مصرفی بیمار بیشتر باشد، ممکن است که عوارض بیشتر و تداخل دارویی بیشتر برای بیمار ایجاد کند.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت ادامه داد: ما در ارتباط با تجویز و مصرف بی رویه دارو، نیاز به فعالیت‌های آموزشی در این زمینه داریم. پزشکانی که تحت آموزش دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور هستند، باید با همه اشکال دارویی موجود در کشور و فارماکوپه دارویی کشور آشنا شوند. آموزش‌های ما، آموزش‌های فوق تخصصی است و پزشکان پس از فارغ التحصیلی، بیشتر داروهای فوق تخصصی تجویز می‌کنند.

پناهی گفت: متأسفانه در بیمارستان‌ها، گاهاً پزشکان فقط بر اساس تمایل بیمار، نسبت به نسخه کردن برخی داروها اقدام می‌کنند و یا اینکه افرادی بدون نسخه پزشک، مستقیماً دارو را از داروخانه‌ها تهیه و مصرف می‌کنند.

معاون وزیر بهداشت تاکید کرد: تجویز و مصرف منطقی دارو که صرفاً، کمتر مصرف کردن نیست، یک کار تیمی را می‌طلبد. یعنی برای تحقق این هدف، حتماً باید آموزش‌های لازم داده شود و زیرساخت‌های لازم مهیا شود. کادر درمانی حتماً در جریان عوارض دارو، تداخلات دارو و نحوه استفاده و تزریق دارو باشند، تا ضمن حفظ سلامتی افراد جامعه، از تجویز و مصرف بی رویه دارو جلوگیری شود.

پناهی افزود: نقش مردم در زمینه مصرف منطقی دارو، خیلی مهم است. مخاطب اصلی خدمات سلامت، مردم هستند و اگر مردم در جریان واقعیت‌های دارو قرار بگیرند، خودشان بی رویه به مراکز درمانی مراجعه نمی‌کنند، و مصرف بی رویه دارو نخواهند داشت. این نکته بسیار مهم است که مردم بدانند، منظور از «مصرف منطقی»، مصرف درست دارو است.

وی گفت: مردم باید در درجه اول بدانند که دارو را هر وقت که واقعاً نیاز است، مصرف کنند. نه آنکه خودشان مستقیماً دارو را بدون تجویز پزشک، از داروخانه تهیه کرده و مصرف کنند. چرا که هر دارویی بالاخره دارای عوارضی است که باید با نظر متخصصان مربوطه استفاده شود. ضمن آنکه، دارو، یک کالای استراتژیک است و هم برای خود بیمار و هم برای نظام سلامت کشور هزینه دارد و تجویز و مصرف درست آن، در نهایت، به نفع مردم خواهد بود.

منبع: مهـــر
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار