کد خبر: 1117822
تاریخ انتشار: ۰۲ آذر ۱۴۰۱ - ۲۲:۳۰
گفت‌وگوی «جوان» با سردار محمدرضا موحد، فرمانده سپاه امام علی‌بن‌ابیطالب (ع) استان قم
اجلاسیه نهایی دومین کنگره ملی شهدای استان قم که در آبان ماه سال جاری در مسجد مقدس جمکران برگزار شد فرصتی بود تا با سردار محمدرضا موحد فرمانده سپاه امام علی‌بن ابیطالب قم به گفتگو بنشینیم
صغری خیل فرهنگ
اجلاسیه نهایی دومین کنگره ملی شهدای استان قم که در آبان ماه سال جاری در مسجد مقدس جمکران برگزار شد فرصتی بود تا با سردار محمدرضا موحد فرمانده سپاه امام علی‌بن ابیطالب قم به گفتگو بنشینیم. سردار موحد متولد ۱۳۵۵ است که بعد از دریافت دیپلم، وارد دانشکده افسری سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شد و لباس سبز پاسداری را از سال ۱۳۷۳ به تن کرد. ایشان در بخش‌های مختلف بسیج و سپاه از جمله لشکر ۱۷ علی‌بن‌ابیطالب (ع) توفیق خدمت داشت. وی اکنون به مدت یک سال است که خادم پاسداران و مردم شریف استان قم است و فرماندهی سپاه امام علی‌بن ابیطالب (ع) را بر عهده دارد. آنچه در پی می‌آید ماحصل همکلامی ما با سردار محمدرضا موحد است.
 
از پیشینه و سابقه لشکر ۱۷ علی‌بن ابیطالب (ع) برایمان بگویید. 
لشکر ۱۷ علی‌بن‌ابیطالب (ع) که در زمان جنگ تأسیس شد و اول تیپ سپاه بود غیر از قمی‌ها، رزمندگانی از استان‌های مرکزی، سمنان، قزوین و زنجان نیز در آن حضور داشتند. بعد از اینکه جنگ آغاز شد و تیپ‌ها افزایش یافتند چهار تیپ به جمعیت آن اضافه شد و این لشکر توانست طی هشت سال دفاع مقدس کارنامه مطلوبی رقم بزند. 
لشکر علی‌بن‌ابیطالب (ع) در ۱۷ عملیات آفندی به عنوان لشکر خط شکن و در ۲۸ عملیات پدافندی حضور مستمر و مؤثر و در عملیات‌های بزرگ دفاع مقدس نیز نقش‌های مهمی را بر عهده داشت. 
این لشکر بعد از دفاع مقدس نیز در هر میدانی که نیاز به دفاع از اسلام و نظام بود از شمال غرب تا جنوب شرق کشور و در دفاع از حرم اهل‌بیت (ع) حضور داشت و رزمندگان به عنوان فاتحان نبل و الزهرا در کنار شهید حاج قاسم سلیمانی فتح الفتوحی را رقم زدند که موجب فتح دیگر شهر‌های سوریه شد و در دفاع از حرم نقش مؤثری را ایفا کردند. 
 
برگزاری کنگره ملی شهدای استان قم یکی از مأموریت‌هایی است که به سپاه استان قم سپرده شده است، در شرایط امروز برگزاری اینگونه کنگره‌ها و برنامه‌ها چه ضرورتی دارد؟
هر چقدر از عمر انقلاب می‌گذرد قدرت انقلاب بیشتر می‌شود، اما در جهت مقابل تلاش دشمن در عرصه‌های مختلف فرهنگی، سیاسی و رسانه‌ای برای ضربه زدن به ایران و توقف قدرت انقلاب نیز بیشتر می‌شود، ولی مردم ما فراموش نمی‌کنند شهدا که از خون خود گذشتند چه اهدافی را دنبال می‌کردند. 
بیش از ۹۵ درصد شهدا در وصیتنامه‌های خود بر دفاع از ولایت فقیه و حسین زمان خود تأکید داشتند و آن‌ها با الگوبرداری از اباعبدالله الحسین (ع) پا به میدان گذاشتند و اگر ما بتوانیم سیره و تفکر شهدا را برای جوانان تبیین و آن‌ها را به نسل جوان به درستی معرفی کنیم در حقیقت توانسته‌ایم در عرصه جهاد تبیین که مورد تأکید رهبری نیز است گامی بلند برداریم. همانطور که رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز تأکید داشتند در جنگ رسانه‌ای امروز جهاد تبیین به‌عنوان یک اولویت باید دنبال شود و قطعاً انتقال پیام و سیره شهدا گامی در راستای جهاد تبیین است که منجر به زنده نگه داشتن آرمان شهدا می‌شود. 
 
کدام دستگاه‌ها در راستای برگزاری کنگره ملی شهدای استان قم مشارکت داشتند؟
کنگره ملی شهدا کار همه دستگاه‌ها، سازمان‌ها، نهاد‌ها و مردم عزیز استان قم است و فقط کار یک نهاد نیست، اما این فعالیت‌ها فراز و نشیبی در مجموعه‌های مختلف دارد، شهرداری قم، اداره‌کل صدا و سیمای قم، اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم، اداره‌کل حفظ و نشر آثار دفاع مقدس استان و اداره‌کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان در کنگره ملی شهدای استان قم اهتمام ویژه داشته‌اند. 
البته باز هم نیاز به تأکید است که کنگره ملی شهدای استان قم از یک پشتوانه مردمی قوی برخوردار است، چراکه تا به امروز در محلات مختلف استان قم و حتی در روستا‌ها و بخش‌های استان نیز مراسم‌های گرامیداشت یاد و خاطره شهدا در راستای این کنگره ملی به همت مردم برگزار شده است که جا دارد از تلاش‌ها و زحمات همه آن‌ها به سهم خود تقدیر و تشکر داشته باشم و ان‌شاء‌الله تجربه ارزشمند این قبیل فعالیت‌ها و هم افزایی‌ها باعث شود در برنامه‌های آینده، عملکرد بهتر و مؤثرتری در سطح استان داشته باشیم و اهمیت این موضوع بدان خاطر است که به تعبیر رسای مقام معظم رهبری، قم آبروی انقلاب اسلامی است. 
 
قم نام چند شهید و آزاده را در کارنامه جهاد خود به ثبت رسانده است؟
استان قم ۵۸ هزار و ۸۷۰ رزمنده، ۶ هزار و ۹۰ شهید و ۵۹۰ آزاده را تقدیم انقلاب اسلامی کرده است و ترکیب و جمع شهدای استان به نوعی یک ترکیب منحصر به فرد در سطح ملی است، چراکه ما شهدایی از بسیج، سپاه، ارتش، فرماندهی انتظامی، ۹ ملیت نهضت جهانی اسلام، دانش‌آموز، فرهنگی، اصناف و بازاریان، جهاد سازندگی و سایر اقشار مختلف مردم داریم. تعداد کل جانبازان عزیز ما ۱۲ هزار و ۸۳۲ نفر است. 
 
از دستاورد‌های فرهنگی، هنری و رسانه‌ای کنگره شهدا برایمان بگویید. 
در راستای برگزاری کنگره ملی شهدای استان قم ساخت سه فیلم سینمایی با محوریت شهدای قم در دستور کار قرار گرفت، موضوع این سه فیلم در خصوص عملیات کربلای ۴، زندگی سردار شهید مهدی زین‌الدین و همچنین شهید مصطفی کلهری است که در مرحله ساخت است. 
اثر هنری سمفونی خط شکنان نیز به سفارش ستاد برگزاری کنگره ملی شهدای استان قم آماده شده که این هفته از آن رونمایی خواهد شد. 
همچنین در راستای برگزاری کنگره ملی شهدای استان قم، یک جشنواره مستند برگزار شده که خروجی این جشنواره تولید ۶۰ مستند مختلف با موضوع زندگینامه شهدای استان قم است. 
تدوین و انتشار ۲۰۰ عنوان کتاب با موضوع شهدای استان قم و دفاع مقدس نیز از مهم‌ترین کار‌های ستاد کنگره ملی شهدا در عرصه اقدامات فرهنگی است. 
 نمایش بزرگ فصل شیدایی نیز در راستای برپایی کنگره ملی شهدای استان قم در این استان به صحنه رفت که با استقبال گسترده مردم مواجه شد و برنامه خوبی در راستای انتقال معارف دینی و اسلامی بود. 
 
آیا کنگره ملی شهدای استان قم در حوزه خدمات اجتماعی و محرومیت‌زدایی ورود کرده است؟
بله، مردم شهیدپرور استان قم همیشه در صحنه‌های مختلف این نظام و انقلاب حاضر و گوش به فرمان رهبری نقش‌آفرین بوده‌اند، با اعلام فرمان آغاز رزمایش کمک مؤمنانه توسط رهبر معظم انقلاب، مردم قم در عرصه‌های مختلف خدمات اجتماعی ورود کرده و نگذاشتند در شرایط سخت کرونایی اقشار آسیب‌پذیر جامعه دچار مشکل جدی شوند، اما این رزمایش در قم به یک مقطع زمانی محدود نشد و همچنان ادامه داشت. 
برگزاری کنگره ملی شهدای استان قم نیز فرصتی شد تا مردم شهیدپرور قم به نام شهدای قم رزمایش‌های کمک مؤمنانه را دنبال کنند و در این فرصت بسته‌های معیشتی شامل مواد غذایی در میان نیازمندان توزیع شد، لوازم‌التحریر مورد نیاز دانش‌آموزان کم بضاعت تهیه و همچنین در عرصه تأمین جهیزیه زوج‌های جوان نیز گام‌های قابل توجهی برداشته شده است. 
همچنان کار‌های خداپسندانه و کمک به نیازمندان در قالب کنگره ملی شهدای استان قم درحال دنبال شدن است و عموم علاقه‌مندان در بخش تأمین جهیزیه برای زوج‌های جوان می‌توانند کمک‌های مالی خود را به این پویش خیرخواهانه، از طریق شماره کارت ۶۲۷۳۸۱۷۰۱۰۱۶۸۴۲۹ به نام قرارگاه جهادی حاج عبدالله ولی واریز کنند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار