کد خبر: 1118198
تاریخ انتشار: ۰۴ آذر ۱۴۰۱ - ۲۲:۰۰
گفتگو با رئیس سازمان بسیج جامعه بانوان
در سند اعتلای ده ساله بسیج، موارد زیادی به حوزه زنان مربوط است. بسیج جامعه بانوان در ترویج سبک زندگی اسلامی-ایرانی، تحقق بسیج ده‌ها میلیونی بر پایه برخورداری از ۸ میلیون جوان مؤمن انقلابی پای کار، موضوع تعلیم و تربیت و تقویت نهاد خانواده، حجاب و عفاف، حمایت و به میدان آوردن نخبگان و ده‌ها مورد سیاست‌های اجرایی دیگر سند، نقش مهم و بعضا اصلی را دارند. به منظور واکاوی برنامه‌های سازمان بسیج جامعه زنان در تحقق سند اعتلا در سال‌های پیش رو با مینا بیابانی رئیس این سازمان گفتگو کردیم. 
 زهرا چیذری 
در سند اعتلای ده ساله بسیج، موارد زیادی به حوزه زنان مربوط است. بسیج جامعه بانوان در ترویج سبک زندگی اسلامی-ایرانی، تحقق بسیج ده‌ها میلیونی بر پایه برخورداری از ۸ میلیون جوان مؤمن انقلابی پای کار، موضوع تعلیم و تربیت و تقویت نهاد خانواده، حجاب و عفاف، حمایت و به میدان آوردن نخبگان و ده‌ها مورد سیاست‌های اجرایی دیگر سند، نقش مهم و بعضا اصلی را دارند. به منظور واکاوی برنامه‌های سازمان بسیج جامعه زنان در تحقق سند اعتلا در سال‌های پیش رو با مینا بیابانی رئیس این سازمان گفتگو کردیم. 
 
بسیج جامعه بانوان در حوزه جریان‌سازی فکری و فرهنگی و اموری همچون تشکیل جبهه فرهنگی انقلاب در استان‌ها چه برنامه‌هایی دارد؟
جریان‌سازی در فعالیت‌های فرهنگی یکی از موضوعات بسیار مهم است که همواره بسیج جامعه زنان به آن توجه ویژه داشته است. اگر در کار فرهنگی جریان‌سازی رخ ندهد، انجام آن کار بی نتیجه خواهد بود. برای این منظور انتخاب راهبرد مناسبی که بتواند همه ابعاد کار فرهنگی را در برگیرد، اهمیت ویژه‌ای دارد. راهبرد اصلی بسیج جامعه زنان، احیای هویت اسلامی است که همواره مطالبه جدی رهبر معظم انقلاب بوده است. تحقق این راهبرد هم تربیت زن تراز انقلاب اسلامی یا به تعبیر رهبر فرزانه ما زن الگوی سوم است. بر این اساس می‌توان گفت با تمرکز بر احیای هویت اسلامی زن، بسیج جامعه زنان به دنبال جریان‌سازی و تربیت زن الگوی سوم است. در بحث جریان‌سازی ما اعتقاد داریم چنانچه موضوعی در حافظه مردم و گستره جامعه تداوم بخشیده شود، آنگاه جریان‌سازی اتفاق خواهد افتاد و نهادینه شدن آن تفکر در درون مردم شکل خواهد گرفت. 
 
این جریان‌سازی نیاز به تعامل با سایر دستگاه‌های فرهنگی و ذائقه ساز کشور دارد تا بتوان یک جبهه واحد فرهنگی تشکیل داد و از اقدامات موازی یا ناهمسو پرهیز کرد. تعامل شما با دیگر کنشگران فرهنگی کشور چگونه است؟
بله درست است برای جریان‌سازی نیاز به همراهی دیگر عناصر و کنشگران در سطح جامعه وجود دارد و ضروری است تمامی ساختار‌های این سازمان در تعامل و هم افزایی با دیگر نهاد‌ها و سازمان‌ها در سطوح مختلف قرار گیرد که خوشبختانه این اتفاق در حال شکل‌گیری است. عموما برنامه‌ها به صورتی طراحی و اجرا می‌شود که جبهه واحد انقلاب اسلامی در حوزه فرهنگی به صورت هم افزا اقدام و عملیات مشترک انجام دهند. 
 
فضای مجازی و به خصوص زیست مجازی نسل جوان و نوجوان امروزی روی جریانات فرهنگی و فراتر از آن مسایل سیاسی و امنیتی اثرگذار است و ما با فقر تولید محتوای ارزشی در فضای مجازی مواجهیم. بسیج جامعه زنان در حوزه تولید محتوا چه کرده است؟
در تولید محتوا در فضای رسانه‌ای و فضای جامعه یک هم افزایی قابل توجهی بین این سازمان و جبهه انقلاب اسلامی ایجاد شده است و ثمرات آن قابل رصد است. 
یکی از برنامه‌های مهم در سطح مساجد، احیا و ارتقای ظرفیت‌های مساجد برای افزایش حضور و فعالیت دختران و زنان جوان است که در دست اقدام است. بهره‌برداری از ظرفیت‌های معنوی و فرهنگی اجتماعی، به طور جدی در دستور کار بسیج قرار دارد. هیئت‌های مذهبی یکی از مهم‌ترین تشکل‌هایی است که ظرفیت بسیار زیادی در ارتقای معنوی آحاد جامعه به ویژه دختران و زنان دارد. 
 
با توجه به اوضاع فرهنگی اجتماعی جامعه، تربیت زن تراز انقلاب اسلامی موضوع بااهمیتی است که باید بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد. زن تراز جمهوری اسلامی چه ویژگی‌هایی دارد و زنان و دختران جوان ما چگونه می‌توانند به این تراز برسند؟
 یکی از مسائلی که در دهه‌های اخیر با آن مواجه هستیم، تشدید فعالیت‌های دشمن در جهت ارائه الگو‌های زن غربی و ترویج آن میان زنان و دختران در جهان به ویژه کشور‌های اسلامی و به صورت ویژه برای جمهوری اسلامی ایران است. به نظر من بهترین راه مقابله با این الگو ها، معرفی الگوی صحیح از زن و دختر ایرانی است. اما الگوسازی باید متناسب با شرایط روز و ذائقه جوانان ما باشد. به تعبیر دیگر معرفی و ارائه الگو باید متناسب با نیاز و همینطور به زبان مخاطب باشد. برای ارائه الگو باید ارتباط قابل قبولی بین الگوی معرفی شده و مخاطب برقرار شود تا آن الگو قابل پذیرش باشد. چگونگی معرفی الگو یکی از مهم‌ترین موضوعات در این باره است و هرچه الگو و پرداختن به آن به روش جذاب‌تر و صحیح صورت گیرد، مخاطب در انتخاب آن راحت‌تر و آسان‌تر می‌تواند تصمیم بگیرد. در کشور ما دختران و زنان بسیاری هستند که در عرصه‌های مختلف علمی، معنوی، فرهنگی، اجتماعی، ورزشی، هنری و دیگر زمینه‌ها می‌درخشند. زنان و دخترانی که ضمن دستیابی به قله‌های تخصصی در حوزه‌های مختلف، در عرصه معنویت، اخلاق و انسانیت نیز جایگاه خاصی در اجتماع دارند. جوانان و نوجوانان ما می‌توانند آن‌ها را به عنوان الگو انتخاب کنند. 
 
یکی از چالش‌های جامعه ما در حوزه ازدواج و تشکیل خانواده است و چیزی نزدیک به ۱۳ میلیون جوان دم بختی داریم که در حال عبور از سن مناسب برای ازدواج هستند. شما در بحث ازدواج آسان، بهنگام و پایدار که دستاورد‌های زیادی به همراه دارد و بسیاری از مشکلات جامعه را حل می‌کند چه کار کردید و چه برنامه‌ای دارید؟
 سال‌هاست که در این زمینه کار می‌کنیم. برای تحکیم خانواده، از متخصصین حوزه مشاوره و نیز خواهران طلاب سطح ۳ و ۴ حوزه‌های علمیه استفاده می‌کنیم. آن‌ها به طور مستمر در دوره‌های ویژه شرکت کرده و اطلاعات و توانمندی خود را به روز می‌کنند. این مشاوران با خانواده‌ها ارتباط می‌گیرند و جهت رفع مشکلات و مسائل خانواده مشاوره می‌دهند. خوشبختانه این برنامه‌ها تا حدود بسیار زیادی در تحکیم خانواده‌ها موفق بوده است. همچنین کارگاه‌های متنوع دخترانه، مادرانه، همسرانه برگزار می‌کنیم. نشست‌ها و همایش‌های متنوع و جشنواره‌های ویژه خانواده‌ها از برنامه‌های تعریف شده در پایگاه‌ها و حوزه‌های بسیج است. این برنامه‌ها در جهت تحکیم و تعالی خانواده مورد توجه بوده و در حال اجراست. اما در زمینه ترویج ازدواج‌های آسان، به هنگام و پایدار، اقداماتی نظیر تهیه جهیزیه، ارائه خدمات مشاوره، شناسایی گروه‌های واسطه گری خیر و کفو یابی را به صورت مستمر در پایگاه‌ها انجام داده و می‌دهیم. 
 
در حوزه عفاف و حجاب به عنوان یکی از پرچالش‌ترین و مهم‌ترین موضوعات با چه مسایلی مواجه هستید و چه راهکار‌هایی وجود دارد؟
موضوع عفاف و حجاب، موضوعی اعتقادی و فرهنگی است و برای ترویج و توسعه حجاب باید فعالیت‌های همه‌جانبه و در سطوح مختلف فکری و فرهنگی صورت گیرد. دستگاه‌ها و سازمان‌های متعددی در این زمینه باید اقدام کنند تا بتوانیم به یک جریان‌سازی فکری و فرهنگی در این موضوع دست پیدا کنیم. تاکنون متأسفانه اقدام جدی و موثری از سوی متولیان فرهنگی و نیز دستگاه‌های ذیریط در این امر انجام نشده و به صورت عمیق به این موضوع پرداخته نشده است. برخی قوانین در این رابطه دارای نواقصی است که لازم است برای اصلاح و بازنگری مورد توجه قرار گیرد. همین طور در صنعت نساجی و پوشاک در گمرک و در بخش‌های طراحی الگو و مد و لباس هم دچار مشکلات جدی هستیم. البته بهتر است بگوییم دچار کم توجهی جدی هستیم و کار زیادی را در این زمینه باید انجام دهیم تا وضعیت عفاف و حجاب مطلوب شود. البته هجمه‌های بی‌وقفه و گسترده فرهنگی دشمن هم یکی از علت‌های وضعیت نامطلوب کنونی است. اما نمی‌توان از کم کاری مسئولان در سال‌های گذشته به عنوان مهم‌ترین علت وضع موجود گذشت. 
 
وضعیت ورزش همگانی نسل جوان و نوجوان به‌ویژه زنان و امکان استفاده درست از اوقات فراغت نیز وضعیت مطلوبی ندارد. برنامه‌ای در این حوزه دارید؟ 
 برنامه‌های ورزشی در حوزه سازمان بسیج ورزشکاران است. در بسیاری از پایگاه‌های مقاومت دختران و زنان بسیجی دررشته‌های مختلف تیم ورزشی دارند، اما بیشتر بر توسعه ورزش همگانی تأکید می‌شود. در بعضی از پایگاه‌های بسیج، به صورت هفتگی خواهران در بیرون از پایگاه اقدام به پیاده روی و یا کوهنوردی می‌کنند. قبل از شروع کرونا خواهران بسیجی هر ساله درجشنواره‌های ورزشی شهرستان، استان و کشور شرکت می‌کردند. یعنی برخی خواهران بسیجی، ورزش را به‌صورت حرفه‌ای دنبال می‌کنند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار