کد خبر: 1119789
تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۴۰۱ - ۰۸:۲۶
ایمان عظیمی

پیش از شروع مسابقات جام‌جهانی تمام فدراسیون‌های فوتبال آسیایی شرکت‌کننده در این بازی‌ها به‌جز ایران تدارک ویژه‌ای برای آماده‌سازی تیم‌های خود ترتیب داده بودند؛ عربستان هم از این قاعده مستثنی نبود و در راه اعزام به قطر بدون دغدغه تمام حواس خود را تنها به رویارویی‌اش با آرژانتین، لهستان و مکزیک معطوف کرد. آن‌ها پیش از حضور در آوردگاه جهانی بازی‌های خوبی را با تیم‌های آمریکا، هندوراس، کلمبیا، ایسلند، کرواسی، مقدونیه و… انجام دادند و در مسیر آماده‌سازی هیچ خللی را تجربه نکردند. امکانات سخت‌افزاری سعودی‌ها حتی با رقیب سنتی‌شان یعنی ایران به‌هیچ‌وجه قابل مقایسه نبود و در بهترین فرم خویش به استقبال مسی و یاران آرژانتینی‌اش آمدند. پس از باخت سنگین تیم ملّی ایران به انگلستان، مشاوران بعضی از مسئولان سابق -که حال در مقام مخالف‌خوان قرار گرفته‌اند-  به بهانه‌ی فوتبال انتقادات بی‌پایه و اساسی را علیه سیستم مطرح می‌کنند که بهتر است راجع به آن لب به سخن باز و موضع‌گیری کرد.
تیم ملّی ما در مسیر آماده‌سازی با مشکلات عدیده‌ای روبه‌رو شد؛ سرمربی در نزدیکی شروع مسابقات از سمت‌اش برکنار شد و مربی پرتغالی سابق تیم ملّی جایش را گرفت. فدراسیون عملاً روی هوا بود و رییس نداشت و به همین خاطر بازی‌های خوب تدارکاتی هم تقریباً وجود نداشت. بروز اغتشاشات در کشور هم مزید بر علت شد تا هجمه‌ها علیه کشور شدت بگیرد و فدراسیون هم از این قاعده مستثنی نبود. بحث کنار گذاشتن ایران از جام‌جهانی یکی از ابزارهای جنگ شناختی علیه کشور ما بود که خوشبختانه محقق نشد ولی اثر روانی‌اش را بر روحیه‌ی ما و بازیکنان ایران بر جای گذاشت. حال تمام این شیطنت‌ها و مشکلات مدیریتی را که در نظر بگیریم راحت‌تر می‌توانیم به مقابله با ترهات جناب مشاور بپردازیم. اصلاحات بن‌سلمانی در عربستان یک سر و صدای رسانه‌ای‌ست و جز ظواهر فریبنده چیزی برای عرضه ندارد. فوتبال عربستان با آن همه تزریق پول بر پیکر‌خویش عملاً هیچ دستاوردی در قطر به‌همراه نداشت.
کسانی که باخت به انگلیس را در سر ما کوفتند و عربستان را تنها به‌خاطر یک نمایش خوب در بازی با آرژانتین بر قله نشاندند بهتر است کمی تاریخ حضور عربستان در جام‌های جهانی را از نظر بگذرانند. اگر در جام‌جهانی ۲۰۰۲ عربستان مقابل آلمان قرار نمی‌گرفت اکنون نام میروسلاو کلوزه به‌عنوان بهترین گلزن ادوار جام‌های جهانی مطرح نمی‌شد. اگر باخت ما به انگلیس سنگین بود، شکست‌های متعدد و سهمگین سعودی‌ها روی تمام تیم‌ها را در جام‌های جهانی سفید کرده است و با یک اقیانوس آب و صابون هم پاک نمی‌شود. جناب مشاور از وهابی‌زدایی محمّدبن سلمان که هیچ نشانه‌ای از آن وجود ندارد سخن می‌گوید امّا حرفی از مثله کردن جمال خاشقچی نمی‌زند. ایشان پیروزی عربستان بر آرژانتین را از سر ناآگاهی معجزه‌ی توسعه قلمداد می‌کند ولی نسبت به باخت این تیم در برابر لهستان و مکزیک نظری ندارد. بهتر است آقای مشاور یاد بگیرد از فوتبال به‌عنوان دستاویزی برای متلک‌پرانی به نظام بهره نبرد چون ته این داستان خوش و خرم به پایان نمی‌رسد. بودند و کماکان هستند تیم‌های کوچکی که توانسته‌اند تیم‌های بزرگ و معتبری را پشت سر بگذارند ولی این تنها یک استثناست و نباید پایه‌های استدلال خود را بر استثنائات بنا کنیم. تنها چند روز پس از توییت آقای مشاور تکلیف گروه ایران و عربستان مشخص شد و ایران روی کاغذ صاحب نتیجه‌ی بهتری هم شد! اگر توسعه‌ی بن‌سلمانی کارساز بود پس چرا نتوانست این تیم را به مرحله‌ی بعدی برساند و عربستان، قطر را در جایگاه چهارم گروه خود ترک گفت و به خانه بازگشت.حال که عربستان سعودی با سه امتیاز از تورنمنت حذف شده زمزمه‌های برکناری هروه رنارد به گوش می‌رسد؛ این چه توسعه‌ و موفقیتی‌ست که علیه یکی از مغزهای متفکر خود موضع می‌گیرد و فرصتی هم برای جبران شکست به وی نمی‌دهد؟! پس نمی‌توان پیروزی در برابر آلبی سلسته را به حساب اصلاحات بن‌سلمانی یا چیزی شبیه به این نوشت و اگر اعتباری وجود دارد متعلق به رنارد است. ایران در ۴۳ سال گذشته با تحمل فشار تحریم همچنان روی پای خود ایستاده و با اتکا به علم و دانش فرزندان‌اش رو به جلو در حرکت است؛ بدون اینکه به حکومت‌های جبار دوران باجی داده باشد. اگر پیروزی عربستان در برابر آرژانتین نشان‌دهنده‌ی‌ قرار گرفتن در ریل توسعه و پیشرفت مدنظر محمّدبن سلمان است پس افتخارآفرینی کاروان ایران در ادوار مختلف المپیک، به‌عنوان موفق‌ترین کشور اسلامی در این رقابت‌ها نشانه‌ی سال‌ها استقامت در برابر نظم خودکامه‌ی جهان غرب است؛ به همین سادگی. به‌هرحال هرکس می‌تواند در رابطه با فوتبال نظر خودش را ابراز کند، ولی شایسته نیست که با یک ذوق‌زدگی خاصی تحلیل‌مان را با اتکا به پدیده‌‌ای غیرقابل پیش‌بینی نظیر فوتبال صورتبندی کنیم. عربستان با باخت و‌حذف از جام‌جهانی تمام رشته‌های ستون پنجم را به پنبه بدل کرد و به اغمایشان فرو برد. از معاندین که انتظار نمی‌رود، چون پروژه‌بگیری رسم دیرینه‌ی همه‌ی این جماعت است، ولی سطح انتظارات ما از مشاور سابق رییس جمهور دولت‌های نهم و دهم باید متناسب با جایگاه ایشان باشد؛ نه کم‌تر.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار