کد خبر: 1120915
تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۴۰۱ - ۲۱:۰۰
گفت‌وگوی «جوان» با مسئول  صندوق قرض‌الحسنه باب‌الحوائج شهر زنجان
شهر زنجان از قدیم‌الایام به عنوان یکـی از شـهر‌های مذهبـی ایـران شناخته شده است. اهالی این منطقه به واسطه سـابقه مذهبی که دارند، همواره سـعی کرده‌اند در سـختی‌ها کمک حال یکدیگر باشند
 شهر زنجان از قدیم‌الایام به عنوان یکـی از شـهر‌های مذهبـی ایـران شناخته شده است. اهالی این منطقه به واسطه سـابقه مذهبی که دارند، همواره سـعی کرده‌اند در سـختی‌ها کمک حال یکدیگر باشند. نمونـه ایـن رفتـار را می‌تـوانیم در راه‌اندازی صنـدوق قرض‌الحسنه باب‌الحوائج در شهر زنجان ببینیم که با مسئولیت خانم ربابه اسکندری مشغول فعالیت است و توانسته است با پرداخت وام‌های خرد کار‌های بزرگی انجام دهد؛ صندوقی که از همان ابتدا مختص خانم‌ها بوده و عمده اعضای آن را خانم‌های سرپرست خانواده تشکیل می‌دهند؛ کسانی که حالا توانسته‌اند با آموزش یک مهارت، روی پای خودشان بایستند. 
 
چطور شد به فکر راه‌اندازی صندوقی در زنجان افتادید؟
به خاطر اینکه زنان سرپرست خانواده زیادی در منطقه‌ای که صندوق قرض‌الحسنه باب‌الحوائج تشـکیل شـده وجود دارد، همیشه فکر می‌کردیم چطور می‌توانیم آن‌ها را یاری کنیم و کمک حال‌شان باشیم. از این جهت در سـال ۹۷ با اهالی منطقه تصمیم گرفتیم صندوقی را تشـکیل و به این خانم‌ها وام قرض‌الحسنه دهیم تا بتوانند با راه‌اندازی یک کسب و کار حداقل خرج خودشان را دربیاورند و به امرار معاش بپردازند. 
یعنی صندوق مختص خانم‌هاست؟
ایـن صنـدوق از همـان ابتـدا فقـط مخصـوص خانم‌ها بـود و امـروز نیـز ۴۰۰ عضـو دارد که عمده اعضای آن را خانم‌های سرپرست خانواده تشکیل می‌دهند. 
در این مدت چقدر وام پرداخت شده است؟
از همان روز‌های اول راه‌اندازی صندوق سعی کردیم کمک‌حال خانم‌ها باشیم و به همین خاطر از سـال ۹۷ تاکنـون حـدود ۴۰۰‌میلیون تومـان وام پرداخت شده است. این وام‌ها در مسـیر اشـتغا‌ل‌زایی خانم‌ها بـه کار گرفتـه می‌شـود، بـه طوری که سعی شده از این وام‌ها برای تولید استفاده شود. 
برای راه‌اندازی تولیدی‌ها یا کسب درآمد کمکی به خانم‌ها می‌شود؟
ایـن صنـدوق توانسـته اسـت آموزش‌های لازم را بـه خانم‌ها بدهـد و بعـد از آمـوزش مهارت، وام در اختیارشـان قـرار می‌گیـرد تـا بتواننـد در همـان مسـیری که قرار گرفته‌اند و آمـوزش دیده‌اند، اشـتغا‌ل‌زایی کننـد. عمـده اشتغال‌های صورت‌گرفته در تولید گلیم و قارچ است، ضمن اینکه در طـول همیـن دو سـالی کـه ایـن صنـدوق تشـکیل شـده اسـت، توانسـته‌ایم بـه خانم‌ها آمـوزش خیاطـی و زنبـورداری نیـز ارائـه کنیـم کـه ایـن مسـئله منجـر بـه ایجـاد مشـاغلی در ایـن زمینـه شده است. یکی دیگـر از فعالیت‌هایی که انجام دادیـم، آمـوزش مرغـداری اسـت کـه ایـن موضوع نیز توانسـته است به ایجاد اشتغال خانم‌های سرپرست خانواده کمک کند، هرچند بیشتر اقدامات صورت‌گرفته در زمینه اشتغال در ماه‌های گذشته موضوع پرورش قارچ است. 
یعنی در زمینه پرورش قارچ استقبال بیشتری شده است؟
بله همینطور است. اشـتغال در زمینـه تولیـد قـارچ بسـیار زیـاد است و تقاضا در این خصوص روز به روز افزایش پیدا می‌کند، بـرای همیـن بـا کمـک سـازمان فنـی و حرفـه‌ای و بخش‌های دیگـر کـه بـه خانم‌ها آمـوزش می‌دهنـد، مذاکراتـی کردیـم تـا بتوانیم حتماً خانم‌ها در این خصوص آموزش لازم را ببینند و بعد وارد اشتغال شوند. اکنـون تقاضـای مـا ایجـاد سـالن‌های پـرورش قـارچ اسـت و بـه دنبـال ایجـاد شـرایطی هسـتیم تـا بتوانیـم قارچ‌های تولیدشـده را بـه فـروش برسـانیم و مذاکراتـی را نیـز در این زمینه انجام داده‌ایم. 
مشکل حال حاضر شما چیست؟
شـرایط تولیـد در کشـور در سـال‌های اخیر سـخت شـده است. از مسئولان دولتی تقاضـا داریـم همانطـور کـه مقـام معظـم رهبـری تأکید دارنـد، شـرایط را بـرای رونـق و جهـش تولیـد آماده کننـد تا خانم‌های سرپرست خانواده که رنج‌کشیده هستند بتوانند به راحتی امرار معاش کنند. مشکل اصلی جایی است که برخی مدیران نمی‌خواهند باور کنند مسئول ایجاد شرایط سخت هستند و ارائه راهکار برای بهبود شرایط بر عهده آنهاست. اگر وقتی صندوقی راه‌اندازی می‌شود و می‌تواند گوشه‌ای از مشکلات را حل کند، نباید مدیران دست روی دست بگذارند و خیال‌شان راحت باشد، بلکه باید وارد میدان شوند و بدانند با کمک آن‌ها مشکلات زودتر رفع می‌شود. 
آیا پیشنهادی برای سرعت گرفتن کار‌ها در مسیر رفع گرفتاری‌ها و کمک به خانواده‌های کم‌برخوردار دارید؟
باید بگویم روستا‌ها کوچک هستند و حل مشکلات‌شان هم با یک اراده کوچک امکانپذیر است. اگر مدیری نمی‌تواند کاری کند، بهتر است جایش را به افراد دیگر بدهد. نباید وقت تلف بشود. هر روز که قدمی در مسیر سازندگی برداشته می‌شود، هم امتیازی برای نظام است و هم خانواده‌ای از درد و گرفتاری رهایی می‌یابد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار