کد خبر: 1121010
تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۴۰۱ - ۲۳:۴۶
روز ۱۶‌آذر یک روز تماماً ضدامریکایی است. دانشجویان در همه دنیا نماد حرکت‌های انقلابی چپ علیه امپریالیسم هستند و در ایران نیز روز دانشجو با همین منطق شکل گرفت. بماند که حالا امریکا برای بهره‌برداری از ۱۶‌آذر در ایران پول خرج می‌کند و پسر شاه قاتل دانشجویان ۱۶ آذر ۱۳۳۲، مصطفی بزرگ‌نیا، احمد قندچی و مهدی شریعت‌رضوی، برای این روز بیانیه می‌دهد! ۱۶‌آذر امسال که فضای دانشگاه در مجازی فضای جنگ مغلوبه است، در فضای حقیقی پذیرای مسئولان دو قوه و دیگر نهاد‌ها شد. دیروز قالیباف و اژه‌ای و دیگران و امروز رئیس‌جمهور و بسیاری دیگر. با این‌حال برخی برای دانشجوی ایرانی، چیزی در مایه‌های استدلال‌آوری عقلانی نمی‌پسندند و بیشتر آشوب و اعتراض خشن و دعوای سلف و روسری و این‌چیز‌ها را به میان می‌آورند. زیست متفکرانه، استدلال قوی می‌خواهد نه صدای بلند یا فضای پرهیاهو. دست‌کم آنکه پند مشفقانه سعدی را باید در نظر آورد که «دلایل قوی باید و معنوی، نه رگ‌های گردن به حجت قوی!» اگر این نصیحت سعدی را آویزه گوش کنیم، به سلامت از گذرگاه‌های پرخطر عبور می‌کنیم
روز ۱۶‌آذر یک روز تماماً ضدامریکایی است. دانشجویان در همه دنیا نماد حرکت‌های انقلابی چپ علیه امپریالیسم هستند و در ایران نیز روز دانشجو با همین منطق شکل گرفت. بماند که حالا امریکا برای بهره‌برداری از ۱۶‌آذر در ایران پول خرج می‌کند و پسر شاه قاتل دانشجویان ۱۶ آذر ۱۳۳۲، مصطفی بزرگ‌نیا، احمد قندچی و مهدی شریعت‌رضوی، برای این روز بیانیه می‌دهد! ۱۶‌آذر امسال که فضای دانشگاه در مجازی فضای جنگ مغلوبه است، در فضای حقیقی پذیرای مسئولان دو قوه و دیگر نهاد‌ها شد. دیروز قالیباف و اژه‌ای و دیگران و امروز رئیس‌جمهور و بسیاری دیگر. با این‌حال برخی برای دانشجوی ایرانی، چیزی در مایه‌های استدلال‌آوری عقلانی نمی‌پسندند و بیشتر آشوب و اعتراض خشن و دعوای سلف و روسری و این‌چیز‌ها را به میان می‌آورند. زیست متفکرانه، استدلال قوی می‌خواهد نه صدای بلند یا فضای پرهیاهو. دست‌کم آنکه پند مشفقانه سعدی را باید در نظر آورد که «دلایل قوی باید و معنوی، نه رگ‌های گردن به حجت قوی!» اگر این نصیحت سعدی را آویزه گوش کنیم، به سلامت از گذرگاه‌های پرخطر عبور می‌کنیم.
تحولات دو ماه گذشته در کشور و تلاش پرحجم ضد انقلاب به مدد پشتیبانی رسانه‌ای دشمنان شناخته شده جمهوری اسلامی ایران، این واقعیت را به اثبات رسانده است که آنچه ملت ایران طی این مدت به وضوح دید، نه یک مطالبه اجتماعی و اصلاحی که تلاشی برای براندازی نظام اسلامی بود که در قالب جنگ احزاب تدارک دیده شد. 
اگرچه ضد انقلاب کوشید، ضمن نفوذ در بدنه دانشجویی از دانشگاه به عنوان یکی از کانون‌های بحران‌آفرینی و براندازی بهره ببرد، اما جریان آگاه دانشجویی خیلی زود با ضد انقلاب مرزبندی کرد و راه خود را از اغتشاش و آشوب جدا کرد. جریان اصیل دانشجویی با سابقه ۷۰ ساله اتفاقاً از دل مبارزه با استبداد پهلوی و استعمار خارجی سربرآورده است، بنابراین هرگونه تلاش برای به انحراف کشاندن این جهت‌گیری مبارزاتی، از پیش شکست خورده است. البته، عدالت‌خواهی و آرمان‌خواهی بخشی از هویت جریان اصیل دانشجویی و بلکه همزاد آن است و همین مطالبه‌گری و پرسش خواهی از نهاد قدرت است که جریان دانشجویی را زنده نگه داشته است. 
دیروز در آستانه ۱۶ آذر و روز دانشجو، رئیس قوه قضائیه، رئیس مجلس شورای اسلامی، سخنگوی دولت، سخنگوی شورای نگهبان و شهردار تهران در جمع دانشجویان حاضر شدند و در گفت‌وگویی دو‌جانبه به طرح دیدگاه‌ها و دغدغه‌های خود پرداختند. امروز هم سیدابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور قرار است میهمان دانشجویان دانشگاه تهران باشد. آن سوی مرز‌ها، اما امپراتوری دروغ در فضای مجازی به گونه‌ای القا می‌کند که کشور از هم پاشیده، دانشگاه‌ها به تعطیلی کشیده شده و اصناف و مشاغل مختلف در اعتصابات سراسری به سر می‌برند!
 
 اژه‌ای: بسیاری از نقد‌های شما را قبول دارم
حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضائیه، دیروز در آستانه روز دانشجو و در راستای سلسله نشست‌های هم‌اندیشانه خود با اقشار مختلف مردمی و نخبگانی با نمایندگان تشکل‌های مختلف دانشجویی از دانشگاه‌های سراسر کشور دیداری صمیمانه برگزار کرد. 
اژه‌ای در ابتدا با بیان اینکه همواره سعی کرده بیشتر شنونده و مستمع نظرات و نقد‌ها باشد تا اینکه بخواهد در مقام متکلم ظاهر شود، ضمن گرامیداشت روز دانشجو این روز را یادآور حرکت و اقدام استکبارستیزانه دانشجویان دانست و گفت: حرکت دانشجویان در آن مقطع تاریخی برای مقابله با نفوذ اجانب در کشور بود. 
وی با بیان اینکه همواره تأکید دارم باید بیش و پیش از دیگران به خودمان و مجموعه خودمان بپردازیم و ایرادات موجود را رفع و اصلاح کنیم، اظهار داشت: یکی از معیار‌های اساسی برای پیشبرد امور، قانون است؛ دستگاه قضایی نیز باید به قانون عمل کند؛ در قضیه رسیدگی به پرونده اغتشاشگران که در سخنان چند تن از شما دانشجویان مطرح شد، موضوع زمان‌بر بودن و تعلل نمود داشت؛ در اینجا باید توجه داشت که در مواقع آشوب و اغتشاش، ممکن است عده‌ای بی‌گناه یا کم‌گناه دستگیر شوند و عناصر اصلی و حرفه‌ای خود را مخفی کنند، طبیعتاً تفکیک این عناصر و شناسایی و دستگیری عاملان اصلی زمانی را به خود اختصاص می‌دهد. 
رئیس دستگاه قضا در ادامه خطاب به دانشجویان گفت: بسیاری از نقد‌های شما را قبول دارم؛ تعداد زیادی از نقد‌هایی که در این جلسه در مورد قوه قضائیه مطرح شد وارد است، اما باید به واقعیت‌ها هم توجه داشت. رئیس قوه قضائیه همچنین با اشاره به موضوع مطرح شده در سخنان یکی از دانشجویان در خصوص سند تحول قضایی گفت: در اجرای سند تحول قضایی، کندی و تعلل وجود ندارد و کار با سرعت به جلو می‌رود. محسنی اژه‌ای همچنین در پاسخ به مطالبه یکی از دانشجویان مبنی بر ضرورت وجود سازوکار‌هایی برای ایجاد تفاهم در نتیجه این قبیل نشست‌های رئیس قوه قضائیه با دانشجویان گفت: تدوین سازوکار اجرایی برای تفاهم و حصول نتیجه مطلوب از این نشست‌های هم‌اندیشی، در دستور کار ما قرار دارد. 
 
 قالیباف: کارآمدی را حق‌الناس می‌دانیم
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی هم ظهر دیروز میهمان دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس بود. در این مراسم که با حضور تعدادی از نمایندگان تشکل‌های دانشجویی و همچنین دانشجویان با دیدگاه‌های مستقل برگزار شد، قالیباف پس از شنیدن مطالبات تعدادی از آنها، گفت: اولین نکته که باید به آن اشاره کنم آن است که به مناسبت شانزدهم آذر دور هم جمع می‌شویم و چه موضوعی درباره این روز مهم است. روز دانشجو، روزی بود که سه دانشجوی عزیز این کشور در مقابل پای معاون رئیس‌جمهور امریکا به شهادت رسیدند. اگر انقلاب اسلامی فرصت گرامیداشت این روز را به ما داده باید یک درس از آن بگیریم، آن درس این است که از فلسفه و مناسبت روز دانشجو فاصله نگیریم. شانزدهم آذر نشان داد که عزت و استقلال کشور، هویت ملی، سرزمین و خاک ایران ما برای ما مهم است. 
رئیس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: امروز رفتار‌های امریکا از همان جنس دهه ۳۰ است که منتها با روش‌ها، تکنولوژی و ابزار‌های دهه سوم قرن ۲۱ که از یک مدیریت مکانیکی، داینامیکی به یک مدیریت سایبرنتیکی تغییر پیدا کرده و علیه انقلاب اسلامی و ایران عزیز ما اقدام می‌کنند؛ این‌ها هم با ایران، هم با اسلام و انقلاب اسلامی و همچنین با خوانش ما از اسلام و اندیشه ما از اسلام و اندیشه سیاسی امام مخالف هستند، همچنین این افراد با ایران و ایرانی و این سرزمین و اسلام و این فرهنگ مخالف هستند. رئیس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: می‌خواهم صادقانه با شما سخن بگویم امروز این دشمن قداره‌بند از درون کشور آمده و بر زخم‌های کهنه که ناشی از ضعف‌های مدیریتی و ندانم‌کاری‌های امثال بنده است، استفاده کرده‌اند. وی تأکید کرد: با داشتن جوانان با انگیزه باید آماده باشیم و با یک تحول، مسائل اقتصادی را حل کنیم، ما باید قادر باشیم تمامی مسائل اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی و تربیتی کشور را حل کنیم. 
قالیباف در ادامه با تأکید بر اینکه باید به مطالبات اساسی و جدی مردم توجه شود، عنوان کرد: باید تحول اساسی را دنبال کنیم و باید حکمرانی نو و نوسازی حکمرانی را اجرا کنیم، به صراحت می‌گویم این حرف برای امروز و چند ماه اخیر نیست بلکه از ربع قرن و حدود ۲۵ سال است که آن را می‌گویم. رئیس قوه مقننه ادامه داد: زمانی که حرف از حکمرانی می‌زنیم ارزش کانونی نوسازی نظام حکمرانی در کارآمدی است و کارآمدی را حق‌الناس می‌دانیم و اگر نظام حکمرانی کارآمد نباشد، کارایی نیز ندارد. 
 
 دست در دست هم ایران را بسازیم
علیرضا زاکانی، شهردار تهران دیگر مقام مسئولی بود که روز گذشته با حضور در دانشگاه شریف، به استقبال شنیدن دغدغه دانشجویان و نقد آن‌ها از حوزه مسئولیتی خود رفت. 
اولین سخنران این برنامه، نماینده بسیج دانشجویی بود. او پس از قرارگیری در جایگاه از نگرانی در مورد ایران و آینده ایران سخن گفت. او اضافه کرد: اعتراض در همین اذهان شکل می‌گیرد و اگر پاسخی نگیرد به کف خیابان منتقل خواهد شد. نماینده جنبش عدالتخواه دانشجویی، دومین سخنران این برنامه بود که سخنان خود را تند و کوبنده آغاز کرد و از زاکانی برای رفتن از مجلس شورای اسلامی به شهرداری تهران گلایه کرد. نماینده شورای صنفی دانشجویان نفر سومی بود که در این برنامه، سخنرانی کرد و گفت: چرا هیچ‌وقت خیابانی را برای جمع شدن معترضان اختصاص ندادید که پس از آن حرف از به خشونت کشیده شدن اعتراضات نزنید. 
نوبت که به شهردار تهران رسید، زاکانی طی سخنانی در جمع دانشجویان ضمن هشدار درباره برنامه‌های دشمن علیه ملت ایران، تصریح کرد: عده‌ای در حال انتقام گرفتن از ملت و انقلاب هستند ما و شما کجای این ماجرا هستیم؟ امروز بحث آینده جهان و منطقه است از ما شکست خوردند و امروز توسط خودمان انتقام می‌گیرند. هرکه بگوید در کشور ما اشکال وجود ندارد حتماً اشتباه می‌گوید، انتظار است اشکالات اصلاح شوند و هزینه آن را نیز باید داد. شهردار تهران در مورد مبارزه با فساد تصریح کرد: بار‌ها به دلیل مبارزه با فساد به دادگاه رفتم. شما شعار مبارزه با فساد می‌دهید در حالی که من برای مبارزه با فساد ۲۰ سال دادگاه رفتم. زاکانی گفت: کشور نیاز به قیام علیه فقر، فساد و تبعیض دارد و برای عمل به قانون اساسی نیاز به قیام داریم و شما باید این قیام را انجام دهید. زاکانی گفت: یکی از وعده‌های من در انتخابات به رسمیت شناختن اعتراضات طبق اصل۲۷ قانون اساسی بود. اگر اعتراض نهادینه نشود از جای دیگر سر بر می‌آورد و به اعتراض در قانون اساسی اشاره شده است، از مسئولان بخواهید پاسخگوی شما باشند. زاکانی در بخش پایانی سخنان خود گفت: ایران آن‌قدر ظرفیت دارد که بر بام جهان بنشیند و این را نشان داده است. باید دست به دست هم دهیم ایران را بسازیم. 
 
 سخنگوی دولت: هزینه ساختن آینده خودمان را می‌پردازیم
علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت، اما روز گذشته و به مناسبت روز دانشجو، نهمین حضورش میان دانشجویان را در دانشگاه علم و صنعت تهران ثبت کرد. 
سخنگوی دولت با تبریک روز دانشجو با طرح این پرسش که آینده و فردای من و شما چگونه خواهد بود، ایران را کشوری پیشرو دانست و با گریز به سیر تاریخی ایران از گذشته تا حال، گفت: ایران پس از انقلاب اسلامی با وجود جنگ تحمیلی و اعمال فشار روند رو به پیشرفتی داشته است. 
وی افزود: عده‌ای منتظر می‌مانند تا آینده برایشان رقم بخورد، اما جنس جوان ایرانی اینگونه است که آینده برای او مهم بوده و خود خواسته تا آن را بسازد. این جنس ایرانیان و تمدن آنان است. سخنگوی دولت تأکید کرد: فعال و پیشرو بودن هزینه دارد. زمانی که تلاش می‌کنیم آینده خود را به دست خودمان بسازیم و آن‌هم آینده‌ای مطابق جایگاه خودمان، هزینه‌اش را هم می‌پردازیم. امروز هم استمرار همان روز است. بهادری جهرمی اضافه کرد: دولت سیزدهم نگاهش به داخل و شرق و غرب ایران است، نه شرق و غرب جهان. این دولت بر مسیر درمان کردن درد‌های گذشته قرار گرفته است، این دولت بر جوانان و ظرفیت داخلی و نه خارجی تکیه دارد و این نگاه اعتماد به توان داخلی و تعامل با جهان متوازن و به همه کشور‌ها بوده است. 
 
 سخنگوی شورای نگهبان: مشکل در اجرای قانون است نه نقص آن
دانشگاه علامه طباطبایی تهران هم دیروز میزبان هادی طحان نظیف، عضو و سخنگوی شورای نگهبان بود. سخنگوی شورای نگهبان، طی سخنانی در این جمع دانشجویی با تأکید بر اینکه مطالبه‌گری نسبت به آرمان‌های انقلاب و حقوق مردم باید از سوی دانشجو انجام گیرد، اظهار داشت: قانون اساسی مهم‌ترین ارزش‌ها و آرمان‌های یک کشور و ملت را در خود جا داده است. وی با اشاره به فصل حقوق ملت در قانون اساسی، آن را جزو وجوه قابل افتخار قانون اساسی دانست و افزود: لازم است عموم مردم، نخبگان، جریان‌های دانشجویی و البته مسئولان به قانون اساسی مراجعه کنند، زیرا وظایف قوا، نهاد‌ها و دستگاه‌ها در این قانون آمده است. سخنگوی شورای نگهبان افزود: راه‌حل مسائل کشور اجرای صحیح قانون است و اگر قوانین اشکالی دارند باید در فرایند خود اصلاح شوند؛ ما قوانین معطل مانده بسیاری در کشور داریم؛ در کشور نقص قانون نداریم بلکه مشکل در اجرای قانون داریم. طحان نظیف با یادآوری اینکه قانون اساسی ظرفیت‌های فراوانی برای خدمت به مردم دارد، اگر نقصانی هم وجود داشت ساز و کار‌های رفع آن در همین قانون آمده است، در پاسخ به اینکه چرا در قانون اساسی بازنگری نمی‌شود، اظهار داشت: ظرفیت‌های مغفول در قانون اساسی داریم که باید به سراغ آن‌ها برویم، اما اگر بازنگری هم بخواهد صورت گیرد، قانونگذار فرایند و ساز و کار این کار را پیش‌بینی کرده و البته یکبار شاهد بازنگری در قانون اساسی بوده‌ایم، بنابراین می‌بینیم که در صورت لزوم این کار انجام می‌شود.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار