کد خبر: 1132436
تاریخ انتشار: ۰۲ بهمن ۱۴۰۱ - ۰۹:۱۷
قطعی اینترنت روزهای اخیر به کسب و کار و روند طبیعی زندگی میلیون‌ها نفر از مردم که هیچ ارتباطی با کنکوری‌ها وخانواده هایشان نداشتند، لطمه زد و ناراحتی بسیاری از مردم را سبب شد.

نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ با إعمال تغییرات نسبت به سال‌های گذشته در روزهای پنجشنبه و جمعه برگزار شد.

سال هاست که موضوع کنکور به یکی از دغدغه های اصلی زندگی دانش آموزان و خانواده ها تبدیل شده است. در سال های گذشته انتقادات زیادی به نحوه گزینش دانش آموزان برای ورود به دانشگاه ها مطرح شده است. بخشی از بحران ها یا چالش هایی که کنکور در سال های گذشته برای دانش آموزان و خانواده ها رقم زده است به طور اجمالی این موارد است:

یک: دانش آموز، 12 سال درس می خواند و آن گاه در طی چند ساعت تست زدن، تکلیف آینده خود را مشخص می کند! البته تأثیر سوابق تحصیلی تا اندازه ای این نقص را جبران کرد، اما هنوز ساز و کار گزینش برای ورود به دانشگاه ها پر از اشکال است.

دو: به جامعه اینگونه القا شده است که هرکس که پول بیشتری دارد و از کلاس های کنکور و امکانات کمک تحصیلی و ... استفاده می کند، بیشتر در کنکور موفق می شود. این یعنی اینکه افرادی که از نظر مالی ضعیف هستند و یا در حد متوسط جامعه هستند، باید سرخورده شوند.

سه: افرادی که در پایتخت یا مرکز استان ها تحصیل می کنند امکان موفقیت بیشتری دارند.

چهار: خانواده های ثروتمند از انواع و اقسام راه ها برای قبول شدن فرزندان خود در دانشگاه های برتر کشور استفاده می کنند. این موضوع باعث شده است که بعضاً شاهد ورود دانش آموزان دارای مشکل اخلاقی و علمی به دانشگاه های برتر کشور باشیم. زیرا این افراد با هزینه های زیادی که برای آنها صورت می گیرد، بیشتر برای کنکور تربیت می شوند و اینکه این سد را بگذرانند.

پنج: به برخی از دانش آموزان اینگونه القا شده است که برای موفقیت در کنکور باید در مدارس غیردولتی ثبت نام کنند و در مدارس دولتی موفق نمی شوند. از همین رو، والدین مجبور می شوند که هزینه اضافی بپردازند.

شش: کنکور، دکانی برای تاجران باز کرده که اساساً به قداست علم آسیب رسانده است.

علاوه بر این موارد که هر کدام در جای خود، معضل هستند، موضوع تقلب در کنکور هم دغدغه ای جداگانه است.

در همین راستا اواسط دی ماه، حسن مروتی، معاون امور آزمون‌های سازمان سنجش مدعی شد: «تقاضای قطع سراسری اینترنت کشور را در روزهای برگزاری کنکور داده‌ایم. در سال گذشته این درخواست ارائه شد اما به دلیل مشکلاتی که وجود داشت انجام نشد و اینترنت به صورت نقطه‌ای قطع شد اما توانسته بودند از آنتن‌های دیگر استفاده کنند».

در همان ایام بود که محمد علی زلفی گل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: «فقط در محوطه حوزه‌های برگزاری کنکور، اینترنت قطع خواهد شد» و به این موضوع نیز اشاره کرد که این کار نیاز به مصوبه شورای امنیت کشور دارد.

پس از گذشت چند روز از این ماجرا، در نهایت، وزیر ارتباطات اعلام کرد: «درخواست سازمان سنجش در این زمینه بررسی شد و با چندین شرط با آن موافق شد که صرفاً در محدوده حوزه‌های امتحانی و فقط اینترنت همراه آن هم با اطلاعات قبلی باشد».

اما براساس گزارش ایرنا، هنوز ساعاتی از آغاز برگزاری کنکور گروه آزمایشی تجربی نگذشته بود که برخی شبکه‌ها در فضای مجازی از تقلب در کنکور با گرفتن عکس از دفترچه‌ سوالات آزمون گروه علوم تجربی خبر دادند.

عبدالرسول پور عباس، رئیس سازمان سنجش، اندکی بعد از این اخبار در مورد تخلفات صورت گرفته در این آزمون در خبری که پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان سنجش منتشر کرده، توضیح داد: «۹ نفر در استان گلستان قصد داشتند اقداماتی در جهت ارسال سؤالات به خارج از حوزه امتحانی صورت دهند که با توجه به رصد قبلی ناکام ماندند. یک نفر نیز در یکی از شهرستان‌های استان آذربایجان شرقی اقدام به عکس‌برداری از ۳ صفحه دفترچه‌های خود و انتقال آن به خارج از محل برگزاری آزمون و ارسال برای پشتیبان خود کرد که این فرد نیز دستگیر شد».

او اضافه کرد: «با توجه به زمان کوتاه این اقدام و جمع‌آوری پاسخنامه‌ها همچنین مراقبت های انجام شده با دستگاه های آشکارساز هیچ خدشه و مشکلی در این زمینه به وجود نیامد و ادعاهایی که در برخی کانال ها و شبکه های اجتماعی در این باره مطرح می شود به هیچ عنوان صحت ندارد و قابل اعتنا نیست».

البته که قطعی اینترنت روزهای اخیر به کسب و کار و روند طبیعی زندگی میلیون‌ها نفر از مردم که هیچ ارتباطی با کنکوری‌ها وخانواده هایشان نداشتند، لطمه زد و ناراحتی بسیاری از مردم را سبب شد.

در هر صورت، در سال های اخیر، بازنگری و تغییراتی در مورد کنکور صورت گرفته است و در کنکور امسال نیز شاهد تغییراتی نسبت به سال های گذشته بودیم؛ اما به نظر می آید که ماجرای کنکور هنوز موجب آزار و اذیت دانش آموزان و خانواده ها می شود و ساز و کار گزینش دانش آموزان برای ورود به دانشگاه ها باید تغییرات اساسی پیدا کند.

باید قبول کنیم که خلاقیت و استعداد دانش آموزان باید از همان سنین ابتدایی شناسایی شود و در طول سال های تحصیلی هم این شناسایی ادامه داشته باشد. ممکن است در این راه از امتحانات شفاهی و کتبی هم کمک بگیریم اما نه با شیوه فعلی که تا این اندازه روی اعصاب و روان دانش آموزان و والدین آنها راه برود.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار