کد خبر: 1132905
تاریخ انتشار: ۰۳ بهمن ۱۴۰۱ - ۲۲:۳۰
نشست رامشتاین و تصمیم دول غربی برای ارسال تسلیحات سنگین به اوکراین، روس‌ها را به این نتیجه رسانده که غرب نه دنبال یک جنگ نیابتی یا ترکیبی، بلکه جنگی واقعی برای نابود کردن مسکو است. معاون شورای امنیت روسیه از احتمال شکل‌گیری ائتلاف نظامی علیه امریکا در سطح جهانی خبر داده و رئیس دومای دولتی روسیه هم به امریکا و دیگر اعضای ناتو هشدار داده در صورت حمله به روسیه فاجعه جهانی ایجاد می‌شود.

جمعه‌ای که گذشت، پایگاه نظامی ناتو در رامشتاین در آلمان، شاهد یک نشست ویژه بین متحدان غربی اوکراین بود، جایی که وزیر دفاع امریکا دول اروپایی را به گسیل تسلیحات بیشتر، به خصوص تسلیحات سنگین ترغیب کرد. به‌رغم برخی اختلاف‌نظر‌ها در داخل ناتو، به خصوص برای ارسال تانک‌های لئوپارد، نشست رامشتاین روس‌ها را به این برآورد رسانده که دول غربی، به خصوص امریکا به چیزی کمتر از نابودی روسیه راضی نیستند و جنگی که در اوکراین درگرفته، نه یک جنگ نیابتی و غیرمستقیم و ترکیبی، بلکه جنگی واقعی است. سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه دو شنبه (۲۳ژانویه، سوم بهمن) در سفر به آفریقای جنوبی در یک کنفرانس خبری گفت که جنگ بین روسیه و غرب دیگر ترکیبی نیست، بلکه تقریباً جنگی واقعی است که امریکا با تهدید سایر کشور‌ها به عدم همکاری با روسیه، در حال عبور از همه خطوط قرمز موجود است. به گفته لاوروف، طرف غربی مستقیماً به کی‌یف می‌گوید که خیلی زود است که با روسیه مذاکره کند و هرچه جنگ بیشتر ادامه یابد، حل و فصل مناقشه سخت‌تر خواهد شد. «دیمیتری مدودف» معاون شورای امنیت روسیه هم در یک موضع‌گیری جداگانه، گفته که «نشست رامشتاین و ارسال تسلیحات سنگین به کی‌یف هیچ شکی باقی نمی‌گذارد که دشمنان ما تلاش خواهند کرد ما را نابود کنند و آن‌ها سلاح‌های کافی برای این کار دارند. آن‌ها همچنین می‌توانند در صورت لزوم شروع به تولید سلاح‌های جدید کنند.»‌مدودف گفته که در صورت طولانی شدن درگیری، ممکن است در یک مقطع زمانی، یک اتحاد نظامی جدید متشکل از کشور‌هایی که از امریکایی‌ها دلخور می‌شوند، پدیدار شود. او البته جزئیات بیشتری در این باره نگفته، ولی تأکید کرده که اگر ایالات متحده، اروپا را ر‌ها کند جهان دوباره به مکانی باثبات تبدیل خواهد شد.
لهستان: برلین منزوی می‌شود
جمله مدودف که گفته «اگر ایالات متحده، اروپا را ر‌ها کند» ناظر به فشار‌هایی است که واشنگتن، به خصوص طی هفته‌های اخیر به دولت‌های اروپایی وارد کرده تا کمک‌های تسلیحاتی بیشتری به اوکراین گسیل کنند. رهبران فرانسه و آلمان در دیدار در شهر پاریس، هرچند وعده کردند به اوکراین تسلیحات بیشتری ارسال کنند، ولی منابع می‌گویند که اجلاس رامشتاین به‌رغم رویکرد ضد روس، شاهد اختلاف بین برلین و واشنگتن بوده، جایی که اصرار امریکا بر ارسال تانک‌های لئوپارد آلمانی به اوکراین با مخالفت برلین روبه‌رو شد و در مقابل، مقام‌های آلمانی بر ارسال تانک‌های «آبرامز» به اوکراین اصرار کردند. هرچند روز یک شنبه «اشپیگل» گزارش کرد که ارتش آلمان تصمیم گرفته ۱۹ دستگاه تانک «لئوپارد-۲» به اوکراین بفرستد، ولی به نظر می‌رسد که این تصمیم نیز هنوز قطعی نیست. آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه آلمان روز یک شنبه اعلام کرد، برلین در صورتی محدودیت صادر کردن تانک‌های لئوپارد به اوکراین را برخواهد داشت که کشور‌های ثالث چنین درخواستی ارائه کنند. آرکادیوش مولارچیک، معاون وزیر امور خارجه لهستان، این اظهارنظر را نشانه مؤثر بودن فشار غربی بر آلمان خواند و گفت که اگر آلمان با ارسال تانک به اوکراین موافقت نکند، خودش را گرفتار انزوای بین‌المللی می‌کند. به گفته مولارچیک، اگر آلمان‌ها همچنان بر این مسئله اصرار کنند «موضع‌شان بسیار ضعیف خواهد شد.»‌این مقام لهستانی بیان کرد: «یک بازی بزرگ نه فقط در ارتباط با پیروزی در اوکراین، بلکه همچنین در ارتباط با نفوذ امریکا در اروپا در حال اجراست. آلمانی‌ها و فرانسوی‌ها خیلی خوب این مسئله را درک می‌کنند.»‌
«ماتئوش موراویتسکی» نخست‌وزیر لهستان هم یک شنبه شب گفت: «اگر آلمان با ارسال تانک‌های «لئوپارد- ۲» موافقت نکند، ما ائتلاف کوچک‌تری از کشور‌های آماده برای ارسال تانک به اوکراین ایجاد خواهیم کرد.»
نخست‌وزیر لهستان مدعی شد: «نمی‌خواهیم ناظر کشته شدن اوکراینی‌ها باشیم. ما اجازه نخواهیم داد روسیه کی‌یف را تصرف کند و سپس اروپا را بسوزاند.»

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار