کد خبر: 1133101
تاریخ انتشار: ۰۵ بهمن ۱۴۰۱ - ۰۵:۰۰
«هشت سال بحران آفرینی اصلاح‌طلبان» در آیینه یک اثر نو انتشار
اثری که هم اینک در معرفــــی آن سخن می‌رود، به وقایع سیاسی دوره هشت ساله ریاست جمهوری سیدمحمد خاتمی پرداخته است. این پژوهش از سوی سلمان علوی نیک انجام شده و مرکز اسناد انقلاب اسلامی، به انتشار آن همت گماشته است
شاهد توحیدی

اثری که هم اینک در معرفــــی آن سخن می‌رود، به وقایع سیاسی دوره هشت ساله ریاست جمهوری سیدمحمد خاتمی پرداخته است. این پژوهش از سوی سلمان علوی نیک انجام شده و مرکز اسناد انقلاب اسلامی، به انتشار آن همت گماشته است. کامران غضنفری نویسنده و فعال فرهنگی، در مراسم رونمایی از این کتاب، در باب مختصات و شرایط دورانی که کتاب معطوف بدان نوشته شده است، می‌گوید:
«دولت اصلاحات، نظریه‌ای در مقابل نظام ولایت فقیه داشت. مدت‌ها قبل از آقای خاتمی هم سازمان‌های اطلاعاتی انگلیس روی آن کار کرده بودند. سه سال قبل از مانور آقای خاتمی روی جامعه مدنی، آقای منوچهر گنجی - که فراماسونر و از وزرای طاغوت بود- در سال ۷۳ این مسئله را طرح کرد. به صراحت گفته بود که جامعه مدنی، چیزی است که زیرآب حکومت ولایت فقیه را می‌زند! وی با بیان اینکه آن‌ها بحث آزادسازی مدنی را مطرح کردند، افزود: آن‌ها جو شارلاتانیسم رسانه‌ای را در فضای جامعه حاکم کردند. عملکرد آن‌ها را در ماجرای قتل‌های زنجیره‌ای و فتنه ۷۸ دیدیم. البته مسئولان هیچ‌گاه قتل‌های زنجیره‌ای را تشریح نکردند. هرچه مطرح شد، نقل قول‌های چهره‌های سیاسی بود. یکی از نقل قول‌ها این بود که آقای موسوی دو ماه قبل از قتل‌های زنجیره‌ای، این ماجرا را برای آقای خاتمی تعریف کرده، ولی ایشان کاری نکرده بود. ماجرای کوی دانشگاه تهران را هم در دوران اصلاحات شاهد بودیم و آقای تاجزاده، یکی از آتش‌بیاران معرکه این ماجرا بود. در همان ایام بود که سردار رحیم صفوی با مسئولان اصلاح‌طلب، اتمام حجت کرد که بیت رهبری از خطوط قرمز است و نباید آشوبگران به آن سمت بروند، تاجزاده هم به سران آشوب‌طلب اطلاع داد. بخشی از اعترافات عزت‌الله سحابی هم حاکی از این بود که امریکا پیامی رسانده بود که اگر اغتششات عشایری را راه‌اندازی کنند، امریکا حاضر به حمایت است و این نشان می‌دهد که ماجرا خیلی فراتر از یک ماجرای دانشجویی بوده است. در دوران دولت موسوم به حاکمیت دولت اصلاحات، بعد از ۱۱ سپتامبر شاهد لشکرکشی امریکا به افغانستان بودیم و قبل از آن امریکایی‌ها با دولت ایران تماس گرفتند و هیئتی به سرپرستی آقای ظریف با امریکایی‌ها مذاکره کردند و قول هر گونه همکاری را دادند! بعد از آن هم عکس‌العمل جرج بوش را دیدیم که ایران را محور شرارت نامید! نامه جام زهر هم در همان دوران نوشته شد. برخی نمایندگان از ترس امریکا، نامه‌ای را به مقام معظم رهبری نوشتند و پیشنهاد کردند که اگر قرار است جام زهری نوشیده شود، همین الان نوشیده شود! در همین سال ۸۲، نامه‌ای بدون امضا توسط دولت خاتمی نوشته می‌شود و در آن نامه پیشنهاد می‌دهند به ازای خلع سلاح حزب‌الله لبنان برخی از تحریم‌ها را بردارید! ارتباطات دولت اصلاحات با آقای هاشمی رفسنجانی هم از دیگر موارد قابل بحث در این دولت بود. با اینکه خودشان برگزارکننده انتخابات بودند، خاتمی بیانیه داد و از آقای هاشمی حمایت کرد. در فتنه ۸۸ و بعد از آن هم عملکرد اصلاح‌طلبان روشن و واضح است. اصلاح‌طلبان از دولت آقای روحانی هم دفاع کردند و حالا که مشکلات بروز کرده، می‌گویند ما طرفدار این دولت نبوده‌ایم!...»
اثر «هشت سال بحران‌آفرینی اصلاح‌طلبان» مشتمل بر سه بخش است و هر یک از بخش‌ها، فصول جداگانه‌ای دارد. در بخش یکم بسیاری از دیدگاه‌های بنیانگذار کبیر انقلاب به عنوان چارچوب نظری تحقیق آورده شده تا خواننده به ارزیابی و نقد حزبی بپردازد که خود را در «خط امام» معرفی می‌کند. بخش دوم از زمینه‌های شکل‌گیری حزب مشارکت، اهداف تأسیس حزب و سوابق سیاسی - امنیتی چهره‌های شاخص حزب مذکور سخن به میان می‌آید و بخش سوم که بخش اصلی این تحقیق است، عملکرد حزب مشارکت در بازه زمانی ۱۳۷۸ تا ۱۳۸۴ را براساس اسناد و مدارک بررسی می‌کند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار