کد خبر: 1133246
تاریخ انتشار: ۰۵ بهمن ۱۴۰۱ - ۰۹:۱۸
گوگل، مایکروسافت، آمازون و سایر شرکت های فناوری در سال گذشته بیش از 70هزار کارمند خود را اخراج کرده اند.

افرادی که درزمینه فناوری تخصص داشتند و روزی در شرکت های بزرگی مشغول به کار بودند اکنون خانه نشین شده اند.

گوگل اعلام کرد که قصد دارد 12هزار نفر از کارکنان خود را اخراج کند؛ در حالی که مایکروسافت از کاهش 10هزار نفری کارمندانش خبر داد. آمازون همچنین دور جدیدی از اخراج را آغاز کرده که انتظار می‌رود بیش از 18هزار کارمند را حذف کند و با این کار رکورد بیشترین اخراج رادر تاریخ 28 ساله فعالیت خود بشکند. این اخراج ها در دوره ای از رشد آهسته، نرخ بهره بالاتر برای مبارزه با تورم و ترس از رکود احتمالی در سال جدید میلادی رخ می دهد. در ادامه برخی از این اخراج ها در صنعت فناوری را نام خواهیم برد. همه اعداد تقریبی بر اساس پرونده ها، بیانیه های عمومی و گزارش های رسانه ای هستند: 

آلفابت: 12هزار اخراج

گوگل که متعلق به شرکت مادر آلفابت است، روز جمعه اعلام کرد که 12هزار نفر از نیروی کار خود را اخراج خواهد کرد. ساندار پیچای مدیر عامل گوگل، در ایمیلی که به کارکنان ارسال شد، گفت که این شرکت بلافاصله اخراج کارمندان خود در ایالات متحده را آغاز خواهد کرد. او گفت که در کشورهای دیگر، این روند به دلیل قوانین و شیوه های محلی طولانی تر خواهد بود.

مایکروسافت: 10هزار اخراج

مایکروسافت 10هزار کارمند خود را تا 31 مارس کاهش می دهد تا برای درآمد کمتر آماده باشد. ساتیا نادلا مدیرعامل شرکت، در یادداشتی خطاب به کارمندان که روز چهارشنبه در وبگاه مایکروسافت منتشر شد، اعلام کرد: «من مطمئن هستم که مایکروسافت از این شرایط قوی‌تر بیرون خواهد آمد.» او نوشت، برخی از کارمندان در این هفته متوجه خواهند شد که آیا شغل خود را از دست می دهند یا خیر.

آمازون: 18هزار اخراج

اندی جسی، مدیرعامل آمازون در اوایل این ماه، گفت که در حال برنامه ریزی برای اخراج بیش از 18هزار کارمند، عمدتاً در بخش منابع انسانی و فروشگاه های خود است. این امر پس از آن صورت گرفت که آمازون در ماه نوامبر اعلام کرد که به دنبال کاهش کارکنان خود از جمله در دستگاه‌ها و سازمان‌های استخدام‌کننده است. CNBC در آن زمان گزارش داد که این شرکت به دنبال اخراج حدود 10هزار کارمند است.

آمازون در طول همه‌گیری کووید-19، استخدام‌های زیادی را آغاز کرد و نیروی کار جهانی این شرکت تا پایان سال 2021 به بیش از 1.6 میلیون نفر افزایش یافت.

شرکت رمزارز کریپتو.کام:500 اخراج

کریپتو.کام برنامه‌های خود را برای اخراج 20درصد از نیروی کار خود در 23 دی اعلام کرد. طبق داده‌های PitchBook، این شرکت 2هزار450 کارمند داشت که نشان می‌دهد حدود 490 نیرو اخراج شده‌اند. کریس مارشالک، مدیرعامل این شرکت در یک پست وبلاگی گفت که صرافی ارز دیجیتال به طور جاه طلبانه رشد کرده است، اما بدون اخراج بیشتر قادر به تحمل فروپاشی امپراتوری رمزارز FTX نیست.

صرافی کوین بیس: 2هزار اخراج

کوین بیس در 20 دی، اعلام کرد که قصد دارد حدود یک پنجم نیروی کار خود را کاهش دهد زیرا به دنبال حفظ پول نقد در طول رکود بازار رمزارز است.

این صرافی طبق یک پست وبلاگی قصد دارد 950 شغل را کاهش دهد. کوین بیس که تا پایان سپتامبر تقریباً 4هزار و 700 کارمند داشت، در ماه خرداد 18درصد از نیروی کار خود را کاهش داده بود و گفت که پس از رشد بسیار سریع در بازار صعودی باید هزینه ها را مدیریت کند.

شرکت سِیْلزفورس.کام: 7هزار اخراج

این شرکت در 14 دی اعلام کرد که 10درصد از پرسنل خود را کاهش داده است. این شرکت تا اواخردی ماه بیش از 79هزار کارگر استخدام کرده بود.

سِیْلزفورس گفت که هزینه‌های 1 تا 1.4 میلیارد دلاری مربوط به کاهش تعداد کارمندان و 450 تا 650 میلیون دلاری مربوط به کاهش فضای اداری را ذخیره خواهد کرد. پس از کاهش 10 درصدی از تعداد کارکنان اخراج‌های فنی بیشتری در راه است.

متا: 11هزار اخراج

متا مهم ترین دور اخراج خود را در نوامبر اعلام کرد. این شرکت اعلام کرد که قصد دارد 13درصد از کارکنان خود را (که بیش از 11هزار کارمند هستند) حذف کند.

رهنمودهای ناامید کننده برای سه ماهه چهارم سال 2022 یک چهارم ارزش بازار این شرکت را از بین برد و سهام را به پایین ترین سطح خود از سال 2016 رساند.

کاهش‌ تعداد کارمندان این غول فناوری پس از افزایش حدود 60 درصدی تعداد کارکنان در طول همه‌گیری صورت می‌گیرد. این کسب و کار به دلیل رقبایی مانند تیک تاک، کاهش شدید هزینه های تبلیغات آنلاین و چالش های ناشی از تغییرات سیستم عامل اپل آسیب دیده است.

توییتر: 3هزار و700 اخراج

ایلان ماسک اندکی پس از پایان خرید 44 میلیارد دلاری توییتر در اوایل آبان، حدود 3هزار و 700 کارمند را اخراج کرد. این تقریباً نصف پرسنل شرکت است. ماسک از آن زمان، برخی از سیاست‌های مربوط به دورکاری را تغییر داد و نوشت که انتظار دارد همه کارمندان به محیط کاری متعهد باشند. بعد از این تصمیم او به‌طور قابل توجهی کارمندان بیشتری آنجا را ترک کردند.

ماسک طی توییتی در 13 آبان نوشت که هیچ چاره ای جز اخراج کارکنان وجود ندارد زیرا شرکت روزانه 4 میلیون دلار ضرر می کند.

شرکت حمل و نقل لیفت: 700 اخراج

شرکت لیفت در آبان ماه اعلام کرد که 13 درصد از کارکنان خود یا حدود 700 شغل را کاهش داده است. لوگان گرین مدیرعامل در نامه‌ای به رکود احتمالی در سال آینده و افزایش هزینه‌های بیمه اشاره کردند.

شرکت استرایپ: یک هزار100 اخراج

این شرکت فناور در حوزه فین تک اعلام کرد که قصد دارد تقریباً 14درصد از کارکنان خود در حدود 1هزار و 100 کارمند، را در آبان ماه گذشته اخراج کند.

پاتریک کولیسون مدیر عامل شرکت، در یادداشتی به کارکنان نوشت که کاهش‌ها در بحبوحه افزایش تورم، ترس از رکود در حال وقوع، نرخ‌های بهره بالاتر، شوک‌های انرژی و بودجه‌های سرمایه‌گذاری محدودتر ضروری است. او گفت که در مجموع، این عوامل نشان می دهد که سال 2023 نشان دهنده آغاز یک فضای اقتصادی متفاوت است. استرایپ در سال گذشته 95 میلیارد دلار ارزش داشت و طبق گزارش ها ارزش داخلی خود را در تیر ماه به 74 میلیارد دلار کاهش داد.

شرکت تجارت الکترونیک شاپ‌فای:هزار اخراج

این شرکت در تیرماه اعلام کرد که هزار کارمند خود را اخراج کرده که برابر با 10درصد از نیروی کار جهانی آن است.

توباس لوتکه، مدیرعامل شرکت در یادداشتی به کارکنان اذعان کرد که او در مورد مدت زمانی که رونق تجارت الکترونیک ناشی از بیماری همه گیر ادامه خواهد داشت، اشتباه قضاوت کرده و گفت که این شرکت تحت تأثیر عقب نشینی گسترده تر در هزینه های آنلاین قرار گرفته و قیمت سهام آن در سال 2022 به 78 درصد کاهش یافته است.

نتفلیکس: 450 اخراج

نتفلیکس دو دور اخراج را اعلام کرد. در ماه اردیبهشت، 150 شغل را حذف کرد و در اواخر خرداد 300 اخراج دیگر را اعلام کرد. این شرکت در بیانیه‌ای به کارمندان گفت: «در حالی که ما به سرمایه‌گذاری قابل توجهی در کسب‌وکار ادامه می‌دهیم، این اخراج ها را انجام دادیم تا هزینه‌ها مطابق با درآمد آهسته‌تر ما باشد.»

اسنپ: هزار اخراج

اسنپ در اواخر مرداد ماه، اعلام کرد که 20درصد از نیروی کار خود ( معادل بیش از هزار کارمند ) را اخراج کرده است.

ایوان اشپیگل مدیر عامل اسنپ، در یادداشتی به کارمندان گفت که این شرکت برای مقابله با چالش های مالی نیاز به بازسازی ساختار کسب و کار خود دارد. او گفت که نرخ رشد درآمد سه ماهه 8 درصدی شرکت نسبت به سال گذشته بسیار کمتر از آنچه در اوایل سال جاری انتظار داشتیم است.

شرکت خدمات مالی آمریکایی رابینهود: یک هزار و100 اخراج

شرکت رابینهود پس از کاهش 9 درصدی نیروی کار خود در فروردین ماه، 23 درصد از کارکنانش را در خرداد کاهش داد. بر اساس پرونده‌ها و گزارش‌های عمومی، این تعداد کارمند بیش از یک هزار و 100 نفر هستند. ولاد تنف، مدیر عامل این شرکت تورم در بالاترین سطح 40 سال گذشته همراه با سقوط گسترده بازار رمزارز را مقصر دانست.

تسلا: 6هزار اخراج

ایلان ماسک مدیرعامل تسلا در خرداد ماه، طی ایمیلی به همه کارمندان نوشت که این شرکت 10 درصد از کارگران حقوق بگیر را کاهش می دهد. وال استریت ژورنال تخمین زد که این کاهش ها حدود 6هزار کارمند تأثیر می گذارد.

شاید روزی کار در این شرکت ها برای خیلی ها آرزو بوده باشد؛ اما مشکلات مالی، رکود اقتصادی و تورم باعث شده تا مهم ترین و شناخته شده ترین شرکت های فناوری دست به چنین اخراج های گسترده ای بزنند. گرچه سازمان‌ها می‌توانند با خودکار کردن وظایف و استفاده از هوش مصنوعی و یادگیری ماشین برای تجزیه و تحلیل داده‌ها و تصمیم‌گیری کار کنند؛ اما با توجه به اخراج‌های اخیر، توجه به تأثیر پیشرفت‌های فناوری بر نیروی کار و اجرای استراتژی‌هایی جهت تضمین امنیت کاری افراد و توسعه شغلی بسیار مهم است.

منبع: فارس
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار