کد خبر: 1133392
تاریخ انتشار: ۰۶ بهمن ۱۴۰۱ - ۰۳:۰۰
تنوع آب و هوایی و وجود منطقه بکر و زیبا در استان‌های مختلف ایران موجب شده است این سرزمین همواره به عنوان یکی از مناطق گردشگری مورد توجه علاقه‌مندان داخلی و خارجی قرار گیرد
محمدرضا سوری

تنوع آب و هوایی و وجود منطقه بکر و زیبا در استان‌های مختلف ایران موجب شده است این سرزمین همواره به عنوان یکی از مناطق گردشگری مورد توجه علاقه‌مندان داخلی و خارجی قرار گیرد. درحالی که در برخی کشور‌ها تنها در یک فصل مشخص می‌توان به گشت و گذار پرداخت، اما در ایران هر چهار فصل می‌تواند فرصت خوبی برای این کار باشد. درحال حاضر فصل زمستان و بارش برف در ارتفاعات استان‌های کشور ازجمله چهارمحال و بختیاری، فارس، اردبیل و کردستان موجب شده تا این مناطق مستعد پذیرش گردشگر باشند، با وجود این مزیت نسبی، نبود برخی زیرساخت‌ها از جمله استاندارد نبودن زمین‌ها و پیست‌های مخصوص ورزش‌های زمستانی سبب شده است نتوان بهره لازم را از این فرصت طلایی برد.

اسکی، یخ نوردی، بیل سواری یا همان شاول ریسینگ، لژسواری، یخ نوردی، نوردیک که ورزش ترکیبی شامل دو ورزش صحرانوردی و پرش با اسکی است، ازجمله مهم‌ترین ورزش‌های زمستانی به شمار می‌روند که در بیشتر کشور‌های جهان طرفداران بسیاری دارند و نکته مهم اینکه در بسیاری از مناطق برفی ایران می‌توان آن‌ها را بازی کرد. آمار‌ها نشان می‌دهد چهارمحال و بختیاری، فارس، اردبیل، لرستان، کردستان، خراسان رضوی و آذربایجان غربی مستعد‌ترین استان‌ها برای انجام این ورزش‌ها به شمار می‌روند که می‌توانند علاوه بر ورزشکاران ایرانی مجالی برای حضور گردشگران خارجی باشند و نام کشورمان را در میان کشور‌های صاحبنام بلند آوازه کنند.
استان‌ها و ظرفیتی برای اسکی بازان
در میان انواع ورزش‌های زمستانی که از آن‌ها نام برده شد، به جرئت می‌توان گفت که اسکی نام آشناتر از همه است و کمتر کسی را می‌شناسید که اطلاعی از این ورزش زمستانی نداشته باشد. ویژگی این ورزش ایجاب می‌کند در داخل پیست انجام شود.
خوشبختانه در ایران تنوعی از این مکان‌ها وجود دارد که می‌توان به پیست‌های اسکی زیادی از جمله شمشک، دیزین، دربندسر، توچال تهران، پیست اسکی تمندر الیگودرز، خوشاکو ارومیه، کاکان کهگیلویه و بویراحمد، بیجار کردستان، سهند تبریز و شیرباد مشهد اشاره کرد.
با تمام مزایا و ویژگی‌های موجود در این پیست‌ها، اما افراد کمی به این رشته مفرح می‌پردازند و علت هم هزینه بالای ملزومات آن از جمله چوب اسکی و لباس‌های مخصوص است. همین امر سبب شده تا این مکان‌ها در بیشتر مناطق کشور به حال خود رها و عملاً علاقه‌مندان به این رشته با محدودیت مواجه شوند. در میان پیست‌های اسکی که در استان‌ها وجود دارد می‌توان از پیست اسکی بین‌المللی نسا شهرستان بیجار در کردستان که قابلیت اسکی روی برف و چمن را دارد نام برد. ششم مردادماه سال ۸۸ بود که این مکان با هدف برگزاری اسکی روی چمن در فصل‌های گرم سال و اسکی روی برف در زمستان از سوی معاون رئیس‌جمهور وقت افتتاح شد و به بهره‌برداری رسید. اما بی‌توجهی به بازسازی و حوادثی که برای استفاده کنندگان روی داد، موجب شد تا چند سال قبل ازسوی اداره کل استاندارد کردستان این پیست تا زمان بازسازی کامل و کسب استاندارد‌های لازم تعطیل شود. حامد جولایی، مدیرکل ورزش و جوانان استان کردستان با تأیید این موضوع گفت: «فرسودگی تمام دستگاه‌ها و تجهیزات موجود در این پیست می‌طلبد تا هرچه زودتر مورد باز‌سازی قرار گیرد.»
وی با بیان اینکه ۳۰ تا ۴۰ میلیارد تومان برای بازسازی کامل پیست بیجار نیاز است، افزود: «با توجه به هزینه بالا این اقدام تنها می‌تواند از سوی بخش خصوصی انجام گیرد، اما این بخش حاضر به سرمایه‌گذاری در این مورد نیست.» این مسئول بیان کرد: «در صورت باز‌سازی این مجموعه با برپایی چند مسابقه در سطح بین‌المللی می‌توان هزینه آن را جبران کرد بدون آنکه هزینه‌ای بر دولت وارد شود.» این اظهارات درحالی است که بسیاری از پیست‌های اسکی در کشور از کمبود‌های زیادی رنج می‌برند و نیاز به بازسازی، نوسازی و مراقبت دارند تا با فعال شدن آن‌ها صنعت گردشگری زمستانی هم رونق بگیرد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار