کد خبر: 1146359
تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۴۰۱ - ۰۱:۴۰
حجت‌الاسلام محمد سعیدی‌آریا، کارشناس مذهبی:
 ماه مبارک امسال خاص است، ویژگی ماه مبارک امسال منحصر‌به‌فرد بودن آن است و مشخص نیست سال بعد باشیم یا نباشیم، لذا مغتنم شمردن این ایام مسئله بسیار مهمی است. باید دم را دریابیم. 
 
حجت‌الاسلام محمد سعیدی‌آریا، کارشناس مذهبی با بیان مطلب فوق از فرصت‌های تعطیلات نوروزی همزمان با ماه مبارک رمضان به عنوان برکت یاد می‌کند و معتقد است: سحر‌های رمضان در فرصت تعطیلات نوروز همچون گشایش پنجره‌ای است که باید از آن بهره برد. 
 
 رمضان امسال برکات مضاعف دارد
حجت‌الاسلام محمد سعیدی‌آریا با اشاره به اهمیت تلاقی ماه رمضان همزمان با تعطیلات نوروز به «جوان» گفت: در تعالیم دینی ما چه در قرآن و چه در روایات آمده است، اوقات و مکان‌ها ارزش‌های مساوی با یکدیگر ندارد، مثال آن لیله القدر خیر من الف شهر است که شب قدر بهتر از هزار ماه معرفی می‌شود. 
وی در مثال دیگر برای نشان دادن تمایز اوقات و مکان‌ها از یکدیگر بیان کرد: مثال دیگر در این زمینه کربلا و مسجد‌الحرام است که این مکان‌ها با سایر مکان‌ها متفاوت است و شرافت خاصی دارد. 
وی با تأکید بر اینکه خداوند به بعضی اوقات برکت می‌دهد، افزود: ماه مبارک رمضان یکی از همین اوقات است. 
این کارشناس مذهبی در توضیح بیشتر گفت: برکت از «برک» گرفته شده است، چنانچه هزارو ۵۰۰ سال پیش گفته می‌شد این پارچه برک نازک و عادی بوده، اما اندازه پوستین گرمابخش بوده است، لذا امروز هم وقتی یک کالایی به ظاهر اندک و کم، اما پرفایده باشد، به آن می‌گویند «برکت دارد».
حجت‌الاسلام سعیدی‌آریا بیان کرد: برخی مواقع پیش آمده که ما در طول یک روز به کار‌های خود بیشتر می‌رسیم، در واقع این همان برکت است که ممکن است کم و پرفایده باشد، لذا خداوند متعال این لطف را به بنده‌ها داشته که زمان باقی مانده عمر را به وسیله ماه مبارک رمضان برکت می‌دهد. 
 از سحر‌های تعطیلات حظ کافی ببریم
وی افزود: امسال ماه مبارک رمضان به دلیل تلاقی با تعطیلات عید نوروز فراغت بیشتری را برای افراد فراهم کرده است، در نتیجه با توجه به تعطیلات پیش رو، باید سحر‌ها را بسیار ویژه مورد توجه قرار داد. 
سعیدی‌آریا با استناد به روایات، سحر‌های رمضان را با اوقات دیگر متفاوت دانست و ادامه داد: آنچه ما را به خدا نزدیک می‌کند، متکی به همین موارد است. مثلاً در روایات حالات سجده را بسیار مورد تأکید قرار دادند چراکه سجده سحرگاه اوج خضوع مقابل خداوند است. 
وی با اشاره به اینکه خداوند دو اعتراف نزد خود را دوست دارد، توضیح داد: اعتراف به گناه نزد خودش و اعتراف به نعمات الهی در موقعیت‌های مختلف از جمله این اعترافات است، در نتیجه در فراغت امکان خلوت بیشتری وجود دارد و این دو را با فرصت باز اعتراف کنیم. 
وی بار دیگر با تأکید بر مورد توجه قراردادن خلوت‌های سحر اظهار کرد: حضور قلب در نماز اصل بوده و به دنبال آن ارتباط قلب است، چنانچه در روایات داریم، جلوی در باز یا در موقعیت شلوغ نماز نخوانیم که از همین موضوع مشخص است ما از محیط اطراف تأثیر می‌گیریم و روی ما تأثیر دارد. 
این کارشناس مذهبی با بیان این مطلب که روح و جسم از یکدیگر تأثیر می‌گیرد، افزود: هم محیط با برکت و تأثیرگذار است و هم روح ما از محیط تأثیر می‌گیرد که در واقع ماه مبارک رمضان همان محیطی است که باعث اثرگذاری بیشتر خواهد شد. 
حجت‌الاسلام والمسلمین سعیدی‌آریا افزود: موقعیت تعطیلات باعث چند برابر شدن این فرصت می‌شود، به خصوص لحظات منتهی به سحر همچون پنجره‌ای است که امسال باز می‌شود. 
 فرصت ارتباط بیشتر با خالق هستی
وی به روایتی اشاره کرد و گفت: شخصی نزد حضرت موسی (ع) آمد و گفت، من تمام داشته‌های دنیایی را دارم، اما این کیست که تو هی می‌گویی خدا و خدا، من نیازی به او ندارم. موسی از خدا سؤال کرد و اینگونه پیام آمد، فلانی تو بزرگ‌ترین نعمت که ارتباط با من است را نداری.
سعیدی‌آریا با اشاره به اینکه شیطان پای منبر نوح و ابراهیم (ع) نشسته تا ارتباط را خراب کند، یادآور شد: شیطان خور و خواب و شهوت را پررنگ می‌کند، لذا اگر شیطان انسان را حیوان تصویر کرد، همه چیز برای انسان در دنیا خلاصه می‌شود. 
این کارشناس مذهبی به واقعه کربلا اشاره کرد و گفت: امام حسین (ع) از قاسم بن‌الحسن (ع) می‌پرسد، مرگ را چگونه می‌بینی و او می‌گوید احلی من العسل، یعنی از عسل شیرین‌تر چراکه به حیث حیوانیت مرگ یک پایان از لذت‌های دنیاست، اما اینکه حضرت قاسم (ع) اینگونه می‌گوید یا سیدالشهدا (ع) شهادت را بهترین نوع از ترک دنیا می‌دانند، به دلیل زاویه دیدی است که از حیث انسانی به خود نگاه می‌کنند. 
 قرآن همان نامه عاشقانه است
وی ارتباط با خالق را بهترین نوع ارتباط دانست و با اشاره به بهره‌مندی بیشتر از بعد قرائت قرآن در این ماه گفت: وقتی کسی به کسی علاقه دارد، اگر نامه‌ای برایش نوشته باشد، زمان دلتنگی نامه را می‌خواند و شاید هزار بار نامه را بخواند و با تک‌تک کلمات ارتباط بگیرد چراکه کلمه را مخلوق معشوق می‌داند و این ارتباط را حفظ می‌کند. قرآن، کلام‌الله است و کلمه آن چیزی بوده که خدا خلق کرده، لذا تأکیدات اهل بیت (ع) در قرائت قرآن مبتنی بر همین حفظ ارتباط است. 
حجت‌الاسلام والمسلمین سعیدی‌آریا افزود: هر کسی به اندازه توان در ماه مبارک رمضان از فرصت تعطیلات استفاده و به قرائت قرآن بپردازد چراکه نگاه به قرآن امید به دل می‌دهد و کسانی که احساس ناامیدی می‌کنند، بیشتر سمت قرآن بروند. 
وی با تأکید بر اینکه انس با قرآن حال افراد را خوب می‌کند، بیان کرد: سنگ بزرگ علامت نزدن است، اما صبح به صبح یک صفحه یا حتی نیم‌صفحه و یک آیه قرائت کنیم و عجین شویم چراکه آنچه با روح و فطرت انسان عجین بوده همان روح قرآن است. 
وی به حدیثی از پیامبر (ص) اشاره کرد و گفت: نگرانی پیامبر (ص) این است که «أن تَتَّخِذُوا القرآنَ مَزامیرَ» می‌ترسم که قرآن را سرود‌ها و آوا‌ها در نظر بگیرید و هدی للناس آن از بین برود. 
وی توصیه کرد: زمان قرآن خواندن به ترجمه روان و قابل فهم توجه داشته باشید. خدا در قرآن قول‌هایی را داده است که اعتماد ایجاد می‌کند و قرآن وعده‌هایی داده که آرامش به دل می‌بخشد و تشویش و اضطراب را دور می‌کند. 
وی به برخی خواص قرآنی اشاره کرد و گفت: قرآن برای یاد خداست و همین باعث می‌شود یاد خدا باشیم، همچنین قرآن ما را دریادل می‌کند. امام زین‌العابدین (ع) می‌فرماید: «اللَّهُمَّ إِنی أَعُوذُ بِک مِیتَةٍ عَلَی غَیرِ عُدَّةٍ»؛ خدایا پناه می‌برم به تو از اینکه بمیرم و دستم خالی باشد، لذا خیلی سخت است زمان رفتن از این دنیا که بهانه‌ای برای برداشتن توشه آخرت بوده، دست خالی برویم. 
این کارشناس مذهبی خاطر نشان کرد: ماه مبارک امسال تکرار نمی‌شود، ویژگی ماه مبارک امسال منحصر‌به‌فرد بودن آن است و مشخص نیست سال بعد باشیم یا نباشیم، لذا مغتنم شمردن این ایام مسئله بسیار مهمی است. باید دم را دریابیم، چنانچه آیت‌الله مجتهدی می‌گفتند خودخواه باشید، اما به این معنی است که حواس شما به خودتان باشد و جذابیت‌های اطراف شما را نگیرد، یادمان نرود بنده خداییم.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار