کد خبر: 1040943
تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۳۹۹ - ۲۲:۳۷
یک آتش‌سوزی دیگر در مرز ایران و افغانستان که فعال‌سازی آن به خصوص برای کابل اهمیت راهبردی دارد، چراکه باعث کاهش عوارض محصور بودن افغانستان در خشکی و وابستگی آن به پاکستان خواهد بود و همین‌طور در کنترل قاچاق کالا بسیار تأثیر گذار است. طبیعی است که در چنین فضایی گمانه‌زنی‌ها در مورد عمدی بودن چنین حوادثی را افزایش می‌دهد.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: تاج محمد جاهی، والی ایالت فراه روز گذشته به روزنامه هشت صبح افغانستان گفته است که چهار مخزن در نزدیکی مرز ایران و افغانستان در گمرگ «ابونصراهی» که حاوی ذخیره «مواد نفتی و گاز» بوده اند، آتش گرفته‌اند.

به گزارش این روزنامه مقام‌های محلی گفته‌اند که شدت آتش‌سوزی زیاد بوده و مهار آن با کمک شش ماشین آتش‌نشانی که از سوی ایران اعزام شده، صورت گرفته است.

روح‌الله لطیفی، سخنگوی گمرک ایران نیز با تأیید این آتش‌سوزی گفته است هر یک از این مخازن ۱۲۰ هزار لیتر گنجایش سوخت دارند.

این دومین آتش‌سوزی بزرگ در مرز دو کشور ایران و افغانستان است که در کمتر از یک ماه گذشته رخ می‌دهد.
به گفته سخنگوی گمرک ایران، آتش‌سوزی ساعت ۱۱ صبح شروع شده و «در همان دقایق اولیه کامیون‌های محوطه گمرکی ماهیرود ایران به سرعت تخلیه و به سمت مناطق دورتر هدایت شده و همزمان با باز شدن در‌های مرزی، کامیون‌های مستقر در افغانستان نیز به سمت مرز ایران هدایت شدند.»

خبرگزاری ایرنا به نقل از غلام سخی غفوری، فرمانده پلیس استان فراه افغانستان، اعلام کرده است که «این حادثه زمانی رخ داده که یک راننده در خودروی خود بنزین می‌ریخته و به تدریج آتش به یک تانکر نفت که در نزدیکی محل حادثه بوده، سرایت کرده است.»

در همین حال حمیدرضا صالحی، رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی با طرح احتمال عمدی بودن این حادثه به خبرگزاری ایلنا گفت: «به نظر می‌رسد این اتفاقات به این دلیل است که روند صادرات رسمی را مختل کنند تا صادرات غیر رسمی جان بگیرد.»

به گفته صالحی، این مخازن محل نگهداری سوخت‌هایی بوده که به صورت قانونی صادر شده بودند و تمامی محموله‌ها و تانکر‌ها متعلق به بخش خصوصی بوده است.

در پی وقوع آتش‌سوزی مشابهی که ۲۵ بهمن‌ماه در گمرک اسلام‌قلعه واقع در مرز ایران و افغانستان رخ داد، حداقل ۶۰ نفر مجروح شدند و مقامات ایرانی اعلام کردند که ۴۰ دستگاه کامیون ترانزیت ایرانی طعمه حریق شدند.

اتاق تجارت افغانستان خسارت ناشی از آن آتش‌سوزی را «صد‌ها میلیون دلار» برآورد کرد و گفت در این حادثه هزار خودروی متعلق به شهروندان و تاجران افغانستان در آتش سوخت.

۲۱ بهمن هم انفجار مین کنار جاده‌ای در خط آهن خواف- هرات در مرز افغانستان گزارش شد تا ادعای عمدی بودن این سلسله از حوادث محکمه‌پسندتر بنماید.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار