کد خبر: 1168563
تاریخ انتشار: ۱۴ تير ۱۴۰۲ - ۰۲:۲۰
بهناز قاسمی

با رونمایی از سامانه یکپارچه احکام قضایی موسوم به «سیاق» با همکاری بانک مرکزی و قوه قضائیه، ابلاغ و اجرای احکام قضایی در شبکه بانکی به صورت برخط و لحظه‌ای شد و پیش‌بینی می‌شود متوسط اجرای حکم از ۲۰۰روز به حداکثر چهار دقیقه کاهش یابد.

سامانه یکپارچه احکام قضایی (سیاق) روز سه‌شنبه با حضور حجت‌الاسلام غلامحسین محسنی‌اژه‌ای، رئیس قوه قضائیه و محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی در محل بانک مرکزی رونمایی شد. بانک مرکزی با هدف تسهیل و تسریع در اجرای احکام قضایی در شبکه بانکی و احقاق حقوق شاکیان محق مالی و همچنین دستیابی سریع، آسان و با کیفیت مردم به خدمات بین دستگاهی با همکاری قوه قضائیه و شبکه بانکی، مبادرت به ایجاد سامانه یکپارچه احکام قضایی (سیاق) کرده است تا با بهره‌گیری از این سامانه ابلاغ و اجرای احکام قضایی در شبکه بانکی به صورت برخط و لحظه‌ای انجام شود.
طبق اعلام مسئولان بانک مرکزی، با بهره‌گیری از سامانه سیاق از این پس با حذف مکاتبات کاغذی و دیوان‌سالاری بین دستگاهی و از طریق گسترش تعاملات الکترونیکی بین نظام بانکی و دستگاه‌های قضایی، تمامی مراحل شناسایی حساب‌ها توسط مرجع قضایی استعلام موجودی لحظه‌ای حساب و صدور دستور مسدودی و رفع مسدودی حساب به صورت آنلاین و در لحظه و در تمام ساعات شبانه‌روز قابل انجام است. همچنین با استقرار این سامانه متوسط اجرای حکم از ۲۰۰روز در سال۹۴ به حداکثر چهار دقیقه در سال ۱۴۰۲ کاهش پیدا کرده است که این امر تأثیر بسزایی در تحقق عدالت اجتماعی، کاهش زمان رسیدگی و حصول نتیجه در پرونده‌های قضایی به نفع مردم و همچنین جلوگیری از اجرانشدن احکام قانونی به واسطه برداشت از حساب‌های تحت پیگرد خواهد داشت.
به گفته رئیس کل بانک مرکزی، زیرساخت مدرن نرم‌افزاری و سخت‌افزاری سامانه با به هم پیوستن کل بانک‌ها در شبکه بانکی و قوه قضائیه با محوریت بانک مرکزی شکل گرفته است که ثمره این تلاش هشت ساله گام بلندی در جهت تحقق عدالت قضایی، ایجاد فرصت برابر برای دسترسی مردم به خدمات در کل جغرافیای کشور و تحقق دولت الکترونیک خواهد بود. سامانه سیاق بر اساس مواد ۱۹ و ۲۱ نحوه اجرای محکومیت‌های مالی و بند‌های «الف» و «ت» ماده ۱۱۷ قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه راه‌اندازی شده است و به طور متوسط سالانه بیش از ۵۰میلیون نفر ساعت، صرفه‌جویی در رسیدگی به احکام قضایی مالی را محقق خواهد کرد.
کنایه محسنی‌اژه‌ای از مقصر جلوه‌دادن مردم توسط بانک‌ها
غلامحسین محسنی‌اژه‌ای، رئیس قوه قضائیه در بخشی از مراسم رونمایی از سامانه «سیاق» با اشاره به موضوع تسهیلات بانکی گفت: نظارت بانک مرکزی بر نحوه ارائه تسهیلات بانکی ضروری است. در مقاطع و مواردی، بانک‌ها تسهیلات می‌دهند، سپس مردم را مقصر معرفی می‌کنند و بعضاً سروصدا‌هایی ایجاد می‌شود و عده‌ای می‌گویند «فهرست بدهکاران و معوقات بانکی را از جیب در‌می‌آورم»، اصولاً چرا از ابتدا باید بدون دریافت تضامین لازم تسهیلات داده شود، البته در مواردی، بانک‌ها معتقدند تکالیفی برای آن‌ها ایجاد می‌شود و این تکالیف، آن‌ها را از مسیر طبیعی اداره کردن بانک خارج می‌سازد.»
رئیس قوه قضائیه همچنین با اشاره به مزایای سامانه یکپارچه احکام قضایی گفت: «من طی سالیان متمادی در سِمت‌های مختلف قضایی از جمله بازپرسی، دادیاری و دادستانی مسئولیت داشته‌ام و می‌دانم که مسائل و مباحثی از قبیل مسدودالحسابی و رفع مسدودالحسابی علاوه بر مردم، چه میزان برای دادگستری و خود بانک‌ها مشکل ایجاد می‌کرد. در مقطعی باید با تک‌تک بانک‌ها در راستای مسدودالحسابی یا رفع مسدودالحسابی افراد مکاتبه صورت می‌گرفت. علی‌ایحال اتفاق رخ داده در این عرصه که سبب ابلاغ و اجرای احکام قضایی در شبکه بانکی به صورت برخط و لحظه‌ای شده، اتفاق مبارکی است و ضرورت دارد این سامانه هر چه بیشتر ارتقا یابد و در این راستا از حداکثر ظرفیت فناوری‌های نوین بهره گرفته شود.»

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار