کد خبر: 1213338
تاریخ انتشار: ۱۰ بهمن ۱۴۰۲ - ۲۳:۰۰
در نشست شورای سیاستگذاری بیست و هشتمین جشنواره تئاتر کودک و نوجوان عنوان شد
این جشنواره فرصت مناسبی است که حضور کودکان و نوجوانان بتواند خانواده‌هایشان را هم با این رویداد همراه کند. وی ادامه داد: باید از تمام ظرفیت‌های استان یزد استفاده شود و مردم شهر از این رویداد مطلع شوند و با آن همراهی کنند و این رویداد علاوه بر ایجاد شور و نشاط اجتماعی بر تعداد تماشاگران و مخاطبان تئاتر خواهد افزود. 
 نوید پارسا
جوان آنلاین: جشنواره تئاتر کودک و نوجوان در این دوره قرار است در شهر اردکان استان یزد برگزار شود. رویدادی که پیش از این و تا سال‌ها به میزبانی شهر همدان برگزار می‌شد، اما همدانی‌ها بنا به دلایلی قید آن را زدند. دیروز شورای سیاستگذاری این جشنواره برگزار شد تا کم و کیف و روند برگزاری آن مورد بررسی قرار گیرد. 
امیر مشهدی‌عباس، دبیر بیست و هشتمین جشنواره تئاتر کودک- اردکان با اشاره به اینکه جشنواره کودک، جشنواره خانواده‌هاست و وقتی خانواده‌ها همراه شوند، خون تازه‌ای در شهر دمیده می‌شود، گزارشی از روند برگزاری جشنواره تاکنون ارائه کرد. 
در ادامه کاظم نظری، مدیرکل هنر‌های نمایشی کشور با بیان اینکه مقام معظم رهبری روی بحث نشاط اجتماعی تأکید دارند، گفت: این جشنواره فرصت مناسبی است که حضور کودکان و نوجوانان بتواند خانواده‌هایشان را هم با این رویداد همراه کند. وی ادامه داد: باید از تمام ظرفیت‌های استان یزد استفاده شود و مردم شهر از این رویداد مطلع شوند و با آن همراهی کنند و این رویداد علاوه بر ایجاد شور و نشاط اجتماعی بر تعداد تماشاگران و مخاطبان تئاتر خواهد افزود. 
 
 جای خالی پژوهش در تئاتر کودک 
سپس داوود کیانیان مدرس، نویسنده و کارگردان تئاتر و پیشکسوت عرصه تئاتر کودک و نوجوان و عضو شورای سیاستگذاری بیست و هشتمین جشنواره تئاتر کودک و نوجوان اردکان با اشاره به اهمیت کیفیت در آثار نمایشی گفت: پیشنهاد می‌کنم برای تقویت تئاتر کودک از کار‌های تجربی حمایت شود. می‌توانیم در این جشنواره کارگاه تجربی تشکیل دهیم تا علاقه‌مندان فرصت و امکاناتی داشته باشند که آثار تازه و بدیع تولید کنند. این هنرمند افزود: جای خالی پژوهش هنوز در تئاتر ما وجود دارد، به‌ویژه تئاتر پژوهشی ایرانی که بر اساس نمایش‌های سنتی و تعزیه باشد. به نظر من باید دفتر پژوهش ایجاد شود تا این جای خالی پر شود. 
 
 پیشنهاد یک تغییر اسم 
این هنرمند پیشکسوت در پایان سخنانش به فعالیت‌های تالار هنر در حوزه تئاتر کودک و نوجوان اشاره کرد و گفت: پیشنهاد می‌کنم نام این تالار به نام جبار باغچه‌بان، بنیانگذار تئاتر کودک و نوجوان تغییر کند. 
در ادامه این نشست نوبت به شهرام کرمی، نویسنده و کارگردان عرصه تئاتر رسید. او با بیان اینکه جشنواره کودک و نوجوان در بیست و هشتمین دوره خود به بلوغ کافی رسیده است، گفت: رویکرد این جشنواره، «هنر برای هنر» نیست. همچنین این رویداد، جشنواره‌ای مردمی است و آمار حضور ۱۰۰ هزار مخاطب را در ادوار گذشته داشته است. ماهیت تجربی و پژوهشی قابل قبولی هم در طول این سال‌ها داشته و ۱۰۰ عنوان کتاب پژوهشی نیز در این حوزه منتشر شده است. وی با اشاره به اینکه یزد پتانسیل خوبی برای میزبانی دارد، افزود: بهتر است برای میزبانی دوره بعدی در سال آینده از همین حالا برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری شود. 
مجید قناد، هنرمند دیگری بود که در سخنانی با گلایه از اینکه همیشه بودجه ناچیزی برای برنامه‌های کودکان دیده می‌شود، گفت: فراموش نکنیم همین کودکان و نوجوانانی که در این جشنواره حضور دارند، بعد‌ها در جشنواره بین‌المللی فجر خواهند بود، از این‌رو باید جشنواره کودک را هم‌اندازه جشنواره فجر ببینیم. 
وی ادامه داد: این جشنواره می‌تواند کودکان و نوجوانان علاقه‌مند را در شهرستان‌ها جذب کند و ما می‌توانیم آنان را به مسیر درست هدایت کنیم. همچنین امیدوارم سایر ارگان‌ها هم به یاری بیایند. 
سپس محمود سالاری گفت: این جشنواره که متعلق به نظام است و ۲۷ سال در دوره‌های مختلف و در ابعاد بین‌المللی رشد و اعتبار جهانی پیدا کرده است باید همواره باقی بماند. برگزاری همه این جشنواره‌ها برای این است که انسان‌های بهتری را برای نسل‌های آینده تربیت کنیم. 
در ادامه اکبر عزیزی، معاون سیاسی-امنیتی استاندار یزد هم که به نمایندگی از مهران فاطمی، استاندار یزد در این نشست حضور داشت با اشاره به اینکه یزد تجربه‌های درخشانی در میزبانی از جشنواره‌های هنری دارد، گفت: یزد پتانسیل خوبی دارد و فضا کامل مهیاست و اردکان هم به‌صورت ویژه میزبان این رویداد فاخر بین‌المللی خواهد بود.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار