کد خبر: 1216045
تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۳:۵۲

جوان آنلاین: علیرضا کمیلی، فعال رسانه در کانال تلگرام خود نوشت:

روز قدس وقتی شروع شد که گفتمان حمایت از فلسطین به محاق کمپ دیوید رفته بود و به نوعی آرمان آزادی قدس را زنده نگاه داشت، ولی حالا که تحولات بزرگی مثل طوفان الاقصی رخ میدهد و ماجرا اینقدر فراگیر می‌شود آیا می‌توان روز قدسی مشابه گذشته داشت و آیا پیشتازی جامعه ایرانی قابل حفظ است؟

می‌دانیم که افول برنامه‌های روز قدس در سال‌های گذشته تابع چند عامل از جمله تخریب چهره ایران بخاطر تحولات سوریه بود و البته عامل موثرتر حکومتی شدن تدریجی این رویداد بود که شاید حل این امر هم با این سرعت اصلاحات تدریجی ادارات میسور نباشد یعنی کنش‌گران خیلی قابل تغییر فوری نیستند.

اما یک مسأله وجه تمایز ماست و حتی به قول حاج نادر طالب‌زاده رسانه ماست و آن موضع متفاوتی است که ما داریم! یعنی حتی در همین شرایط حضور مردمی پررنگ در جهان ما با حفظ «کارویژه گفتمانی» خودمان خواهیم توانست زنده بودن و تامل برانگیز بودن خود را حفظ کنیم.

حال سوال این است که در شرایط کنونی جنگ غزه چه محتوایی می‌تواند در حد نسبی، روز قدس که به هر صورت منتسب به ایران است را در جهان مورد توجه قرار دهد؟
۱) موج کمک رسانی که امروز بخاطر شرایط اسفناک انسانی مطرح است و حتما باید در آن دمید، ولی طبعا بقیه از ما در آن جلوتر هستند.
۲) فشار برای تحریم که چند بار مورد تاکید رهبری قرار گرفت و عبارت از ایجاد فشار مردمی بر دولت‌ها برای قطع روابط اقتصادی با رژیم است که در آن کم رقیب هستیم.
۳) مقابله با دو دولت که بنحوی اسم رمز خروج از شکست طوفان الاقصی برای دموکرات‌های غربی و دول متطبع عربی منطقه است و البته مدافعان پرقدرتی حتی در کشور ما دارد و اتفاقا نقد مستدل آن می‌تواند افکار را به چالش و تامل وادارد.

این رویکرد‌ها اتفاقا بر اساس نظرسنجی‌ها مطلوب اکثریت ملت‌های مسلمان و حتی بخشی از مخاطب غربی است. یعنی گرچه دولت‌ها با این رویکرد‌ها موافق نیستند، ولی ملت‌ها طرفدار این مواضع هستند و امکان گفتگو‌های نخبگانی و تبادل نظر در کشور‌های مختلف فراهم‌تر از گذشته خواهد بود.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار