کد خبر: 1223335
تاریخ انتشار: ۲۱ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۰
نظرو گذری بر «شهید ابوالحسن کریمی، سردار گیلان»
اثری که هم اینک در معرفی آن سخن می‌رود، حیات سیاسی شهید ابوالحسن کریمی از انقلابیون شاخص منطقه گیلان را به بازخوانی مستند نشسته است
 شاهد توحیدی

جوان آنلاین: اثری که هم اینک در معرفی آن سخن می‌رود، حیات سیاسی شهید ابوالحسن کریمی از انقلابیون شاخص منطقه گیلان را به بازخوانی مستند نشسته است. این پژوهش توسط عباس آقایی و فاطمه رستمی انجام شده و مرکز اسناد انقلاب اسلامی به انتشار آن همت گماشته است. تارنمای ناشر در معرفی این کتاب به نکات پی آمده اشارت برده است: «در روند نهضت اسلامی و در جریان پیروزی انقلاب، برخی چهره‌ها و اشخاص مبارز، مجاهدت‌های فراوان و تلاش‌های خستگی‌ناپذیری از خود نشان دادند. این اشخاص در رژیم گذشته با تحمل زندان‌ها و سختی‌های بسیار، در به ثمر رساندن انقلاب سهیم بودند و پس از پیروزی انقلاب نیز با اقدامات مخلصانه و کوشش‌های فراوان به نوبه خود در تثبیت انقلاب اسلامی نقش داشتند. شهید ابوالحسن کریمی از جمله این شخصیت‌هاست که به مبارزه با استبداد رژیم پهلوی پرداخت و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نیز در مقام فرماندار لاهیجان و دادستان کل گیلان با مبارزه علیه ضدانقلاب در منطقه‌گیلان، در تثبیت انقلاب اسلامی در این استان نقش اساسی برعهده داشت. وی که به سردار حزب‌الله گیلان مشهور است، در سال ۱۳۲۷ در خانواده‌ای مذهبی در لاهیجان به دنیا آمد و تحصیلاتش را تا مقطع دیپلم در آن شهرستان به پایان رسانید. پس از آن وارد دانشگاه تهران شد و در رشته‌ی اقتصاد به ادامه تحصیل پرداخت. شهید کریمی از همان دوران دبیرستان به مبارزه با رژیم مشغول گردید و در کنار آیت‌الله قربانی و امیرارسلان انصاری، در کانون بحث و انتقاد مذهبی جوانان لاهیجان فعال و از معدود افرادی بود که با هویت مذهبی و انگیزه‌اسلامی به مبارزه با کمونیست‌های گیلان پرداخت. در دوره دانشگاه به واسطه‌آشنایی با شهید بهشتی و به‌خاطر تسلط بر زبان انگلیسی، برای مدتی مشغول تدریس در مدرسه‌حقانی قم گردید و همزمان به فراگیری علوم دینی در حوزه نیز مشغول شد و عملاً منادی وحدت بین حوزه و دانشگاه گردید. بعد از پیروزی انقلاب، ایشان به فرمانداری لاهیجان منصوب شد و مدتی بعد با حکم آیت‌الله قدوسی، دادستان کل انقلاب گیلان گردید. پیروی از ولایت فقیه، مبارزه و سازش‌ناپذیری با ضدانقلاب و خدمت به مردم محروم و مستضعف، از جمله شاخصه‌های مدیریتی وی در مقام فرماندار و دادستان می‌باشد. وی سرانجام در ۱۳ فروردین ۱۳۶۵ توسط منافقین شربت شهادت نوشید.»
 زندگی شهید ابوالحسن کریمی در دوران مسئولیت، خالی از موانع و مظلومیت‌ها نبود. در این میان اما، یکی از این موارد در پس صد روزگی شهادت وی عیان گشت. چنانکه «شهید ابوالحسن کریمی، سردار حزب‌الله گیلان» آورده است: «نکته حیرت‌انگیز و تأسف‌بار قضیه آنجا بود که صد روز بعد از شهادت مظلومانه شهید کریمی، دادسرای عمومی تهران در یک اقدام بی‌سابقه، حکم انفصال وی را با ۹ ماه تأخیر از زمان صدور حکم، جهت اجرا به اداره آموزش و پرورش لاهیجان ابلاغ می‌نماید که این اقدام موجی از تأثر و ناراحتی را در اقشار مختلف مردم برمی‌انگیزد. امری که حتی واکنش حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رئیس‌جمهور وقت را در پی داشت: شنیدم دادسرای تهران اخیراً به آموزش‌و‌پرورش لاهیجان ابلاغ کرده است که شهید ابوالحسن کریمی دیگر عضو دستگاه قضایی نیست. از جهاتی چند که پوشیده نیست، عمیقاً متأسف شدم. البته برای آن شهید عزیز ننگ نیست که حالا دیگر عضو قضایی نباشد، اما اگر آن دستگاه می‌توانست کسی مثل او را داشته باشد، برایش افتخار بزرگی بود. باری به هر نحو مناسب بدانید، جبران فرمایید...».

برچسب ها: شهادت ، گیلان ، رژیم پهلوی
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار