کد خبر: 1220978
تاریخ انتشار: ۲۶ اسفند ۱۴۰۲ - ۲۲:۵۵

جوان آنلاین: کانال ایتای هوش سفید نوشت:

سانسور نامحسوس در شبکه‌های اجتماعی آمریکایی و دور باطل حضور با توقع تاثیر شناختی گسترده در آن‌ها

«سانسور نامحسوس» (Shadow Banning) عبارت است از مسدود کردن یا محدود کردن مشارکت یک کاربر در رسانه‌های اجتماعی، به ترتیبی که آن کاربر و دیگران متوجه نشوند که او محدود شده است.

این کار معمولا از طریق پنهان کردن یا کمتر برجسته کردن پست‌های یک کاربر خاص در شبکه‌های اجتماعی انجام می‌شود، به‌طوری که مخاطبان معمولا پست‌های وی را نمی‌بینند یا کمتر می‌بینند، و هدف آن کاهش نفوذ آن کاربر در سطح جامعه است.

توییتر، فیس‌بوک، یوتوب و اینستاگرام از رسانه‌های اجتماعی مشهوری هستند که همیشه در مظان اتهام سانسور نامحسوس کاربران بوده‌اند. سازندگان محتوا برای این شبکه‌های اجتماعی عموما شکایت می‌کنند که پست‌های‌شان توسط مدیریت رسانه به‌طور نامحسوس سانسور شده است.

بحث درباره سانسور نامحسوس گرچه از زمان ایجاد رسانه‌های اجتماعی وجود داشته است، اما در سال ۲۰۱۸ به دنبال برخی مدعیات مبنی بر اینکه توییتر، جمهوری‌خواهان آمریکا را به‌طور گسترده سانسور می‌کند، به موضوعی داغ تبدیل شد.

در اواخر ژوئیه ۲۰۱۸، شبکه خبری «وایس نیوز» طی پژوهشی متوجه شد که نام برخی از جمهوری‌خواهان در منوی جستجوی کشویی از پیش پر شده توییتر ظاهر نمی‌شود، و بنابراین در هنگام جستجوی کلی توسط کاربران، این افراد در منو ظاهر نمی‌شوند.

پس از آن ماجرا برخی از جمهوری‌خواهان توییتر را متهم کردند که حساب‌های افراد جمهوری‌خواه را به‌طور نامحسوس سانسور می‌کند. توییتر در آن زمان این ادعا را رد کرد، اما به نظر می‌رسد بعد‌ها تنظیمات خود را طوری تغییر داد تا جمهوری‌خواهان محدود نشوند.

این تنها مرتبه‌ای نبود که توییتر به سانسور نامحسوس متهم می‌شد. بر اساس یک پژوهش، طی سال‌های ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ بیش از ۲۵۰ هزار توییت انتقادی در ترکیه سانسور نامحسوس شده بودند. به علاوه، در سال ۲۰۱۵ مشخص شد که توییتر، توییت‌هایی که حاوی اسناد فاش‌شده دولت آمریکاست را بدون اینکه حذف کند، سانسور نامحسوس کرده است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار