کد خبر: 1223486
تاریخ انتشار: ۲۱ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۳
معاون فرهنگی اجتماعی پلیس فتا به شهروندان توصیه کرد: به هیچ پیامکی درباره پرداخت فطریه که از شماره شخصی افراد ارسال می شود، اعتماد نکنید و روی هیچ لینکی کلیک نکنید تا فریب کلاهبرداران را نخورید.

جوان آنلاین: سرهنگ رامین پاشایی معاون فرهنگی اجتماعی پلیس فتا فراجا با اشاره به نزدیکی به عید سعید فطر گفت: یکی از ترفندهای مجرمان سایبری، سوءاستفاده از مراسم‌ها و مناسبت‌های مذهبی است که عید فطر نیز یکی از همین مناسبت‌ها است. در این ایام مجرمان با استفاده از سوژه‌هایی مانند فطریه و کفاره، در پیام رسان‌های عمدتا غیربومی، با ارسال پیام‌هایی به افراد، خودشان را خیر یا نماینده ارگان‌های مختلف معرفی می‌کنند و قصد کلاهبرداری از افراد را دارند.

معاون فرهنگی اجتماعی پلیس فتا فراجا ادامه داد: همچنین دیده شده است که در برخی مواقع از اسامی و تصاویر هنرمندان، ورزشکاران، پیشکسوتان و سلبریتی‌ها نیز در محتواهای مجرمانه خود استفاده می‌کنند. به عنوان مثال مدتی پیش، فردی از اسم «تهمینه میلانی» کارگردان کشورمان در جهت مقاصد سوء خود استفاده کرده بود که دستگیر شد.

پاشایی گفت: به همه هموطنان توصیه می‌کنم که اگر قصد انجام کار خیری دارند یا می‌خواهند کفاره و فطریه خود را پرداخت کنند حتما به ارگان‌های مانند کمیته امداد امام خمینی(ره) یا خیریه‌های معتبر دارای مجوز مراجعه کنند.

این اطلاعات را درباره خیریه‌ها و شرکت‌ها برای اهدای کمک‌هایتان بررسی کنید

وی درباره شرکت‌ها و خیریه‌ها نیز گفت: هموطنان دقت کنند اسامی شرکت‌ها و خیریه ها معتبر را دریافت کرده و به بررسی آنها بپردازند. مثلا در اطلاعات اینگونه مراکز، هیچ شماره موبایلی وجود ندارد و همه شماره ها، تلفن ثابت با نشانی مشخص هستند. همچنین نباید به تبلیغات تلگرامی و فضای مجازی بسنده کنند.

معاون فرهنگی اجتماعی پلیس فتا فراجا با اشاره به اهمیت بررسی شماره حساب خیریه‌ها، ادامه داد: شماره کارت ها و حساب های اعلام شده نیز باید غیرشخصی باشد؛ زیرا این شماره حساب‌های دولتی کاملا شفاف و قابل اعتماد هستند. کلاهبرداران سایبری، با شماره تلفن‌های شخصی، شماره کارت ها و شماره حساب های شخصی خود را اعلام می کنند و از این طریق برای مردم قابل شناسایی نیز هستند.

کلاهبرداری ۱ میلیارد ۴۰۰ میلیون تومانی به اسم یک کودک بیمار

وی با اشاره به یکی از پرونده‌های سال گذشته پلیس فتا افزود: چندی پیش یک مورد کلاهبرداری در یکی از استان های جنوب شرقی کشور کشف شد. در این پرونده، یک نفر با مشخصات و عکس کودکی که نیازمند یک تجهیزات خاص پزشکی به مبلغ ۳۰۰ میلیون تومان بود، یک کارزاری با کمک شهرت هنرمندان به راه انداخت و شماره حساب شخصی خود را برای جمع آوری پول نقد در این کارزار به اشتراک گذاشت.

معاون فرهنگی اجتماعی پلیس فتا فراجا ادامه داد: مدتی بعد این فرد اعلام کرد مبلغ مورد نظر برای این کودک جمع شده و توانسته بود آن تجهیزات خاص را برای بیمار تهیه کند. اما نکته ماجرا اینجا بود که این فرد توانسته بود یک میلیارد و ۴۰۰ هزار تومان پول جمع کند و تنها ۳۰۰ میلیون تومان را به خانواده کودک بیمار داده بود. بنابراین این کلاهبردار توانسته بود با استفاده از این ترفند، مبلغ یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان به جیب بزند که توسط پلیس فتا دستگیر شد.

برای پرداخت فطریه به هیچ پیامک و لینکی اعتماد نکنید

وی افزود: دقت کنید تنها به شماره حساب های دولتی که از مراجع رسمی نظیر خبرگزاری های معتبر اعلام می‌شود، اعتماد کنید.

معاون فرهنگی اجتماعی پلیس فتا فراجا به شهروندان توصیه کرد به هیچ پیامکی درباره پرداخت فطریه که از شماره شخصی افراد ارسال می شود، اعتماد نکرده و روی هیچ لینکی کلیک نکنند تا فریب کلاهبرداران را نخورند. چرا که گاهی این لینک‌ها حاوی بدافزار بوده یا ممکن است کاربران را به صفحات جعلی پرداخت هدایت کرده و حسابشان را خالی کند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار