کد خبر: 1228182
تاریخ انتشار: ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۰:۱۶
رئیس سازمان انرژی اتمی با برشمردن تلاش‌های دشمنان برای تحریم هسته‌ای ایران گفت: با مخالفت‌ها، مزاحمت‌ها، تحریم‌ها، تخریب‌ها، ترور و عملیات‌های خرابکاری تلاش کردند راه ایران را سد کنند.

جوان آنلاین: محمد اسلامی در اختتامیه اولین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای ۲۰۲۴ اظهار داشت: لطف، عنایت و ژرف‌نگری مقام معظم رهبری که فوق‌العاده حکیمانه، مستمر و پایدار بر توسعه علمی و فناوری کشور تاکید می‌کنند به عنوان هدیه‌ای بزرگ برای ملت است که خداوند را از این بابت همواره شاکریم؛ تاکید ایشان بر فناوری هسته‌ای در کشور فرصتی بزرگ به ویژه برای اهالی علم و تحقیق و جوانان جویای رشد و تعالی است.

به گزارش تسنیم، وی افزود: در ۲۱ خراد سال گذشته ایشان فرموند که صنعت هسته‌ای برای کشور آبرو و در سطح بین‌المللی برای جمهوری اسلامی ایران اعتبار است.

رئیس سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: وقتی ظرفیت و قدرت علم، فناوری و چرخه نوآوری که قادر به تبدیل ایده به محصول است را داشته باشیم می‌توانیم در کیفیت زندگی مردم جامعه خود تاثیرگذار باشیم و بنیان‌های اقتصاد ملی را مستحکم کنیم و همچنین به معنای واقعی کلمه زنجیره ارزش را بر پایه علم و دانش تقویت و اقتصاد دانش‌بنیان به وجود آورد.

وی افزود: اقتصاد دانش‌بنیان تراوش و خروش فعالیت‌های علمی پایدار است که همواره زایش فناوری دارد و می‌تواند با ارائه سامانه در اقتصاد مردم اثرگذار باشد.

اسلامی ادامه داد: این مسیری است که مقام معظم رهبری به برکت انقلاب و خون شهدا برای مردم ایجاد کردند و سازمان انرژی اتمی یکی از ثمرات این نگاه در حوزه ملی است؛ باید آن را قدر دانسته و تلاش خود را بی‌وقفه گسترش دهیم.

وی با اشاره به تحریم‌های هسته‌ای عنوان کرد: امروزه دشمنان انکارناپذیر ما با مخالفت‌ها، مزاحمت‌ها، تحریم‌ها، تخریب‌ها، ترور و عملیات‌های خرابکاری همواره تلاش می‌کنند تا مسیر ما را برای به نتیجه نرسیدن یا به شرط گران بودن نتیجه از تحقق پیشرفت ناتوان کنند و در این زمینه از مسدود کردن مسیر‌های درآمدی ما که منجر به تضعیف منافع ملی‌مان می‌شود استفاده می‌کنند.

رئیس سازمان انرژی اتمی افزود: شعار آمریکا که پرچمدار نظام سلطه در جهان است، پیشتازی برای پیشوایی است و این شعار در سند منافع ملی آن‌ها نیز قید شده که جغرافیای نامحدود دارد و دستیابی به منافع ملی خود را به زور یا دیپلماسی پیش می‌برند.

وی با اشاره به اهمیت علم و فناوری در تحقق این شعار عنوان کرد: محور اساسی پرچمداری برای پیشوایی، فناوری‌های قدرت‌ساز و ثروت‌ساز است؛ ذخایر زیرزمینی در گذشته می‌توانست قدرت‌ساز باشد، اما امروزه قدرت در این عناصر تعریف شده و برای دستیابی به آن جنگ صورت می‌گیرد.

اسلامی افزود: در این مسیر از همه ابزار‌ها استفاده می‌شود تا رقیبان کنار زده شوند؛ منطق این کار خلع سلاح و ابراز آن تحریم است.

وی با بیان اینکه نظام بین‌المللی تحت سلطه آن‌ها است، گفت: تابلو انسانیت آن‌ها امروز به خوبی در غزه دیده می‌شود که بی‌رحمانه در حال تخریب و قتل‌عام هستند؛ آن‌ها به قدری گستاخانه حرکت می‌کنند که صدای جمعیت خودشان هم درآمده است، اما دولت آمریکا همچنان از این جنایت حمایت می‌کند.

رئیس سازمان انرژی اتمی افزود: این تابلو نظام سلطه است که بعد از ۷۵ سال ظلم و تجاوز در منطقه به تصویر کشیده و می‌بینید که چگونه در دانشگاه‌های پیشتاز به سرکوب اساتید و دانشجویان معترض می‌پردازد.

وی تاکید کرد: بنابراین نترسیدن و قوی حرکت کردن یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر است که باید برای اعتلای کلمه حق و عزت ملت‌ها به آن توجه شود و در این زمینه خودباوری و اعتماد به نفس باید سرلوحه قرار گیرد و مستحکم حرکت کرد؛ باید این دانش به دست آمده را به صورت کاملا روان و صمیمانه در اختیار ملت‌های دوست قرار داده و ایجاد تبادل کرد تا این نظام سلطه نتواند بیش از این ادامه دهد.

اسلامی از میزبانی دائمی اصفهان در کنفرانس‌های بعدی خبر داد و گفت: از سال گذشته که اراده کردیم این کنفرانس را به صورت بین‌المللی برگزار کنیم، زمان زیادی نگذشت و طی چند ماه همکاران ما برای این امر تلاش کردند؛ ما از ادامه برگزاری آن به صورت دوساله و در همین شهر اصفهان که محل نشر علم و تمدن و قطب صنعت هسته‌ای کشور است، حمایت می‌کنیم.

وی افزود: رئیس آژانس نیز از این امر استقبال کردند، اما جریان سیاسی حاکم بر فضای آژانس و فشار‌های وارد بر آن به گونه‌ای است که اجازه معرفی حقیقت ملت و فعالیت هسته‌ای ایران داده نمی‌شود، اما به لطف الهی این کنفرانس با بعد رسانه‌ای قوی و تاثیرگذاری خوب در راستای جذب ظرفیت در محیط بین‌المللی برگزار شد و آن را گسترش خواهیم داد.

رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه باید هدف‌گذاری کمی و کیفی برای توسعه فناوری داشته باشیم، گفت: اگر در این کنفرانس ۱۳ محور هدف قرار گرفته است، باید تراز خود را در آن‌ها نسبت به موقعیت ممتازی که این علوم و فنون در دنیا دارد ارزیابی کنیم و برای ارتقا و کسب سکو‌های بیشتر هدف‌گذاری کنیم؛ در این راستا در دانشگاه‌ها، اندیشکده‌ها و شرکت‌های تابعه حرکات خوبی انجام شده است.

وی افزود: در این میان مهم دانشجویان، اساتید، دانشگاهیان و شرکت‌های دانش‌بنیان هستند که آینده درخشانی در مقابل دارند و باید احساس کنند که این رشته پویا بوده و تحصیل در آن آینده آن‌ها را تامین می‌کند.

اسلامی تاکید کرد: سیاست در‌های باز و نوآوری باز که از دو سال گذشته تا کنون بیان کردیم باید تبیین شود؛ در‌های باز به معنی آن است که این سازمان علمی و فناوری و صنعتی است و چرخه نوآوری را در کل جغرافیای عالم در اختیار دارد و سیاسی و امنیتی نیست.

وی با اشاره به دانشجویان این رشته عنوان کرد: فرمایش مقام معظم رهبری در مورد کاهش دانشجویان رشته‌های هسته‌ای و افزایش ۱۰ برابری آن باید مورد توجه قرار گیرد و هدف‌گذاری باید در راستای توسعه ظرفیت‌های موجود و رفع نقص‌ها باشد؛ در این صورت به طور طبیعی بازار کار گسترده‌ای هم برای شرکت‌ها و هم برای اشخاص فراهم می‌شود و این امر باید به صورت جدی در راستای سند تحول سازمان دنبال شود.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار