کد خبر: 1189745
تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۶
مدیر عامل سازمان آتش نشانی شهر تهران در خصوص خانه دارشدن آتش نشانان، بیمه، ورود تجهیزات و ... توضیحاتی ارائه کرد.

به گزارش جوان آنلاین به نقل از فارس،رفع مشکل آتش نشانان در دستور کار مدیریت شهری قرار دارد. بیمه سخت و زیان آور آتش نشانان در نوبت رسیدگی در مجلس شورای اسلامی و مدیران شهری وعده پیگیری داده اند.

تعداد زیادی ساختمان ناایمن در تهران وجود دارد که مدام این ساختمان ها از سوی شهرداری رصد می شود؛ اما شهرداری فقط می توانند به آنها اخطار دهد و خلاء قانونی در این زمینه وجود دارد.

در خصوص خانه دار شدن آتش نشانان، بیمه، ورود تجهیزات جدید، آموزش و .... با قدرت‌الله محمدی رئیس سازمان آتش‌نشانی شهر تهران به گفت‌وگو نشستیم.

قرار بود تجهیزات جدیدی برای افزایش ارتقاء ایمنی شهر خریداری شود بفرمایید کار به کجا رسید؟

برای اولین باریک دستگاه بیل مکانیکی برای آواربرداری ها سنگین خریداری شد/روزهای آوار برداری کوتاه می شود

برنامه‌ریزی برای خرید تجهیزات صورت گرفت، بعد از 7 مهر سال گذشته که یکسری رونمایی‌ داشتیم قرار شد تجهیزات جدیدتری هم خریداری شود. بخشی از تجهیزات خریداری و وارد شد و مهمترین این تجهیزات یک دستگاه بیل مکانیکی  است که برای آوارهای سنگین تهران مورد استفاده قرار می گیرد. قبلا این بیل مکانیکی را نداشتیم و اولین بار است که یک بیل مکانیکی سنگین خریداری می‌شود. در آوارهایی بزرگی مانند متروپل، پلاسکو و ... از این بیل مکانیکی‌ها استفاده می‌شود سرعت خوبی دارد و حجم زیادی از آوار را جابه‌جا می‌کند قطعا دیگر روزهای طولانی درگیر آواربرداری نخواهیم بود.

ورود نسل جدید از  خودروها و تجهیزات آتش‌نشانی/ از ورود 2 دستگاه فوماتیک تا تانکرهای 30 هزار لیتری/خرید لباس آتش نشانی

همچنین نسل جدیدی از خودروها و تجهیزات آتش‌نشانی وارد می‌شود. 2 دستگاه فوماتیک، تانکرهای 30 هزار لیتری، کامیون‌های 5تنی حریق و ... وارد ناوگان سازمان آتش‌نشانی شهر تهران شده‌اند. همچنین تعدادی خودروی سمند هم برای فرماندهان برای حضور در حوادث خریداری شده و تعدادی لباس برای آتش‌نشانان تهیه کرده‌ایم که در اختیار آنها قرار می‌دهیم. باید به مرحله ایده‌ال در تجهیزات و امکانات برسیم روند خرید ادامه دارد البته در حال حاضر هم بروزترین وسایل را در سراسر کشور داریم، اما به دنبال این هستیم که تمامی تجهیزات خریداری  شود. به عبارت دیگر بخش عمده‌ای از خودروهای آتش‌نشانی را نوسازی کردیم.

در خصوص قراردادهای منعقده در نیمه دوم سال جاری توضیح دهید و اینکه بودجه لازم برای تجهیزات آتش‌نشانی وجود دارد؟

600 میلیارد تومان قرارداد برای خرید خودروهای پالایشگاه، پمپ بنزین بسته شد/خرید نردبان و خودروهای بالابر در دستور کار

در 6 ماهه دوم سال جاری نزدیک به 600 میلیارد تومان قرارداد برای خرید خودروهای پالایشگاه، پمپ بنزین و ... انجام داده‌ایم همچنین خرید نردبان و خودروهای بالابر در دستور کار است.

تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله داریم

البته پهنه‌بندی می‌کنیم در نقاطی که نیاز است و ساختمان‌های بلندمرتبه دارند مورد استفاده قرار می‌گیرند تا بتوانیم در حوادث به بهترین شکل سرویس‌دهی کنیم. در حال حاضر وضعیت خوبی داریم ولی تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله داریم.

قرار بود تعدادی نردبان بلند خریداری شود و همچنین بخشی از این تجهیزات داخلی‌سازی شود، بفرمایید کار به کجا رسید؟

از خرید نردبان های 32 متری تا انجام پهنه بندی

خرید4 دستگاه نردبان 32 متری در دستور کار است برنامه‌ریزی کرده‌ایم تا مشکلی در این بخش نداشته باشیم.

تعدادی ساختمان پرخطر در  شهر تهران داریم؛ بخشی از مالکین اقدام به ایمن‌سازی کردند، در حال حاضر چند ساختمان پرخطر دیگر در تهران داریم و چرا مالکان آنها پای کار نیامدند.

تعداد ساختمان‌های پرخطر پایتخت به 93 مورد رسید/ روزانه ساختمان‌های پرخطر را رصد می‌کنیم/نوسازی در دستور کار مدیریت شهری است

در خصوص ساختمان‌های ناایمن باید بگویم که به صورت شبانه‌روزی در حال فعالیت هستیم. تعداد ساختمان‌های پرخطر به 93 مورد رسیده است. جلسات در این زمینه ادامه دارد. تعاملات لازم وجود دارد تا تعداد این ملک‌ها کمتر شود. ما روزانه ساختمان‌های پرخطر را رصد می‌کنیم. در حال حاضر تعدادشان کاهش پیدا کرده است، اما باید تمامی این ساختمان‌های پرخطر نوسازی شوند.

در صورتی که این ساختمان‌ها نوسازی نشوند چه برنامه‌ای برای برخورد با مالکان دارید؟

برخورد با مالکان ساختمان های پرخطر با آتش نشانی نیست

ما اخطارهای لازم را می‌دهیم قوه قضائیه ورود کرده و آنها موضوع را پیگیری می‌کنند. ‌

در بسیاری از حوادث و حریق‌هایی که در بازار تهران رخ می‌دهد اعلام می‌شود که از قبل به مالکان اخطارهای لازم را داده‌اند اما توجهی نشده است، شما اعلام کردید اگر به مالکانی که اخطار داده بودیم اما به اخطار توجه نکنند و ساختمانشان دچار حریق شد از آنها خسارت دریافت می‌کنیم، بفرماید کار در این زمینه به کجا رسید؟آیا تا کنون خسارتی دریافت کرده‌اید؟

تهیه دستورالعمل برای دریافت خسارت از برخی مالکان/ مالکان باید پای کار آمده و نسبت به ایمن‌سازی اقدام کنند

در حال تهیه دستورالعمل هستیم. اما هنوز اجرایی نشده است. اما این کار قطعاً انجام خواهد شد. ما به بسیاری از ساختمان‌ها در محدوده بازار که ناایمن هستند اخطار داده‌ایم اما برخی از آنها توجهی نمی‌کنند ما همچنان به کار خود ادامه می‌دهیم اما مالکان باید پای کار آمده و نسبت به ایمن‌سازی اقدام کنند.

رصد مداوم ساختمان های پرخطر/ ساختمان‌های ناایمن در تهران به چند گروه تقسیم می شوند/بالای 11 هزار ساختمان در معرض خطر داریم /امدارسانی به برخی ساختمان ها در هنگام بروز حادثه سخت خواهد بود

ما ساختمان‌های پرخطر داریم آنها را مدام رصد و نظارت می‌کنیم. ساختمان‌های ناایمن در تهران به چند گروه تقسیم شده و بخشی از ساختمان‌ها پرخطر هستند؛ تقریبا بالای 11 هزار ساختمان در خطر داریم که تغییر کاربری داده و منازل مسکونی را به سوله و انبار تبدیل کرده‌اند. نکته قابل توجه این است که این مکان‌ها در نقاطی قرار دارند که امدادرسانی به آنها سخت و بعضاً قابلیت امدادرسانی وجود ندارد؛ بیشتر این ساختمان‌ها در مناطق 11، 12، 15 و 16  شهرداری تهران قرار دارند.

اگر مالکان اقدام به ایمن‌سازی نکنند دستگاه قضا با آنها برخورد می‌کند/آتش نشانی ضابط قضایی نیست و فقط می‌توانیم اخطارهای لازم را بدهیم

البته باید دستگاه‌های دیگر هم به کمک بیایند اگر مالکان اقدام به ایمن‌سازی نکنند دستگاه قضا با آنها برخورد می‌کند. باید هزینه‌ها را برای مالکان ساختمان‌های ناایمن بالا ببریم تا آنها اقدام به نوسازی کنند. باز هم تأکید می‌کنم ما ضابط قضایی نیستیم و فقط می‌توانیم اخطارهای لازم را بدهیم.

یکی از مشکلات اساسی نیروهای آتش‌نشانان شهر تهران نبود مسکن است برخی از آنها مجبور شده‌اند به حاشیه شهر بروند، بفرمایید چه برنامه‌ای برای خانه‌دار شدن آتش‌نشانان تهرانی دارید؟

ساخت 4500 واحد مسکونی برای آتش نشانان تهرانی در غرب تهران آغاز شد/واگذاری ها 2 ساله خواهد بود/آتش‌نشانان در سال‌های گذشته نارضایتی‌هایی در بخش معیشت و مسکن داشتند

عملیات ساخت 4500 واحد مسکونی برای آتش‌نشانان آغاز شده است و قطعاً ظرف دو سال آتش‌نشانان در غرب تهران خانه‌دار می‌شوند. ما ساختمان‌ها را دو ساله تحویل می‌دهیم. آتش‌نشانان در سال‌های گذشته نارضایتی‌هایی در بخش معیشت و مسکن داشتند. ما تلاش کردیم که بخشی از آنها را برطرف کنیم البته شهردار تهران در این زمینه دستور مستقیم داده بود. در حال حاضر هم برای خانه‌دار شدن‌شان اقدامات صورت گرفته و قطعا آنها صاحب خانه می‌شوند. این را هم بگویم آتش‌نشانانی که از امکانات مسکن دولتی استفاده نکرده‌اند صاحب خانه می‌شوند.

یکی دیگر از مشکلات آتش‌نشانان بحث بیمه سخت و زیان‌آور است. آتش‌نشانان تحت پوشش شهرداری به جای 10 سال سنوات ارفاقی از 5 سال استفاده می‌کنند این در حالی است که آتش‌نشانانی که بیمه تأمین اجتماعی دارند از 10 سال سنوات ارفاقی استفاده می‌کنند .قرار بود این مشکل در مجلس شورای اسلامی برطرف و آتش‌نشانان تهرانی هم از 10 سال سنوات ارفاقی استفاده کنند؛ بفرمایید کار به کجا رسید؟

اتش نشانانی  که تحت پوشش بیمه شهرداری هستند باید 25 سال فعالیت کرده و بعد بازنشسته شوند/نامه نگاری شورای عالی استان ها برای رفع مشکل آتش نشانان

بحث سخت و زیان‌آور بودن شغل آتش‌نشانی در دستور کار است؛ آنهایی که تحت پوشش تأمین اجتماعی هستند بعد از 20 سال کار می‌توانند بازنشسته شوند اما آنهایی که تحت پوشش بیمه شهرداری هستند باید 25 سال فعالیت کرده و بعد بازنشسته شوند. شورای عالی استان‌ها در این زمینه نامه‌ای به مجلس ارسال کرد و قرار است این موضوع بررسی شود و آتش‌نشانان تهرانی هم از 10 سال سنوات  ارفاقی استفاده کنند.

یکی دیگر از مشکلات آتش‌نشانی کمبود نیروی انسانی است بفرمایید در این زمینه چه اقداماتی صورت گرفته است؟

سالانه 250 نیرو بر اساس مجوز جذب آتش نشانی می شود

تا 8 سال آینده می‌توانیم هر سال بین 200 تا 250 نیروی جدید جذب کنیم از سنوات گذشته کمبود نیرو داشته‌ایم اما با دستور علیرضا زاکانی شهردار تهران سالیانه جذب نیرو داریم.

فعالیت آتش‌نشانان زن به کجا رسید و آیا دوباره جذب نیروی آتش‌نشانان زن دارید؟

آغاز به کار آتش نشانان زن در ستارخان/در صورتی که خروجی کار مناسب باشد دوباره جذب نیروی آتش‌نشان زن خواهیم داشت

آتش‌نشانان زن در ایستگاه 77 واقع در خیابان ستارخان مشغول به فعالیت هستند. در صورتی که خروجی کار مناسب باشد دوباره جذب نیروی آتش‌نشان زن خواهیم داشت.

در بحث آموزش شهروندی در سازمان آتش‌نشانی شهر تهران چه اقداماتی صورت گرفته است در این زمینه توضیح دهید.

3 هزار مربی کادر، 25 مربی فعال، 200 مربی داوطلب فعال، 160 مربی داوطلب خانم، 40 مربی داوطلب آقا، تعدادی آتش‌نشان داوطلب دوره‌دیده، (85 درصد بانوان، 15 درصد آقایان) تعدادی آتش‌نشان داوطلب سطح B، و آتش‌نشان داوطلب سطح A وظیفه ترویج فرهنگ ایمنی و آتش‌نشانی در شهر تهران را بر عهده دارند.

همچنین اداره آموزش شهروندی سازمان به منظور بست و توسعه آموزش‌های همگانی مرتبط با ایمنی و آتش‌نشانی در سطح شهر تهران با محوریت 138 ایستگاه آتش‌نشانی و استفاده از ظرفیت سرای محلات با بیش از 200 نفر از مربیان آموزش شهروندی اقدام به برگزاری آموزش کرده است در اصل یک میلیون نفرساعت آموزش داده‌ایم و آموزش‌های همگانی برای شهروندان تهرانی 2 ساعته است.

در 6 ماهه دوم سال 1402 و همچنین در ابتدای 1403 تربیت 300 مربی جدید در دستور کار است.اقداماتی هم در زمینه تولید محتوای آموزشی در قالب گراپ‌های تک‌برگی، بروشور، فیلم کوتاه، موشن‌گرافی، شعر، قصه، داستان، داستانک و ... توسط مربیان آموزشی برای انتشار در شبکه‌های مجازی تهیه کرده‌ایم.

قرار بود طرح حامی ایمنی ویژه کودکان و نوجوانان ایجاد شود کار به کجا رسید؟

آموزش به کودکان رده سنی 5 تا 9 سال در دستور کار است این آموزش‌ها شامل آشنایی با سازمان آتش‌نشانی ، آموزش شماره آتش‌نشانی، نحوه آدرس‌دهی صحیح و تشویق کودکان جهت یادگیری آدرس منزل و فرار از آتش، یادآوری‌ها به والدین برای پارک نکردن خودرو مقابل شیرهای آتش‌نشانی، باز کردن مسیر عبوری خودروهای امدادی و ... در دستور کار است.

قرار بود آموزش‌هایی هم به سکنه ساختمان‌های بلندمرتبه داده شود آیا این اقدام صورت گرفت؟

 طرح فرار در شرایط اضطراری و تخلیه ایمن در هنگام آتش‌سوزی

بله، آموزش ایمنی برای سکنه ساختمان‌های بلندمرتبه در دستور کار است مخصوصا برج‌های بالای 10 طبقه.همچنین طرح فرار در شرایط اضطراری و تخلیه ایمن در هنگام آتش‌سوزی از دیگر برنامه‌ها است تمامی کاربری‌ها باید سناریوی فرار، تخلیه اضطراری، پناه‌گیری در شرایط اضطراری مانند آتش‌سوزی و زلزله را یاد بگیرند و همچنین مانورهایی در این زمینه برگزار می‌کنیم.

با توجه به شروع فصل سرما شاهد گازگرفتگی خواهیم بود بفرمایید برنامه آموزشی در جهت کاهش مخاطرات گاز CO چیست؟

طرح‌های آموزشی برای کاهش مخاطرات چهارشنبه‌سوری

برنامه‌ای در مناطق 8‌گانه داریم طی این طرح مربیان آموزش شهروندی در 6 ماهه دوم سال با مراجعه به تمامی مراکز آموزشی از جمله مدارس، مراکز فرهنگی و مذهبی و ... به صورت گسترده به آموزش مخاطرات گاز مونوکسید کربن و وسایل گازسوز و دودکش‌های استاندارد می‌پردازند. ضمن اینکه به همراه نیروهای عملیات و پیشگیری سازمان بازدید از بخاری‌ها و اتصالات آن و تذکرات لسانی به شهروندان جهت برطرف کردن ایرادات به صورت سالانه انجام می‌شود.البته ما طرح‌های آموزشی برای کاهش مخاطرات چهارشنبه‌سوری، طرح‌های ویژه بانوان و ... داریم.

تفاهم‌نامه‌ای هم با اداره کل آموزش و پرورش شهر  تهران با شرکت حریم‌بان و شهربان با اداره کل آموزش کل شهروندی، اداره کل امور بانوان و ... داریم مثلا درباره تفاهم‌نامه با اداره کل آموزش و پرورش باید بگویم این تفاهم‌نامه سه‌جانبه به منظور توسعه آموزش و ارتقاء سطح فرهنگ ایمنی و آتش‌نشانی در مدارس، آموزشگاه‌ها و ... بین سازمان آتش‌نشانی ، اداره کل آموزش و پرورش و سازمان نوسازی شهر تهران منعقد می‌شود بخشی از سرایداران و معلمین آموزش و پرورش آموزش‌ها را گذرانده‌اند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار