کد خبر: 1158214
تاریخ انتشار: ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۲۰:۳۰
کارشناسان بازار سرمایه معتقدند در شرایطی که بازار از روند نزولی هفته گذشته فاصله گرفته بود، عده‌ای با بیان قطع برق صنایع به دنبال نوسان‌گیری از بورس هستند.

به گزارش جوان آنلاین به نقل از فارس، بازار سرمایه در روز‌هایی که روند مشخصی ندارد، امروز هم رفت و برگشت داشت و همین مسئله نیز منجر به فشار فروش سهامداران خرد شد.

امروز نیز بازار سهام در ابتدا روندی صعودی به خود گرفت و نزدیک به ۷ هزار واحد رشد کرد، اما با گذشت زمان فشار فروش به دلیل کاهش قیمت سهام خودرویی در بازار بیشتر شد و همین مساله به کاهش ۳۰ هزار واحدی بورس منجر شد.

دور شدن بازار از روند نزولی هفته پیشین اتفاق مثبتی برای معامله‌گران بود و مهر تاییدی بر تحلیل‌هایی زد که ریزش بازار را اصلاح و تعدیل کوتاه مدت تلقی می‌کردند.

* ورود بحران انرژی به شرکت‌های بورسی

اما انتشار خبر محدودیت برق صنایع فولاد و سیمان در روز پنج شنبه، سیگنال منفی به بازار داده شد و شرکت‌های بزرگ بورسی را درگیر خود کرد؛ بنابراین این سیگنال منفی سبب افزایش فشار فروش در حقیقی‌ها شد و تردید ماندن در بازار نیز برای آن‌ها افزایش یافت.

کارشناسان بازار سرمایه معتقدند با شروع فصل گرما، کمبود انرژی در کشور مانند سال‌های گذشته تکرار خواهد شد و امسال نیز ممکن است صنایع به علت کمبود انرژی با تعطیلی یا کاهش ساعات کاری مواجه شوند، اما به نظر می‌رسد، با برنامه دولت این صنایع با کمبود انرژی مواجه نشوند، کما اینکه دولت با همین پیش بینی، تصمیم به تغییر ساعات کاری ادارات دولتی گرفته است.

* چه عواملی بر سودآوری بازار سرمایه موثر است؟

علی مومنی، کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، درباره تاثیر قطعی صنایع بر بورس گفت: ریسکی که کاهش بار برق صنایع برای بورس دارد، این است دولت به تغییرات قیمتی در انرژی مصرفی صنایع دست بزند، مداخله‌ای که به کاهش تولید، کاهش درآمد و کاهش سود و در نهایت به کاهش قیمت سهام شرکت‌ها منتهی می‌شود.

وی ادامه داد: در شرایطی که بازار از روند نزولی هفته گذشته فاصله گرفته بود، عده‌ای با بیان قطعی برق صنایع به دنبال نوسان‌گیری از بورس هستند.

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: علاوه براین در میان مدت گزارش‌های مالی سالانه شرکت‌ها بر تغییرات بازار اثر خواهد داشت و یک چشم معامه‌گران در انتظار گزارش‌های سالانه است.

* افت شاخص‌های بورس و رشد شاخص‌های فرابورس

شاخص بورس در پایان معاملات روز شنبه نسبت به روز کاری قبل ۲۳ هزار و ۳۵۰ واحد سقوط کرد و تا سطح ۲ میلیون و ۲۹۷ هزار و ۹۸۵ واحد پایین آمد. بازدهی این شاخص منفی ۱.۰۱ درصد بوده است.

شاخص کل هم‌وزن نیز با ریزش ۴ هزار و ۱۱۳ واحدی در رقم ۷۶۰ هزار و ۹۷۳ واحدی ایستاد. بازدهی این شاخص نیز منفی ۵۴ صدم درصد بوده است.

شاخص کل فرابورس نیز با کاهش ۱۶۶ واحدی به رقم ۲۸ هزار و ۹۱۶ واحد رسید، اما شاخص هم‌وزن فرابورس با رشد ۲۳۲ واحد به سطح ۱۳۹ هزار و ۴۶۰ واحد رسید.

* خروج پول حقیقی از بازار سرمایه

روز شنبه خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار سهام منفی شد و ۸۳۵ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد.

امروز نماد شتران (شرکت پالایش نفت تهران)، شپنا (پالایش نفت تهران) و ولبهمن (شرکت بهمن لیزینگ) بیشترین خروج پول را داشتند. در سوی دیگر، بیشترین ورود پول حقیقی به نماد‌های سصف‌ها (سیمان اصفهان)، قصف‌ها (قند اصفهان) و بنیرو (نیرو ترانس) اختصاص داشت.

* افزایش ۱۳ درصدی ارزش معاملات خرد بازار سهام

امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به ۴۹ هزار و ۹۵۱ میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه ۳۲ هزار و ۲۸۳ میلیارد تومان بود که ۶۵ درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز شامل می‌شود.

ارزش معاملات خرد نیز با افزایش ۱۳ درصدی به نسبت روز معاملاتی قبل به رقم ۱۳ هزار و ۴۸۰ میلیارد تومان رسید.

* کاهش ۵۵ درصدی ارزش صف‌های خرید بورس

در پایان معاملات امروز، ۲۶۰ نماد با رشد قیمت و ۴۸۱ سهم با کاهش قیمت روبرو شدند.

در جریان معاملات روز شنبه، ۱۱۱ نماد صف خرید داشتند و ۹۱ نماد با صف فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صف‌های خرید با افت ۵۵ درصدی نسبت به روز قبل به ۵۸۰ میلیارد تومان کاهش یافت و مجموع ارزش صف‌های فروش نیز با افزایش ۵ درصدی به ۳۴۴ میلیارد تومان رسید.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار