کد خبر: 947623
تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۳۹۷ - ۰۰:۰۱
رهبران کره‌شمالی و امریکا در دومین ملاقات خود در هانوی پایتخت ویتنام به هیچ توافقی نرسیدند و به این ترتیب، مذاکرات دوجانبه در بن‌بست قرار گرفت. شاید بتوان این شکست را دومین شکست امریکا در ویتنام دانست! هر دو طرف، انگشت اتهام شکست مذاکرات را به سمت یکدیگر نشانه رفته‌اند.
سرویس بین الملل جوان آنلاین:  به گزارش «جوان» دونالد ترامپ و کیم‌جونگ‌اون بعد از ملاقات روز چهار شنبه در هانوی، روز پنج شنبه نیز با همدیگر ملاقات کردند، ولی در پایان این ملاقات، هیچ توافقی به دست نیامد و نشست آن‌ها در هانوی پایتخت ویتنام، روز پنج شنبه زودتر از موعد مقرر تمام شد. ترامپ پنج شنبه شب اندکی پس از بازگشت به امریکا در گفت‌وگو با فاکس‌نیوز توضیح داد که چرا تصمیم گرفت به مذاکره با کیم‌جونگ‌اون، رهبر کره‌شمالی پایان دهد و تأیید کرد که مذاکراتش با کیم‌جونگ‌اون به خوبی پیش نرفته و دو رهبر هیچ چیزی را امضا نکرده‌اند. ترامپ مهم‌ترین دلیل شکست مذاکرات را موضوع تحریم‌ها دانست و گفت: «مشکل بر سر تحریم‌ها بود، آن‌ها اصولاً خواستار لغو کامل تحریم‌ها بودند، ولی ما نمی‌توانیم چنین کاری بکنیم.»‌ترامپ گفته که امریکا به دنبال خلع سلاح هسته‌ای کامل است، ولی کره‌شمالی تنها خلع سلاح هسته‌ای در برخی نواحی خاص را پذیرفته است. یکی از مقام‌های بلند‌پایه امریکایی هم که نامش فاش نشده، به رویترز گفته که کره‌شمالی پیشنهاد کرده که بخش‌هایی از رآکتور «یونگ‌بیون» را تعطیل کند و در مقابل تمامی تحریم‌های سازمان ملل به جز آن‌هایی که به صورت مستقیم به تسلیحات کشتار جمعی مربوط می‌شود، لغو شود. این مقام امریکایی افزود: «مسئله‌ای که با آن مواجه بودیم، این است که کره‌شمالی نمی‌خواهد به طور کامل برنامه تسلیحات کشتارجمعی خود را از بین ببرد. اختصاص میلیارد‌ها دلار برای تسهیل تحریم‌ها، در واقع ما را در موضعی قرار می‌دهد که به کمک‌کننده در راستای توسعه تسلیحات کشتار‌جمعی در کره‌شمالی تبدیل شویم.»‌روایتی که کره‌شمالی از محتوای مذاکرات ارائه کرده، متفاوت است.

ری یونگ هو، وزیرخارجه کره‌شمالی پس از پایان مذاکرات در هانوی به خبرنگاران گفت که کشورش خواستار لغو همه تحریم‌ها نبوده بلکه با طرح «درخواستی منطقی» خواسته در برابر امحای کامل مرکز تحقیقات هسته‌ای یونگ‌بیون تحت نظارت کارشناسان امریکایی، بخشی از تحریم‌ها لغو شود، درخواستی که به گفته ری یونگ هو، امریکا آن را نپذیرفته است. به گزارش بی‌بی‌سی وزیر خارجه کره‌شمالی گفته که کشورش در برابر از بین بردن تأسیسات هسته‌ای «یونگ‌بیون» فقط از امریکا خواسته بوده که تحریم‌هایی را که بر «زندگی مردم و کار و کاسبی مردم عادی» اثر گذاشته لغو شود: «ما فقط خواهان لغو تحریم‌های اقتصادی شدیم که زندگی مردم ساده را دشوار می‌کند و نخواستیم تمام تحریم‌ها لغو شوند. کره‌شمالی در عوض پیشنهاد کرد تمام تأسیسات در یونگ‌بیون نابود شوند.»‌وزیر خارجه کره‌شمالی همچنین گفته که کیم‌جونگ‌اون در نشست با ترامپ، حتی پیشنهاد کرده که حاضر است تمامی آزمایش‌های موشکی و هسته‎ای خود را به طور دایمی متوقف کند؛ موضوعی که ترامپ نیز ان را تأیید می‌کند: «کیم گفته است قصد انجام آزمایش ندارد، هیچ موشکی، هیچ چیز.». ولی طرف امریکایی این پیشنهاد را هم قبول نکرده است. مایک پمپئو، وزیر خارجه امریکا دیروز روایت طرف کره‌ای را زیر سؤال برد و در توقفی کوتاه در مانیل فیلیپین به خبرنگاران گفت: «کره‌شمالی در نشست هانوی از ما خواست تا به طور کامل تحریم‌ها را برداریم، اما هنوز درباره وضعیت تأسیسات اتمی یونگ‌بیون شفاف‌سازی صورت نگرفته است. آن‌ها گفته بودند که آماده توقف کامل فعالیت این تأسیسات و انهدام آن هستند، اما هنوز چیزی معلوم نیست.»‌وی افزود: «درباره تعطیلی فعالیت سایت یونگ‌بیون هم دو طرف با یکدیگر اختلاف‌نظر دارند. کره‌شمالی پیشنهاد کرد که بخشی از این مرکز تعطیل شود [در مقابل]ما این کشور را برای مشخص کردن کامل ماهیت سایت تحت فشار قرار دادیم.»

پیونگ‌یانگ: فرصت هانوی دیگر تکرار نمی‌شود

با به بن‌بست رسیدن مذاکرات، هیچ قراری برای مذاکرات بعدی بین طرف گذاشته نشده است. مایک پمپئو، وزیر امور خارجه امریکا گفته که کماکان به آینده مذاکرات «خوش‌بین» است. ترامپ هم در گفت‌وگو با فاکس‌نیوز هرچند گفته که «گاهی وقت‌ها باید خودتان را برای بیرون رفتن از جلسه مذاکره آماده کنید»، ولی تأکید کرده که روابطش با کیم‌جونگ‌اون خوب و به آینده خوش‌بین است. با وجود خوش‌بینی طرف امریکایی، وزیر خارجه کره‌شمالی تأکید کرده که تکرار فرصتی، چون اجلاس هانوی در آینده بعید به نظر می‌رسد. ری‌یونگ‌هو گفته با بی‌نتیجه ماندن اجلاس هانوی یک شانس مسلم برای حل بحران شبه‌جزیره کره از دست رفته است: «اصول ما پابرجا و غیرقابل تغییر باقی خواهد ماند و پیشنهادات ما هم هرگز تغییر نخواهد کرد، حتی اگر امریکا بخواهد در آینده پیشنهاد مذاکرات دیگری را طرح کند.»‌رئیس‌جمهور کره‌جنوبی گفت: با امریکا و کره‌شمالی همکاری خواهد کرد تا به توافقی کامل دست یابند.

شبیه‌سازی به برجام!

رئیس‌جمهور امریکا شکست مذاکرات با کره‌شمالی را به دلیل امتناع خودش از یک «توافق بد» دانسته و تلویحاً به برجام اشاره کرده است. ترامپ گفته که گاهی لازم است از مذاکره خارج شد: «آن‌ها (کره‌ای‌ها) خواسته‌های زیادی داشتند و به همین دلیل من تصمیم گرفتم که توافق نکنم، چون معتقدم یک توافق بد بسیار بدتر از توافق نکردن است.» او گفت:: «اگر می‌خواستم، می‌توانستم امروز یک توافق را با رهبر کره‌شمالی امضا کنم، اما حاضر نشدم یک توافق بد را امضا کنم.»‌سارا سندرز، سخنگوی کاخ سفید با اشاره صریح به برجام گفت: «اوباما حاضر نشد از امضای یک قرارداد بد با ایران پا پس بکشد، اما دونالد ترامپ از تکرار همین اشتباه با ایران و کره‌شمالی امتناع کرد و امنیت ملت امریکا را بالاتر از سیاست قرار داد.»‌محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران در توئیتی نوشت: «رئیس‌جمهور ترامپ باید اکنون متوجه شده باشد که نمایش‌های پر سر و صدا، عکس گرفتن‌ها و تغییر مواضع ناگهانی با دیپلماسی جدی متفاوت است.» ظریف نوشته است: «ما ۱۰ سال زورآزمایی و علاوه بر آن دو سال - به معنای واقعی کلمه هزاران ساعت- برای تک تک کلمات ۱۵۰ صفحه توافق برجام مذاکره کردیم. شما هرگز توافقی بهتر از آن به دست نخواهید آورد.»

درباره برجام، روحانی رئیس‌جمهور ایران گفته بود تحریم‌ها بالمرّه (یکباره) لغو می‌شود که نشد، اما ایران به یکباره به همه تعهداتش عمل کرد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار