کد خبر: 1208753
تاریخ انتشار: ۱۷ دی ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۵
اتحادیه اروپا از غنا تا گرجستان و رواندا تا آلبانی به دنبال کشور‌هایی است که مهاجران را به آنجا انتقال دهد.

به گزارش جوان آنلاین به نقل از میزان، اتحادیه اروپا در حالی‎که همواره مدعی حمایت از مهاجران و پناهجویان بوده، اما در واقعیت به‌دنبال شانه خالی کردن از وظایف خود در قبال آن‌هاست.

هشت سال پس از آنکه تصویر یک کودک سه ساله جان‌باخته در ساحل ترکیه، جهان را شوکه کرد، تصاویر اجساد بی‌جان پناهجویان در ماه فوریه در سواحل منطقه کالابریای ایتالیا بار دیگر واکنش جهانی را برانگیخت.

اورسولا فون درلاین، رئیس کمیسیون اروپا در واکنش به حادثه مرگ مهاجران در نزدیکی ساحل استکاتو دی کوترو، وعده داده بود که تلاش‌های این اتحادیه برای مقابله با مرگ پناهجویان ۲ برابر شود.

به گفته وی، کشور‌های عضو باید پیش قدم شده و راه حلی بیابند.

با این حال، هم‌زمان با آغاز سال ۲۰۲۴، فعالان و کارشناسان می‌گویند که اروپا در سال ۲۰۲۳ شاهد دستیابی به راه‌حل‌های شدیدتر برای محدود کردن عملیات جست‌وجو و نجات مهاجران از سوی سازمان‌های غیردولتی و واگذاری مدیریت مرزی خود به سایر کشور‌ها بوده است.

سازمان بین‌المللی مهاجرت (IOM) تخمین زده است که سال ۲۰۲۳ دست‌کم ۲ هزار و ۵۷۱ مهاجر و پناهجو در تلاش برای عبور از مدیترانه جان خود را از دست دادند؛ ۲۰۲۳ یکی از مرگبارترین سال‌های تاریخ در این زمینه به‌حساب می‌آید.

این سازمان، می‌گوید که از سال ۲۰۱۴ تاکنون دست‌کم ۲۸ هزار و ۳۲۰ مرد، زن و کودک در تلاش برای رسیدن به اروپا جان خود را از دست داده‌اند.

کامیل لوکوز، معاون مدیر اروپا در موسسه سیاست مهاجرت، گفت: وضعیت جدید این است که ایده پردازش پناهندگی در خارج مورد توجه کشور‌های اروپایی قرار گرفته است. این چیزی است که ما با وجود دلایل قانونی متزلزل، احتمالا شاهد پیروی بیشتر آن خواهیم بود.
برون‌سپاری پردازش پناهندگی

به گزارش دفتر کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل، دست‌کم ۲۶۴ هزار و ۳۷۱ پناهجو از طریق قایق و زمین در سال ۲۰۲۳ وارد اروپا شده‌اند. این آمار افزایش ۶۶ درصدی ورود پناهجویان را در مقایسه با سال قبل از آن نشان می‌دهد و بالاترین رقم از سال ۲۰۱۶ به‌حساب می‌آید. شش نفر از هر ۱۰ نفر از طریق سواحل ایتالیا وارد اروپا شدند.

فلاویو دی‎جاکومو، سخنگوی سازمان بین‌المللی مهاجرت، گفت: این اعداد بسیار متفاوت از آمار ثبت شده در سال ۲۰۱۵ است؛ زمانی که بیش از یک میلیون نفر از طریق دریا به سواحل اروپا رسیدند.

به گفته دی‎جاکومو، هیچ وضعیت اضطراری واقعی (برای اروپا) وجود ندارد. آن‌ها (پناهجویان) چهره‌های بسیار قابل کنترلی هستند و باید اقدامات بیشتری انجام شود تا افرادی که از طریق دریا وارد اروپا می‌شوند به سیستم حفاظتی دسترسی داشته باشند.

با این حال افرادی زنگ خطر مهاجرت را به صدا درآورده‌اند. ریشی سوناک، نخست‌وزیر انگلیس در ماه دسامبر هشدار داد که «مهاجرت بدون اقدام قاطعانه بر کشور‌های اروپایی غلبه خواهد کرد».

اظهارات نخست‎وزیر انگلیس در جریان یک رویداد سیاسی چهار روزه در رم که از سوی جورجیا ملونی، نخست‌وزیر ایتالیا سازماندهی شده بود، مطرح شد. این در حالی است که سوناک همچنان به‌دنبال اجرای طرح موسوم به «رواندا» است.

ملونی نیز مانند متحد انگلیسی خود، قراردادی را امضا کرده که پناهجویانی که به ایتالیا می‌رسند، به کشوری دیگر منتقل شوند.

طی این قرارداد آلبانی موافقت کرده بود که پردازش درخواست‌های پناهندگی را در ۲ مرکز زیرنظر ایتالیا انجام دهد. این قرارداد پنج ساله که در نوامبر اعلام شد، از سوی دادگاه قانون اساسی آلبانی به دلیل نقض قانون اساسی و کنوانسیون‌های بین‌المللی مسدود شد.

گرجستان، غنا و مولداوی نیز در حال مذاکره با کشور‌های عضو اتحادیه اروپا برای امضای قرارداد‌هایی برای انجام بخشی یا تمام مراحل پردازش پناهندگی در قلمرو خود بودند.

مشخص نیست که آیا این توافقنامه‌ها در سال آینده از سوی دادگاه‌ها با چراغ سبز روبرو خواهند شد یا خیر.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار